Grunschnabel Ice Laboratories wint Smaakvol 2009

Zwolle – Smaakvol2009 vond plaats in ‘De Week van de Smaak’, een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin ‘smaak’ centraal staat en waarin ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol spelen. Restaurants, producenten, consumenten, winkels, buurthuizen, supermarkten, kookscholen, boerderijen en basisscholen doen mee met een eigen activiteit, van kleinschalig tot groots aangepakt.

 25-09-2009_finale_smaakvol_2009_librije_4.jpg

Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, organiseerde, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw, deze landelijke competitie voor producenten van smaakvolle voedingsproducten. In het gehele land vonden hiervoor in juni voorrondes plaats. Van bijna zestig deelnemers waren er uiteindelijk zes ondernemers over. Deze zes innovatieve ondernemers in Nederland mochten hun product bereiden op vrijdag 25 september in Librije’s Atelier in Zwolle met de koks van de Librije. In de finale stonden  Pepijn Ornstein van Grunschnabel Ice Laboratories, met ijs met een volle, verfijnde, pure smaak, op waterbasis of kokosmelkbasis, Rona Uitentuis van Uitentuis Kaasmakerij met een Noordhollandse Messeklever, een jonge kaas van koemelk en Vianny Vliegen van Vianny’s met ambachtelijke fruitboters. Maar ook Edwin Klaasen van Desem enzo met het Desem Kletzenbrood en Roggebrood, Magda Scholte van Geitenboerderij de Groote Stroe met de ‘Stroese Dame’, een biologische rauwemelkse geitenkaas en Antoon Kleverkamp van Colzaco met koudgeperste koolzaadolie. Winnaar werdt uiteindelijk Pepijn Ornstein van Grunschnabel Ice Laboratories.

25-09-2009_finale_smaakvol_2009_librije_2.jpg

25-09-2009_finale_smaakvol_2009_librije_3.jpg

25-09-2009_finale_smaakvol_2009_librije_5.jpg

Artikel delen:

Reageer