Bibliotheek Zwolle in de ban van het gedicht

Op donderdag 25 januari is het landelijke gedichtendag. Ook Bibliotheek Zwolle heeft ruimschoots aandacht voor het gedicht. De gehele maand januari zijn er in alle Zwolse bibliotheken diverse poëzieactiviteiten. Zoals een gedichtenjury, een verzenfluisteraar en een poëzieavond met heel veel muziek en een gratis gedicht van de stadsdichter.

Een heuse gedichtenjury, samengesteld door drie bibliotheekmedewerkers en gedichtenliefhebbers. Het was vorig jaar een succes, en wederom is de jury aan het werk. Iedereen mag in januari één eigen gedicht afgeven aan de balies van alle vestigingen. De jury geeft een oordeel op stijl, inhoud en aantrekkingskracht. Na twee weken kan het gedicht (in een gesloten envelop) weer opgehaald worden aan de balie. De mooiste gedichten van vorig jaar hangen op posters in de bibliotheken.

Een speciale avond in de Statenzaal van de Centrale Bibliotheek met een divers programma.. De stadsdichter Paul Gellings vertelt over zijn werk en presenteert enkele nieuw geschreven gedichten, waarvan er één in druk wordt aangeboden. Cockanje komt verzen fluisteren en de nieuwgevormde groep Noordzipp brengt op geheel eigen wijze gedichten muzikaal ten gehore met cello, piano, percussie en zang. En alle aanwezigen krijgen een gratis gedicht van Paul Gellings mee naar huis. Gellings is graag bereid zijn werk te signeren.

Tijdstip: van 20.00 tot 22.00 uur. Entree (inclusief gratis gedicht): € 7,50 en € 5 voor all-in pasleden. Kaartverkoop vanaf 18 januari bij de receptie van de Centrale Bibliotheek. Een aanrader voor alle poëzie- en muziekliefhebbers.

Artikel delen: