CSV ’28 wint verdiend van Den Ham

Zwolle – Tussen de oude rivalen CSV ’28 en Den Ham was er in het begin van de wedstrijd nauwelijks krachtsverschil, met wellicht de wat betere kansjes voor CSV. Zo werd Lauwand Suleiman door Thomas Wieringa de diepte ingestuurd maar de middenvelder stuitte met zijn doelpoging op de Hammer keeper Jacobs. En vervolgens ging een voorzet van Thomas Wieringa over de verdediging van Den Ham, maar ook net over de vrijstaande Jouad Akloud. Er was een kwartier gespeeld toen verdediger Berry van Leijen en aanvaller Robin Bergins na een kopduel, beiden met een bloedende hoofdwond het veld moesten verlaten. Gelukkig had de pupil van de week, Serge de Jong, zijn vader meegenomen, die arts bleek te zijn en bij beide spelers het nodige plak- en naaiwerk verrichtte. Na ruim 20 minuten werd Thomas Wieringa in de diepte aangespeeld. De snelle aanvaller was een verdediger én de doelman van Den Ham te vlug af en scoorde 1-0. De Ham wilde wat terug doen, maar verder dan pogingen van Gerdo Kuiper (over) en Gert Nijmeijer (voorlangs) kwam het niet. CSV verdubbelde de voorsprong door een cadeautje van keeper Jacobs, die bij een poging om een vrije trap van Patrick Speetjens weg te stompen, niet de bal, maar het hoofd van de mee naar voren gekomen Matthijs Kremer raakte. Toch belette dat Matthijs niet om raak te koppen (2-0). Op slag van rust voorkwam keeper Peter Smit met een fraaie safe dat Den Ham dichterbij kwam, toen hij een gevaarlijke voorzet van Jacinto van Muijen net voor het hoofd van de aanstormende aanvaller Tim Nijzink wegtikte.

In de 2e helft speelde CSV wat agressiever en legde de zwakte van de tegenstander bloot, door steeds de diepte te zoeken. Ook was de ploeg sneller in de omschakeling. Dat leverde een paar boeiende momenten op. Eerst een situatie, waarbij een diepe bal op Jouad Akloud gespeeld werd. Na een fraaie combinatie met Oumar Sylla en Thomas Wieringa kreeg Akloud in kansrijke positie de bal terug, maar zijn schot ging naast. Wederom een diepe bal op Jouad Akloud luidde het volgende doelpunt in. De handige spits speelde een paar man uit en zijn doelpoging werd in eerste instantie nog gekeerd door Jacobs, maar Thomas Wieringa was attent en scoorde 3-0. In de volgende minuut testte spits Nijzink met een vliegend schot de vuisten van keeper Peter Smit, maar die wist zijn doel schoon te houden. Een kwartier voor tijd zorgde opnieuw een diepe bal op Wieringa voor een nieuw hachelijk moment voor het doel van Den Ham. De voorzet van Wieringa bereikte Jouad Akloud, wiens schot door keeper Jacobs tot hoekschop werd verwerkt. Namens Den Ham schoot spits Gerjan Blekkenhorst nog 2x net over het doel van CSV, maar het slotakkoord was voor CSV . In de slotminuut gaf de uitstekend spelende Thomas Wieringa een afgemeten pass op Lauwand Suleiman. De middenvelder rondde zijn actie af met een subtiele stiftbal, waarmee hij keeper Jacobs verschalkte en het mooiste doelpunt van deze middag produceerde. Door deze overwinning voegde CSV ’28 zich bij drie andere koplopers, die allemaal 10 punten uit 4 wedstrijden hebben vergaard.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling: Doel: Peter Smit. Achter: Mayken Stolte, Matthijs Kremer, Berry van Leijen (16. Oumar Sylla) en Razi Kanseyo. Midden: Raoul Hukubun, Lauwand Suleiman en Han Stolte. Voor: Thomas Wieringa, Patrick Speetjens en Jouad Akloud.

Verslag: Maurits Vermeulen

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer