Oprichting Zwolse Vervoersraad

Zwolle – Afgelopen donderdagavond heeft Wethouder Erik Dannenberg officieel de opgerichte Zwolse Vervoersraad geïnstalleerd. In 2008 en voorjaar 2009 zijn er verschillende bijeenkomsten geweest met verschillende partijen over de oprichting van een lokale vervoersraad. De Vervoersraad moet gaan fungeren als een platform voor opdrachtgevers, betrokken vervoersorganisaties en gebruikers van het vervoer overleg om oplossingen te vinden voor problemen, witte vlekken op het terrein van vervoer voor doelgroepen in de gemeente Zwolle.

Over het vervoer voor bijzondere doelgroepen zijn er van tijd tot tijd klachten. Deze klachten betreffen bijvoorbeeld het te laat komen of gebrek aan service. De gemeente Zwolle wil graag het vervoer in haar gemeente verbeteren. Een eerste gelegenheid daarvoor is de komende aanbesteding voor het Wmo-vervoer. Een deskundigenrapport, uitgebracht door het bureau Mobycon, heeft een groot aantal suggesties gedaan.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. WMO vervoer
  Fijn dat er een vervoersraad komt. Hopelijk wordt dan de bereidheid om klachten/verbeterpunten door te geven weer groter. Nu heb je het idee dat er niets mee gedaan wordt of er wordt niet op geregeerd.

  Ik zou het prettig vinden als het terugbelsysteem eindelijk weer functioneert, zodat je weet wanneer de taxi er aan komt.

  Ook de interne communicatie tussen telefonistes en planners moet verbeterd worden. Als je vraagt wanneer de taxi (eindelijk) komt, kunnen de telefonistes geen navraag doen bij de planners. Wachten liever niet maar als je weet hoelang dan is het afhankelijkheidsgevoel minder groot, en de kosten van je mobiele gesprekken.

  Verder is de aanmeldtijd van 60 tot 90 minuten te lang. Apeldoorn en Zuidoost Drente heben een half uur. Als je boodschappen wilt doen dan ben je de hele middag kwijt. Want je durft geen terugrit te reserveren omdat de heenrit soms later is als de terugrit.


  ⚠️ Meld

Reageer