Vragen rond sluipverkeer Twistvlietbrug

Zwolle – Naar aanleiding van het ontstaan van sluipverkeer bij de Twistvlietbrug, heeft GroenLinks/de Groenen het college gevraagd om hierin maatregelen te nemen. Volgens de fractie functioneert de Twistvlietbrug (zijde Holtenbroek) al wekenlang niet meer. De slagboom staat veelal omhoog. Of dit gebeurt vanwege het werkverkeer aan de Stadshagenkant (bouwrijp maken) is de fractie niet bekend.

Wel is duidelijk dat het leidt tot nogal wat sluipverkeer van auto’s over de Twistvlietbrug. Aangezien de brug alleen bestemd is voor fietsers en het openbaar vervoer, is dit niet wenselijk. De vraag aan het college is, om maatregelen te nemen dit sluipverkeer tegen te gaan. Als blijkt dat een en ander toch te maken heeft met het aanwezige werkverkeer, zou men de slagboom in ieder geval ’s avonds, ’s nachts en in het weekend omlaag kunnen doen, aldus GroenLinks/de Groenen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik snap er ook geen hout van. Een tijdje geleden stonden er borden dat de slagboom in week 33 in werking zou worden gesteld. Aan de andere kant stond week 34. Zal wel een foutje zijn geweest. Niet veel later stond dat de boel in week 35 ingesteld zou worden. Maar dat is dus nog nooit gebeurd. Ik heb die slagboom al maanden niet meer omlaag zien staan (ik kom er zeker 4 dagen per week 2x per dag langs)

  Ook stonden er iets op de borden wat bij mij de indruk wekte dat het een legale ‘sluiproute’ zou worden want er stond iets bij van ‘één voertuig per keer’ ofzo. Doet me een beetje denken aan de poller aan het einde van de Werkerlaan richting Hasselt.

  Wat betreft sluipverkeer. De momenten dat ik er kom, rijden er doorgaans alleen fietsers, brom- en snorfietsers, stadsbussen en soms taxi’s maar verder kan ik niet zeggen dat ik daar platgereden wordt door sluipverkeer. Ook bouwverkeer tref ik nooit.


  ⚠️ Meld

 2. Ik heb ooit wel een keer een auto zien rijden op dat dijkje. Toen was de slagboom wel dicht. Maar ook daar kan ik me niet echt voor de geest halen dat ik daar vaak auto’s zie rijden.

  Wel brommers overigens terwijl het volgens mij een fietspad is.  ⚠️ Meld

 3. Goede vraag? Misschien maar misschien ook niet. Is er iemand hier die wel vaak sluipverkeer constateert? En zo ja, in welke mate en wanneer vindt dat plaats?

  Niet even na 7:00h en ook niet tussen 14:00h en 17:00h als je het mij vraagt.


  ⚠️ Meld

 4. Als ze de aan en afrij routes in stadshagen fatsoenlijk hadden aangelegd was het niet nodig om sluiroutes te zoeken. Laten ze maar eens kijken naar het verkeer vanuit de richting van Hasselt, die zorgen ervoor dat je stadshagen via de normale routes bijna niet doorkomt zonder veel oponthoudt. ’s Ochtends is het zo druk dat je alleen al 15 tot 20 minuten nodig hebt om uit stadshagen te komen. Laten ze daar maar eens wat aan doen. Het is wel erg kortzichtig om te denken dat de bewoners van stadshagen dit allemaal wel voor lief nemen.


  ⚠️ Meld

Reageer