Tweede Superstreekmarkt weer groot succes

Zwolle – Als klapstuk van de Week van de Smaak, is zondagmiddag van 11.00 tot 17.00 uur op de perfecte en sfeervolle lokatie rondom Restaurant de Agnietenberg aan de rand van onze mooie Hanzestad, voor de tweede maal de Superstreekmarkt gehouden. Een tongstrelende happening met proeverijen, kookdemo’s, wijnplein, workshops, lezingen, en nog meer verrassende elementen.

superstreekmarkt_2009_8695_470.jpg

Ongeveer 50 producenten uit de regio presenteerden hun bijzondere produkten. In principe zijn deze producten niet in de supermarkt te vinden, zoals ambachtelijk en duurzaam geproduceerde zuivel, brood, vlees, vis, groenten, kruiden, fruit etc. De demonstraties van broodbakken in een houtoven, paling roken en outdoor cooking trokken de aandacht van veel nieuwsgierige bezoekers. Kinderen konden zich vermaken met eten schilderen, vilten en ontdekken wat de smaakdokter voor spannende recepten had bedacht.

superstreekmarkt_2009_8670_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8619_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8604_470.jpg

 
Voor meer foto’s zie "Lees verder"

Ook hadden de poëzie performances van Ruud Knier met muzikale begeleiding veel aandacht van de vele bezoekers. Voor de gehele familie was er vertier en dat was ook te merken. Waar vorig jaar het bezoekersaantal van 2000 bezoekers de stoutste verwachtingen overschreed, was het dit jaar weer raak. "Van grond tot mond, Proef de pure provincie" was de slogan van deze Superstreekmarkt 2009, die onder de supervisie van marktmeester Ton Kolman voor de tweede keer weer een groot succes bleek te zijn..

superstreekmarkt_2009_8732_470.jpg

superstreekmarkt_2009_5723_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8682_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8627_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8711_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8721_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8578_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8560_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8636_470.jpg

superstreekmarkt_2009_8713_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Wel een hoog “gekleurde broeken-gehalte”. Zag zelfs mannen met hoeden 8). De grote schare mensen die naar met monument van Thomas a Kempis liepen, zagen er op het ook toch heel anders uit. Ach, ben ook tegen beeldvorming. BEIDEN waren een geweldig succes!


  ⚠️ Meld

 2. Geweldig proeffestijn waar ik me kostelijk heb vermaakt met man en kids. Een aanwinst/ blijvertje voor de stad wat mij betreft. Natuurlijk werkte het weer ook grandioos mee. En tja dan halen we ook de vrolijke gekleurde broek uit de kast. Niks mis mee toch?


  ⚠️ Meld

 3. 😀 Janet, ckus nixxx mis mee. Er is eigenlijk nooit wat mis met kleding, absoluut niet met kleurrijke kleding. Maar mannen in gekleurde broeken staan te boek als kakkerig. Ken je dat niet van super-Youp? Broer Tom loopt overigens ook gewoon in een rode pantalon, zal me niet verbazen als Youpie het zelf ook doet. Soms moet de de humor van het leven in willen zien.


  ⚠️ Meld

 4. Er is inderdaad nogal een verschil tussen gekleurde broek en een gekleurde pantalon 😀
  Heb ook nog al wat mannen met lang haar gezien zelfs 1 met paardestaart en een oranje cargobroek of was dit toch een pantalon? LOL ;D
  Er was veel te kijken en te proeven dus……………


  ⚠️ Meld

 5. Misschien kan er voor jou een privé-Superstreekmarkt worden georganiseerd? Of kom op de fiets, brommer, scooter, electrische fiets? Er stonden veel tweewielers maar ik heb geen enkele moeite met parkeren gehad.  ⚠️ Meld

 6. Gewoon een erg leuk evenement. Idd hopelijk een blijvertje! Ik heb erg genoten van de diverse soorten kaas die je gratis mocht proeven. Het was idd druk en ik heb niet gelet op kakkers. Naar mijn idee liepen er mensen rond van allerlei pluimage. Ik was zelf op de fiets. Parkeren kon o.a. op de parkeerplaatsen van de Agnietenplas. Dat is maar een paar honderd lopen.


  ⚠️ Meld

 7. Ik vond het vorig jaar uitgebreider, nu was er meer van hetzelfde al deed ieder zijn best.
  Ik miste Oldebroek met fruit en brood. En zo nog een paar.
  Wat me wel opviel was(typisch hollands) dat daar waar wat te eten viel de meeste mensen voor de kraam stonden om te proeven vaak zonder belangstelling voor het produkt. Of voor de kraam blijven kakelen met kennissen zodat een ander er niet bij kan.
  Het festijn moet niet uitlopen op een soort huishoudbeurs waar ook nog regelmatig ruzie is bij de (vr)eetkramen.
  Verder applaus voor de middenstanders met hun geweldige producten ik heb er een aantal gekocht. Ook
  de groente van Eef Stel de groenteboer van Jonnie Boer had zijn prachtige waar op de kraam liggen, daar zag je wel het verschil met de producten op een gewone markt of supermarkt. Prachtig die bossen met kleine worteltjes.
  Op naar Dalfsen volgende week. Op naar Eef Stel.  ⚠️ Meld

 8. Krijg andere signalen door….Oldebroek/Oosterwolde/Elburg. Ligt ook aan de kleur van de burgemeester en de meerderheid van de raad natuurlijk. Gister nog, met een bekende hier, over Kampen gehad.


  ⚠️ Meld

Reageer