Be Quick beleeft sombere middag in Groningen

Zwolle – Goed gespeeld, maar nog niet al te veel punten gepakt. Zo kan de competitiestart van Be Quick worden gekenschetst. Op zaterdagmiddag in Groningen kon daar verandering in komen als het plaatselijke PKC over de knie zou worden genomen. Maar helaas, het omgekeerde gebeurde en de roodzwarte brigade kon met een kansloze 5-0 de bus in voor de thuisreis.

Bij Be Quick mogen dan veel nieuwelingen zijn, datzelfde geldt ook voor de tegenstander van vanmiddag. Be Quick treft in PKC een tegenstander die deze zomer flink heeft lopen shoppen onder de uitstromers van BVO’s en het resultaat is ernaar. De Groninger ploeg is technisch goed, fysiek sterk en het speelt het slim. PKC, vorig jaar nog in degradatienood, lijkt de sensatie te gaan worden van de Hoofdklasse C in deze jaargang. Het begin is in ieder geval veelbelovend. De eerste twee competitiewedstrijden worden gewonnen en ook Be Quick moet er vanmiddag aan geloven.

Nooit eerder meegemaakt. Het eerste elftal van Be Quick ’28 staat bij de rust met 4-0 achter. Meteen vanaf het beginsignaal ontvouwt zich een rampscenario voor de Zwolse ploeg. Keeper Jos de Gram haalt een speler neer en krijgt in de 5e minuut een rode kaart voorgetoverd. En er is nog meer tegenslag. Na wat wederzijds trek- en duwwerk krijgt Michel Hup de overtreding tegen, hetgeen in dit geval een penalty voor PKC oplevert. De wedstrijd is dan amper tien minuten aan de gang. Zowel de rode kaart als de penalty worden na afloop betwist in het roodzwarte kamp, maar het leed is dan al geleden. Namens PKC meldt Kloetstra zich bij de strafschopstip en die faalt niet: 1-0.

Be Quick komt nauwelijks in het spel, ook al omdat PKC slim overtredingen maakt en ondergaat, al naargelang het uitkomt. Kort na de 1-0 maakt Axwijk al het tweede doelpunt voor PKC: 2-0 (18e minuut). Diezelfde Axwijk schiet in de 32e minuut ook nog eens een vrije trap binnen (3-0). En voor de rust wordt het allemaal nog erger. Namens PKC kopt Pannekoek de 4-0 binnen. De vraag is dan hoe het na de rust verder gaat. Een monsterscore voor PKC of gelooft de Groninger ploeg het verder wel?

Het allemaal lijkt nog het meeste op het tweede scenario. In de 52e minuut glijdt Joram Hendriks de bal in het eigen doel (5-0). Het blijkt het laatste doelpunt te zijn van de middag. PKC wordt hierna wat minder scherp en Be Quick komt geleidelijk aan wat beter in de wedstrijd. Het goede spel van de invallers Hoep en Manar levert echter geen doelpunten meer op, hoewel roodzwart nog tot enkele kansjes komt. De eerste helft vorige week tegen ACV en de eerste helft tegen PKC vandaag: groter kan het verschil niet zijn. Voetbal blijkt niet voorspelbaar te zijn en een ploeg die al jarenlang een meer dan stabiele Hoofdklasser is, kan dus ook vreselijk onderuit gaan. De man-minder-situatie, de penalty. Het hielp er allemaal aan mee, maar dat is het (voetbal-) leven.

Door Gerco Grevers


 

 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Het klinkt mij ook als muziek in de oren dat dit vreemdelingenlegioen en trots van een incapabel bestuur af gaat, maar de competitie is nog lang…..


  ⚠️ Meld

 2. van uitspraken van de omroeper van bq na bq-hhc zoals “‘ en dan nu n mooie uitslag uit nunspeet, nunspeet -berkum 3-1 ”’ krijg je alleen maar deze reactie,s dick


  ⚠️ Meld

 3. Ja, dat is inderdaad heel vervelend provocerend geroeptoeter. Vast ook een vervelende, nare omroeper? Maar het blijft natuurlijk alleen zijn mening. Net als bij h*ernalisten. Kun je geen hele vereniging kwalijk nemen. Kan je zo een aantal BQ-ers noemen die geen moeite met Berkum hebben, met niemand eigenlijk. Ook zijn er BQ-ers die eerst héél dicht bij het 1e stonden en er nu nixxx meer van willen weten. We weten wel waarom. Dit seizoen is er toch ook een speler van Berkum-1 naar BQ-1 gegaan of andersom (geloof ik)? Dat kan dan weer wel?


  ⚠️ Meld

 4. Aha, nou ja duidelijk. Wel een beetje triest dat ie om een zakkie geld overloopt naar een (misschien ook in zijn ogen) principieel onjuiste club. Heeft vast ook weer een geldbuidel van de zwart/witten gehad om in 1 te komen ballen. Nou ja, waar is Richard B. trouwens?


  ⚠️ Meld

Reageer