Festival Nouveau Cirque

Zwolle – Op 16, 17, 23 en 24 oktober vindt bij Odeon De Spiegel theaters het Festival Nouveau Cirque plaats. Tijdens dit festival brengen circustheater gezelschappen uit Canada, Frankrijk, België en Zwitserland hun voorstellingen voor publiek van jong tot oud.Nouveau Cirque is circus theater waarbij dieren worden verruild voor een oogstrelende mix van acrobatiek, clownerie, dans, muziek, een uitgekiende verlichting en prachtige (aan)kleding. Het fameuze Cirque du Soleil werd er wereldberoemd mee. Maar er zijn veel meer gezelschappen die deze bijzondere circusvorm beoefenen. Op www.odeondespiegel.nl zijn diverse filmpjes te bekijken die een goed beeld geven van de verschillende voorstellingen uit het Festival Nouveau Cirque

7_fingers_festival_nouveau_cirque.jpg
7 Fingers

Het eerste weekend van het festival (vr 16 en za 17 okt) vindt plaats in Theater De Spiegel. Het Canadese gezelschap 7 Fingers speelt de spektakelshow Traces. De voorstelling laat zich het best omschrijven als urban acrobatiek, waarin circuselementen worden vermengd met skateboarding, basketbal en moderne dans. Filmbeelden en een stevige soundtrack vol rock-’n-roll, blues en hiphop maken het geheel af. Voor deze voorstelling zijn nog enkele laatste plaatsen beschikbaar. De belangstelling is erg groot.  Het tweede weekend (vr 23 en za 24 okt) is in Theater Odeon te doen. Daar kan het publiek van maarliefst zes verschillende voorstellingen genieten. Variërend van héél klein – 15 personen in de gekrompen cirscustent van Circo Ripopolo – tot wat groter, zoals de twee clowns / acrobaten van BP Zoom die in de Hemminkzaal een vertederende voorstelling van woordloos slapstick circus spelen. De voorstellingen in Theater Odeon duren vaak niet zo lang en zijn vriendelijk geprijsd. Bezoekers kunnen zich een heel weekend lang vermaken met meerdere voorstellingen. De voorstellingen zijn voor zowle kinderen als volwassenen heel bijzonder. Op www.odeondespiegel.nl én in de speciale Nouveau Cique folder is informatie opgenomen op leeftijden.

bp_zoom_festival_nouveau_cirque.jpg
BP Zoom

Kaarten reserveren voor voorstellingen uit het festival op 16, 17, 23 en 24 oktober kan via de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (geopend op werkdagen van 13.30 tot 17.30 uur en in het weekend 1 uur voor de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Artikel delen:

Reageer