FC Zwolle komt er aan!

Zwolle – Zondagmiddag klokslag half drie werd in het Limburgse Fortuna Stadion afgetrapt voor de voor FC Zwolle belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Wat is op dit moment een belangrijke wedstrijd, zult u zich afvragen. Na het slechte begin van de competitie moet FC Zwolle de aankomende wedstrijden zoveel mogelijk punten binnen halen om, de doelstelling van dit seizoen, de 5e plaats in zicht te krijgen. Dus is iedere wedstrijd nu belangrijk.

valkenburg-sittard_028_470.jpg
Foto Wendy

Nadat het afgelopen woensdag kantje boord was in het duel tegen de amateurs van Sparta Nijkerk, stond er deze keer weer een stabiel en gretig FC Zwolle binnen de lijnen. Na de ongeslagen status van de laatste vijf wedstrijden, incl de bekerronde, was het vertrouwen in de ploeg groot. Zwolle miste Cees Keizer, die in de laatste bekerwedstrijd de rode kaart ontving en een wedstrijd schorsing uit moest zitten. Hoewel hij niet in de basis stond, was het voor Danny Schreurs, oud-Fortunees, een weerzien met oude bekenden. Onder de leiding van scheidsrechter Ruud Bossen, speelde FC Zwolle een redelijk goede wedstrijd. In de eerste helft was het spel wat minder. Fortuna kon redelijk met de Zwollenaren mee, die op dat moment niet het beste van zich lieten zien, zodat de 0-0 stand bij de rust te "pruimen" was. In de tweede helft kreeg Fortuna al redelijk snel de 0-1 om de oren. Na een hard schot van Cecilio Lopes op de paal, kwam de bal onverwachts voor de voeten van Eldridge Rojer, die er wel raad mee wist. Ondanks het af en toe nonchalante spel op het middenveld, was FC Zwolle bij counters wel gevaarlijk, maar maakten de Zwollenaren het zich zelf moeilijk door de kansen niet te verzilveren. Keeper Danny Wintjens was hierin ook een groot struikelblok.
Twintig minuten voor het eindsignaal zou Zwolle wel op de 0-2 voorspong komen, zij het niet dat de lat een eigen doelpunt van de Belgische Fortunees Angelo Simone in de weg stond. In blessuretijd bracht invaller Bergo Beliczky de stand alsnog op 0-2. FC Zwolle-trainer Jan Everse was zeer content met deze derde overwinning van een zware week. Trainer Roger Reijners van Fortuna Sittard vond het, mede door zijn beeld van Fortuna van deze middag, dat in zijn ogen onsamenhangend speelde, het voor FC Zwolle een terechte overwinning.

Artikel delen:
Reacties 56
 1. Dat harde schot van Lopes was eigenlijk een subtiel hakballetje achter zijn standbeen langs en kwam toen op de paal .
  Verder mooi dat de weg omhoog weer is ingezet , top 5 komt weer in zicht zo .

 2. FC Volendam – FC Zwolle 0-3
  FC Zwolle – De Graafschap 2-2
  RBC Roosendaal – FC Zwolle 0-0
  FC Zwolle – Go Ahead Eagles 1-0
  Fortuna Sittard – FC Zwolle 0-2

  5 duels: 3 overwinningen en 2 gelijke spelen, 11 punten.
  defensie 4x de 0 achterin gehouden
  8 doelpunten voor en 2 tegen

  Door in de beker. 3de ronde uit tegen Jong De Graafschap. 1/8 finales moeten dus bereikt kunnen worden.

  Ik heb wel vertrouwen in de rest van het seizoen.

  Het aantrekken van Slot en Lopes is wel cruciaal geweest voor de ommekeer.

 3. Dick daar maken we geen verschil meer in, in echten en wel of niet meereizen. Daar zijn al tig duuzend discussies over geweest, om gek van te worden.

  Wat ik nog wel ff wil melden hier, is dat groepje aso’s van Sittard. Alle auto’s bekijken en dan volledig gewoon los gaan. De supporters vereniging zal jullie club nog eens bij staan,KOTS!! BAH!! >:(

 4. @Dick, daar was zeker geen reden toe. De supportersvereniging van FC Zwolle heeft zich vorig jaar notabene behulpzaam getoond door het beschikbaarstellen van gesigneerde FC Zwolle shirts aan de verloting van stichting “Trots op Fortuna (TOF)”. Stank voor dank dus, ze moeten zich daar de ogen uit de kop schamen.

  Ik las alweer op een Fortuna site dat ze dit maal via de rechter willen proberen de degradatieregelen voor dit jaar te stoppen. Volgens hen heeft de KNVB hierin vormfouten gemaakt. Het wordt tijd dat ze daar eens gaan voetballen en als het hun niet lukt om de boel op de rails te krijgen (zoals de afgelopen 10 jaar in Sittard) moeten ze zich misschien eens gaan realiseren dat ze niet meer mee kunnen komen op het niveau van de Jupiler League. Zo zijn er overigens nog wel een paar kandidaten, niemand zal Eindhoven, Telstar en Omniworld missen.

