Start sloop Vogeltjesbuurt in Kamperpoort

Zwolle – De sloop van de Vogeltjesbuurt in de Kamperpoort start op 1 oktober. De sloop wordt uitgevoerd door deltaWonen in opdracht van de gemeente Zwolle. Nog voor de jaarwisseling worden de woningen afgebroken en het brandgevaarlijke materiaal afgevoerd. Dit om te voorkomen dat er rond Oud en Nieuw brand- en veiligheidsrisico’s zijn. De werkzaamheden zijn eind februari 2010 afgerond.

kamperpoort_vogeltjesbuurt_8259_470.jpg
Laatste bewoners zijn vertrokken …

Bij de sloop wordt een aantal bewoners van de Kamperpoort actief betrokken. Zij organiseren al enige tijd zelf het toezicht op het terrein en de inmiddels leegstaande woningen. Ook verwijderen ze tijdens de sloopperiode verschillende materialen uit de woningen. Het slopen van de 174 woningen is onderdeel van de herstructurering van de Kamperpoort. De huidige woningen in de Vogeltjesbuurt voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. De circa zestig nieuwe woningen die deltaWonen op deze plek, de nieuwe Vogelbuurt, gaat bouwen, maken deel uit van het plan Willemspoort, Vogelbuurt en een parkeergarage.

Dit plan, waaraan momenteel drie partijen, deltaWonen, Multi Vastgoed en de gemeente, aan een stedenbouwkundig plan werken, omvat circa 10.000 m2 winkels, horeca en een megabioscoop van acht zalen met circa 1500 zitplaatsen en in totaal 190 woningen. De gemeente is verantwoordelijk voor de realisatie van de parkeergarage voor circa 1.000 auto’s. Naar verwachting is het stedenbouwkundig plan voor dit gebied voor eind dit jaar gereed. Een participatiegroep met belanghebbenden, de Raad van Toezicht van deltaWonen, bewoners en organisaties zijn nauw betrokken bij het plan.

Artikel delen:

Reageer