Woningstichting Openbaar Belang genomineerd

Zwolle – Woningstichting Openbaar Belang is genomineerd voor de NET-Trofee 2009. Dertien inspirerende projecten op het gebied van energiezuinig wonen en werken maken nog kans om de Nationale Energie Toekomst-Trofee 2009 te winnen. Openbaar Belang is één van de dertien genomineerden.

zonnecollectoren_470.jpg

De genomineerde projecten zijn gekozen uit een totaal van 38 inzendingen. De uiteindelijke winnaar van de prijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, wordt op 4 november bekend gemaakt tijdens het Meer Met Minder-Congres in Rotterdam. Aan de NET-Trofee is een bedrag van 25.000 euro en een kunstwerk verbonden.

Over de NET-Trofee
De NET-Trofee is een initiatief van het ministerie van VROM en beloont het meest inspirerende project op het gebied van energiezuinig wonen en/of werken. Het ministerie van VROM wil met de NET-Trofee de markt stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen bij het bouwen of verbouwen van panden. Het gaat daarbij niet per definitie om de nieuwste technieken of de grootste energiebesparing. De NET-Trofee beloont projecten die zich onderscheiden door een slimme aanpak, bijvoorbeeld door bestaande processen op een nieuwe manier te combineren. Bovendien moet die aanpak gemakkelijk over te nemen zijn door anderen, zodat steeds meer energiebesparing wordt bereikt.

Rembrandtflat
Openbaar Belang is genomineerd voor het groot onderhoud aan de Rembrandtflat, Monteverdilaan. De Rembrandtflat met 103 wooneenheden is van energielabel E naar A gegaan. Daarmee zijn drie vliegen in één klap geslagen: met de energiebesparende maatregelen is het woongenot verhoogd, worden de stookkosten ca. 30% lager én het is goed voor het milieu (de CO2-reductie bedraagt 24 ton per jaar). Voor het verwarmen van het tapwater is voor 240 m² aan zonnecollectoren geplaatst.

Artikel delen:

Reageer