 5. @ Peter; Oh ja, nu je het schrijft hebt ik dat van die gesigneerde shirts in meerdere media gelezen. 😀 Zou niet té hard op vormfouten van de KNVB rekenen, Kan ze klauwen geld aan een advocaat kosten en een hoop frustratie. Idd een enorm zwaktebod als je al zo met degradatie bezig bent.

  Het zal me benieuwen hoe het e.e.a. er straks uit komt te zien met de komst van de Topklasse. Het blijft zielig dat er nog vervelende dingen moeten gebeuren. Bedoel we hebben al geaccepteerd dat Feyenoord, Ajax, Den Haag ook geen supporters meer naar uitwedstrijden mogen meenemen. Eigenlijk ook van de zotte, maar dan denk ik: daar zullen ze het ook wel naar gemaakt hebben.

  Benieuwd wanneer eindelijk de voetbalwet van Hans Spekman in werking treedt. Zit nog in het lange circuit geloof ik.

 6. Volgens mij moest Fortuna een week voor aanvang de competitie nog een x aantal spelers contracteren om te voldoen aan het minimum aantal contractspelers.

  Mag er dan verwacht worden dat er gewonnen wordt?

 7. @Peter, ik zal Telstar wel missen die club is goed bezig !
  Zie ook liever Omniworld,AGOVV,Eindhoven,Haarlem en die rood-gele kneuzen afdalen naar het niveau waar ze horen nl. de tobklasse.

 8. Zaterdag bij Elles H.’s café verzekerden diverse lieftallige Wijhese dames mij wel, dat de mensen in Deventer (in het algemeen) véél agressiever waren als in Zwolle. Gaan we er voor het gemak maar vanuit Zwolleeder, dat dat ook voor de supporters geldt 😉

 9. @Dick, dat denk ik wel.
  Die lui daar haten ons terwijl wij ze gewoon een stelletje zielepoten vinden.
  Hoe kan ik haten de club waar we bijna jaarlijks 6 punten van krijgen!;D

 10. 😀 (6 pt) Vind “haten” zo’n machtig beladen woord. Maar goed iedereen haat maar wie ie wil, besef wel dat het niet ernstiger kan :'(
  Het is nog modern ook nu met gillende Geert, mensen schijnen die beweging te haten, velen van die beweging haten alle mensen met een bepaald geloof. Gelukkig is het aan mij niet besteed, tuurlijk je vindt de 1 leuker als de ander maar “haten” :'(

  Haat is natuurlijk wel een excuus om erop te slaan, steken, schieten.
  ongelooflijk!

 11. Oh Edwin, zal dan wel. Ben liever met het tegenovergestelde van “haat” bezig. Je kunt toch ook wel van elke “haat” afkomen als je wilt? Ach Deventer, tja laat ze daar lekker. Heb niets van hun nodig, zei nixxx van mij (neem ik aan). Mooi; leven en laten leven.

 12. De club uit de Jupiler League heeft de laatste seizoenen bij elkaar zo’n 50.000 euro aan boetes moeten betalen wegens wangedrag van eigen supporters. De volgende aanklacht ligt alweer klaar vanwege spreekkoren in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

  FC Zwolle gaat binnenkort met de supporters om de tafel om deze incidenten in de toekomst te voorkomen.

 13. het gaat altijd maar over anderen,het is toch treurig dat er weer een paar raddraaiers die zich supporter noemen zoveel schade aanrichten,niet alleen financieel.Voor de buitenwacht komt het over alsof Zwolle slechte suppoerters hebben,maar de trouwe aanhang heeft hier onder te lijden.De echten juichen,moedigen aan en maken sfeer.Toen ik jong was ging ik overal mee naar toe,daarom heb ik respect voor die supporters die helemaal naar Sittard gaan .Alleen voor deze mensen hoop ik dat het gezeik eens afgelopen moet zijn.

 14. Denk idd dat niemand op gezeik en schade zit te wachten. Hoop dat het tegenwoordig ook “rekening man/vrouw” wordt gespeeld. Daar hoeft de gemeenschap niet voor te betalen. Anders komt dat wel met de voetbalwet van Hans Spekman. Persoonlijk vond ik die witte zakdoekjes al erg zielig. Trieste spreekkoren. Vind zelf die trommel wel leuk, maar het lijkt me als de meerderheid zich irriteert aan die trommel, dat ie dan maar een mondharmonica meeneemt. Vind dat het stadion van binnen op diverse plekken geweldig verfraaid is. Ook tijdelijk door (altijd, wij in ’88 al Kickert…) creatieve spandoeken.

