Wijkplatform Zwolle-Zuid

Zwolle – Wijkwethouder Martin Knol nodigt bewoners uit voor het wijkplatform Zwolle-Zuid. De wijkbijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 7 oktober aanstaande in basisschool De Ichtus, aan de Zwarteweg 46. Het wijkplatform begint om 19.15 uur.

Tijdens de bijeenkomst worden onder meer de onderstaande punten besproken:  Sinds begin dit jaar zijn de Belangenvereniging Schellerdriehoek, de wijkenvereniging Zwolle-Zuid en de gemeente samen aan de slag gegaan om een ontwerp te maken. U krijgt een verslag van de aanpak en samenwerking.  Leefbaarheid en veiligheid van Zwolle-Zuid. Janny Knol, teamleider politie IJsselland en Hanneke Valkeman, wijkmanager gemeente Zwolle, gaan naar aanleiding van de uitkomsten van het Buurt-voor-Buurt onderzoek met u in gesprek over de leefbaarheid en veiligheid van Zwolle-Zuid. Zoals gewoonlijk houdt wijkwethouder Martin Knol voorafgaande aan het wijkplatform een spreekuur vanaf 18.45 uur. Daarbij gaat het persoonlijke vragen en opmerkingen. U dient zich hiervoor vooraf aan te melden bij de wijkmanager, mevrouw Hanneke Valkeman, te bereiken via het wijkservicepunt Zuid, telefoon (038) 498 23 73.

De gemeente Zwolle organiseert een aantal keren per jaar in elke wijk voor de bewoners het wijkplatform. Bewoners die geïnformeerd willen worden over de ontwikkeling in hun wijk, wensen of ideeën hebben, knelpunten willen aandragen en over oplossingen willen meepraten, zijn welkom bij het wijkplatform. Van elke bijeenkomst wordt een verslag gemaakt die alle bezoekers van het platform ontvangen. Het verslag is ook op te vragen bij de wijkmanager via Telefonisch Servicecentrum (TSC) op telefoonnummer 14038. De data van de verschillende wijkplatforms zijn te vinden op www.zwolsewijken.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Wijkplatform Zwolle-Zuid”

  1. ‘Leefbaarheid en veiligheid’
    Ik zou echt graag willen dat men eens snelheidscontroles in woonwijken ging houden. Levensgevaarlijk die gekken die door straatjes scheuren waar kinderen spelen.
    Maar ik kan wel meer willen; snelheidsovertredingen op de provinciale weg zijn vaak veel minder gevaarlijk maar leveren wel veel makkelijker GELD op…

  2. @carola

    Eens. Maandagavond scheurde er een idioot met zeker 80km per uur over de Herenweg. Dat wordt ook steeds meer een sluipweg waar idioten het gaspedaal indrukken terwijl er vanachter elke auto een kind vandaan kan springen. In de Bollebieste wordt ookal actie gevoerd tegen dat soort idioten.

  3. @carola

    Die hebben zelf snelheidsbelemmeringen opgericht en de straten tot 30 Km zone bestempeld. Tevens hebben ze via de media aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid of beter gezegd de kindveiligheid.

  4. @carola

    Bollebieste voert actie tegen automobilisten die te hard rijden
    door Adri van Drielen. vrijdag 28 augustus 2009 | 06:07

    ZWOLLE – “We zijn het echt helemaal zat. Onze straat wordt door veel automobilisten als sluiproute gebruikt en er wordt veel te hard gereden.” De woorden van Sandra Lucas, bewoonster van de Beukenstraat in de Bollebieste (Dieze-West), zijn duidelijk.

    De handtekeningenactie die zij samen met Grietje Jager, die het deel van de straat aan de andere kant van het kruispunt met de Kastanjestraat ‘aanpakt’, leverde woensdagavond in een uur tijd direct 91 handtekeningen op van buurtbewoners die het met hen eens zijn.

    De spreekwoordelijke druppel, die de buurtbewoners op de barricaden bracht, was een voorval eerder deze week. Een 3-jarig jongetje stak spelenderwijs de straat over en werd bijna aangereden door een taxibusje dat veel te hard door de straat reed. De koppen werden bij elkaar gestoken en dat resulteerde een avond later in leuzen op straat en oproepen (‘Rij stapvoets’) op spandoeken. Ook het getal ’30’ duikt diverse keren rond de kruising op. Dat is de maximum-snelheid die in de hele buurt geldt, maar waaraan veel te weinig weggebruikers zich houden. “Zelfs de politie niet, terwijl ze eergisteravond toch zonder sirene door de straat reden en het goede voorbeeld zouden moeten geven”.

    De eerste reactie en actie bleek een aanzet voor een vervolg. De figuurzaag kwam eraan te pas om de ‘verkeersborden’ te maken, die gisteravond werden opgehangen. En ook de handtekeningenactie wordt nog even doorgezet. Als de ‘oogst’ richting gemeente gaat, wordt gelijk aandacht gevraagd voor meer wensen die er in de buurt leven.

    Grietje Jager, moeder van twee kleine kinderen, wijst erop dat de buurt behoorlijk is verjongd. Maar er is weinig speelgelegenheid is.

    Park de Hogenkamp is een optie, maar bevindt zich niet alleen op zekere afstand, maar is door andere gebruikers niet altijd prettig. Beide dames hebben het over dealers en zwervers, plus dat daar honden worden uitgelaten. Glas en hondenpoep zijn ook een probleem voor wat betreft de strookjes groen in de buurt zelf.

    “Als daar een hek omheen wordt gezet zijn we al tevreden met een klimrekje en een schommel”, stelt Jager. Niet alleen de jongste jeugd loopt extra gevaar door de te hard rijdende automobilisten. “Ook de mevrouw van negentig, die om de hoek woont, durft met haar rollator hier niet meer de straat over te steken”, weet Lucas. Acht jaar woont ze al in de straat en nieuw is het probleem niet. “Ook in 2005 hebben we er bij de gemeente al aandacht voor gevraagd.”

    De ‘aanloop’ naar de drempels op de kruising is volgens haar een veel te lange. Ze bepleitte destijds meer ‘rempunten’, extra drempels dus, om het hardrijden te ontmoedigen. Het kwam er niet van.

  5. @ Elrey: dank je wel!
    Een drempel zou ik hier ook wel willen, maar het valt (dus) nog niet mee die te krijgen.
    Maar wat natuurlijk vooral nodig is is een cultuuromslag bij de mensen.

    Ik liep gister aan het begin van de avond met m’n zoontje v net 2 op het Steenweteringpad – een fietspad dat NIET langs een weg loopt – en liet hem daar even lekker ‘los’ lopen omdat er toen weinig fietsers waren en het een van de weinige plekken is waar je niet direct bang hoeft te zijn voor auto’s.
    Ik keek af en toe even om of er fietsers van achteren kwamen, zodat ik hem dan even aan m’n hand langs de kant kon laten lopen.
    Maar ik miste 2 mannen die heel hard aan kwamen fietsen. Ze belden op het laatste moment en ik kon nog net m’n zoontje voor hun fiets weg trekken.
    Zij pissig, ik ook…
    Waarom kunnen ze niet even eerder bellen zodat ik mijn zoontje rustig aan de kant kon laten lopen of gewoon even langzaam om hem heen fietsen? (zoals gelukkig de meeste mensen wel doen)

Reacties zijn gesloten.