Zwolse honkbaljeugd opnieuw kampioen

Zwolle – Blue Hawks de sterkste in zinderende competitie. De Zwolse jeugdhonkballers van Blue Hawks hebben afgelopen weekeinde het kampioenschap veroverd in de competitie van Noord-Nederland. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd de laatste benodigde overwinning behaald. Het is de derde keer in vier jaar tijd dat Blue Hawks kampioen is geworden, een unieke prestatie voor een honkbalclub uit Overijssel.

blue_hawks_kampioen2_470.jpg

Het jeugdteam van Blue Hawks, met spelers in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, stevende dit seizoen lange tijd af op een beslissingswedstrijd met Bedrocks uit Emmen. Beide teams hadden maar één wedstrijd verloren en één gelijk gespeeld. Met onder meer nog twee wedstrijden tegen de nummer drie had de Zwolse ploeg veruit het moeilijkste programma. Maar de afgelopen weken verkeerden de Zwolse jeugdhonkballers in topvorm. Dat leverde zeven overwinningen op rij op, waaronder een overtuigende 12-2 overwinning op de nummer 3. Nadat Bedrocks belangrijke punten had verspeeld, kreeg Blue Hawks afgelopen zaterdag de kans om in de tweede wedstrijd tegen de nummer 3 het kampioenschap in de wacht te slepen. Dat gebeurde ook.

blue_hawks_kampioen1_470.jpg
Ingezonden foto’s

De Zwolse honkballers wonnen in Drachten zeer overtuigend met 0-17 en veroverden de titel in de Noord-Nederlandse jeugdcompetitie. Daarmee was het derde kampioenschap in vier jaar tijd een feit. Eerder werd Blue Hawks al kampioen in de seizoenen 2006 en 2007. Vorig jaar werd een vrijwel volledig nieuw jeugdteam gevormd, wat uiteindelijk in twee jaar tijd opnieuw voor een enorm succes heeft gezorgd. Onder leiding van het coachtrio Rogier van Zon, Jan Barneveld en Martin Brinkhuis werden twaalf van de veertien wedstrijden gewonnen. Voor Blue Hawks is dit een bevestiging van de sterke jeugdopleiding binnen de Zwolse honk- en softbalvereniging.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer