Als Je Maar Bekend Band stopt

Zwolle – De leden van de bekende Zwolse evenementenband Als Je Maar Bekend Band hebben besloten er binnenkort mee te stoppen. In april 2010 valt het doek definitief. Het is uniek binnen de wereld van de dweilorkesten dat een dergelijk besluit vooraf wordt genomen. Zoals men van de Als Je Maar Bekend Band gewend is, wordt er inmiddels gewerkt aan een uniek slotakkoord. Dat de band stopt zal voor velen een verrassing zijn. Immers nog steeds rijdt de eigen touringcar regelmatig vanuit Zwolle naar één van de vele optredens die de band verzorgt. De muzikanten zorgen er nog steeds voor dat het muzikaal strak klinkt en de optredens en repetities worden nog steeds trouw bezocht. Toch is afgelopen donderdag unaniem besloten om de Als Je Maar Bekend Band op te heffen.

 hanzefestival09_001.jpg
Tijdens het Hanzefestival….

De band bestaat bijna 17 jaar. Voor enkele leden is het na 17 jaar genoeg geweest. Nadat zij te kennen hadden gegeven dat zij in 2010 willen stoppen, is binnen de band nagedacht over de wijze waarop de band verder zou kunnen. Al snel werd duidelijk dat juist de samenstelling van de groep het unieke karakter van de Als Je Maar Bekend Band bepaald. Ook het plotseling overlijden van trombonist Jan Zielman, in de zomer van 2008 dreunt nog steeds na binnen de groep. Ook hierdoor werd nog eens onderstreept dat het nooit meer zal worden zoals het was. “We zijn enorm trots dat we dit besluit durven te nemen” aldus voorzitter en trompettist Eddy Meijer, die het belangrijk vindt dat zijn club als vriendenclub uit elkaar gaat. De leden van de Als Je Maar Bekend Band kunnen terugzien op 17 fantastische jaren. Tijdens het komende carnaval zal de band gewoon weer van de partij zijn. Het definitieve einde zal gevierd worden met een grandioze feestavond. De datum en de locatie zal later bekend worden gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. je hoeft er ook niet wakker van te liggen, maar jammer is het wel, de als je maar bekend band is er een met een zeer hoog niveau.
    Dus echt wel jammer


    ⚠️ Meld

  2. Na de derby op die vrijdag in december? Geen verkeerd idee, maar laat het wel ff op tijd weten….kunnen we zaterdagochtend door omstandigheden niet mee met zoonlief 😉


    ⚠️ Meld

Reageer