  Volgens mij valt het wel mee met

  Voor de buitenwacht komt het over alsof Zwolle slechte suppoerters hebben

  Als je zo ongenuanceerd en generaliserend denkt, begrijp je er ook niet veel van. Geen enkele voetbalclub ter wereld heeft enkel slechte supporters. Het blijft lastig voor voetbalclubs om tegen beeldvorming te vechten.

  PS Wichert, ik heb ook gehoord dat onder RvV de meest krankzinnige (mijn woorden: provocerende) stadionverboden zijn uitgedeeld. Ok, van 1 kant meerdere keren gehoord.

 15. Ik vraag me altijd af wat ze onder spreekkoren verstaan………

  Iedereen weet dat het Hamas etc daar onder valt maar verder dan? De scheids een h*&r$j@ng noemen, kan ik inkomen maar dan zouden ze iedere club iedere week een boete kunnen geven voor spreekkoren.

 16. Vind zelf sommige spreekkoren in elk geval super-kinderachtig. Je hoeft niet te zingen omdat je wilt laten horen hoe crea jezelf bent, volgens mij is het ter motivering van je club. Dus alles met “Zwolle” er in (wat ik ken) vind ik leuk en op sommige spelers natuurlijk. Als Suuuuuuuuuuuuuuuuper Zuuuuuuuuuuuurman etc etc destijds.

  Wel of niet meespringen omdat je anders dat en dat bent heb ik nog nooit gedaan. Kuddegedrag en lekker provocerend. Tuurlijk mag het…
  Simpel vind ik ook vaak leuk….zoals, kwam Ajax daar niet mee: Ho*erenveen.

 17. Het schijnt dat er ooit een boete is uitgedeeld omdat de supporters (van FCZ) een scheidsrechter (Liesveld) herhaaldelijk voor AMATEUR hebben uitgemaakt.

  Waar ik me wel groen en geel aan erger is dat er bij elke (in de ogen van de supporters) “foute” beslissing van een scheids of assscheids deze mensen voor h*erenjong worden uitgemaakt.

  Zouden deze mensen dat ook tegen hun ouders, bazen en of partners zeggen bij elk besluit waar ze het niet mee eens zijn???

 18. Goed voorbeeld Edwin: h*erenjong en ……je moeder is een h*er. Ook heel triest.

  Zouden deze mensen dat ook tegen hun ouders, bazen en of partners zeggen bij elk besluit waar ze het niet mee eens zijn???

  😀 iets met lef in een groep denk ik. man to (wo)man is wat lastiger, vrees ik:'(

 19. Simpel vind ik ook vaak leuk….zoals, kwam Ajax daar niet mee: Ho*erenveen.
  Door dick, op 29 september 2009 om 11:44

  Goed voorbeeld Edwin: h*erenjong en ……je moeder is een h*er. Ook heel triest.

  Door dick, op 29 september 2009 om 13:09

  Meten met twee maten? :'(:D

 20. Larry Ho*erenveen kun je alleen in beeld zetten. Stond schitterend op en Fries spandoen. Dat beeld had daar in die sfeer geen begeleidende zangkoren nodig….liever niet.

  Net als, in alle bescheidenheid, mijn spandoek tijdens de finale van EK’88. Enkel de Kickert weet de tekst nog 😉 Die je natuurlijk wel in de (leef)tijd van toen-context moet zien
  —-
  Maar ken je de grenzen voor spreekkoren of is het nog nodig hier met een aantal neer te zetten wat “niet kan”?

 21. Dat nadenken gebeurd toch x op x lijkt me…. Alleen doe je dat pas als je een bep leeftijd hebt bereikt (oke sommigen krijgen nooit dat verstand)

 22. Indrukwekkend Larry! Ken het verhaal niet. Maar dat woord hoord natuurlijk niet in de voetballerij thuis. Zangkoren over h*eren vind ik (zie boven) dus ook te ver gaan. Zocht naar de grens en vond dat spandoek ludiek en creatief gevonden. Als de Herenveners het beledigend vinden, moeten ze dat maar aangeven. De grens van spreekkoren is moeilijk aan te geven. Denk dan wij er ongeveer hetzelfde over denken.

  Alleszeggend was misschien wel die uitbeurt in De Geusselt. Van Schoonhoven riep zijn fans toe dat ze Wotte best uit mochten jouwen, maar niet in combinatie met het toegewenste beroep van diens moeder en vreselijke ziektes. En daarvoor maakt hij zich nog steeds hard, misschien nog wel meer nu hij zelf het gevecht tegen kanker aan het verliezen is. ,,Daarom vind ik de oproep van de fans zo mooi om dát woord uit stadions te verbannen. Het is mijn ultieme wens, laat dat als-je-blieft lukken. Dan is het allemaal toch nog ergens goed voor geweest.” (ARD SCHOUTEN & HANS VAN ECHTELT)

  Zo lees je maar weer dat je met gezondheid niet moet spotten.

 23. Helaas Larry, mijn reactie zit al meer dan een Zwols kwartiertje in de censuur. Misschien toch af en toe *’s in dat woord vergeten te zetten :'( Nou ja, mijn conclusie is én dat we het denk ik wel eens zijn wat gezongen zou mogen worden en wat niet.

  Zéér aangrijpend stuk

  Niet spotten met de gezondheid van een ander of van jezelf natuurlijk. Gezondheid is een super kostbaar en belangrijk bezit. Vallend onder….de mooiste dingen in het leven zijn gratis.

 24. Inderdaad, de (ass.)scheids mag overal ook wel eens met respect behandeld worden!! Hou heel veel van voetbal, kan er over meepraken. Vlaggen lukt nog maar ik zou het niet kunnen: scheidsrechteren op redelijk niveau en vooral met ouderen.

 25. Ik denk dat trouwens dat dat woord niet zo zeer alleen in de stadions gebruikt wordt, ik hoor namelijk de zwolse jeugd ( wel of geen voetbal supporters) de k na de andere k eruit gooien gewoon keihard over de straat heen. Ik sta soms echt met me bek vol tanden:o En als je dan vraagt of ze uberhaupt weten wat het inhoud dan moet je je er niet mee bemoeien…

 26. Dick in 88 betaalde jij al teveel voor een kaartje op de zwarte markt in Munchen,ook dat komt misschien nog eens goed met de voetbalwet van ene Hans Spekman,waar jij nog al aardig van gecharmeert bent.Jou spandoek moet een topper zijn geweest net als al jou ideeen

 27. Nou wichtert wij knepen in onze handen toen we met zijn 6-en in een gammele bus zonder kaartje naar Munchen reden…..100 gulden pp vonden wij dan ook niet téveel. Ok, ook veel maar voor zoiets geweldigs en de ervaringen eromheen; onbetaalbaar 😉

  Wichert ik heb voor de 2e kamer op Hans S. gestemd. Da’s wel goed gegaan. Helaas eens op Co Verdaas gestemd (destijds Zwollenaar en volgens oa een WVF-er sympatiek en goed), is pas later goed terecht gekomen: Staten Gelderland.

  :o:D Maar uh, zeg je de tekst wel een keer, vrees dat ie hier niet door de beugel kan :'( Bedankt voor het compliment 8)

 28. uhm dit moet ik serieus nemen Edwin uit jou mond

  Ja, dat komt ook als je wat ouder wordt. 😉

  Dat nadenken gebeurd toch x op x lijkt me…. Alleen doe je dat pas als je een bep leeftijd hebt bereikt (oke sommigen krijgen nooit dat verstand)

  Als ik op een grens scheld, doe ik dat met respect. Net zoals op de scheids van de WRZV zaalvoetbal.

 29. Hmm we dwalen af??
  Als we het al gaan hebben over het feit dat Edwin zeer burgerlijk is geworden;D
  Op naar vrijdag!
  Zien wat zwolle gaat doen.
  Hopen dat ik dan stuk beter ben dan de laatste paar dagen

  p.s Edwin volgende week 22:10 he!!

 30. :D:D:D Door Hans Smit, op 29 september 2009 om 22:45. Wichert ik heb je een – gegeven vanwege je dubieuze aanname. De humor was wat subtieler vrees ik….Hans Spekman/Smit

 31. Wat lief dat Calimero het weer nodig vond om anoniem mijn reacties te -en. Goed zo jongen: “Nog ff volhouden. Als ze strals weer een iemand nodig hebben die anderen mag verraden, daarbij buiten schot blijvend…..komen ze vast bij jou”. 😛 maar toch vooral zielig :'(

 32. @ Wichert: klopt 200 gulden precies genoeg kaarten voor iedereen bij elkaar. Zoals ik al schreef: ONBETAALBARE ERVARING. Mooier nog was de halve finanale tegen de mofjes zelf. Voor mijn ogen veegt Ronald K. zijn achterste af met dat Berkum-lijkende shirt. Zette wat in en…..een hele kudde nam het over. Geef toe…..best een vaag gevoel. Zat bij Paolo H., waard van het beste en gezelligste café van Westenholte. Maar was via een ander lijntje alleen mee. Denk dat ik die prijzen gister in de haast door elkaar haalde. Hier betaalde ik volgens mij nog net geen 100 gulden met reis en al.
  Maar wichert echt…..onbetaalbaaar vooral die halve finale!!! Natuurlijk de volgende dag een Bild aangeschaft….en bewaard 😉

Reageer