Bromfietser ernstig gewond

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de Oosterlaan, raakte dinsdagavond 29 september, een 16-jarige bromfietser uit Harich, ernstig gewond. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

 politie_ijsselland.jpg

De jongen haalde een links afslaande autobus in, bestuurd door een 45-jarige man uit Apeldoorn. Die was van plan de bussluis (van Karnebeektunnel) in te rijden. De bromfietser remde, ging onderuit en belandde onder de bus. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Je vraagt je sowieso af hoe het kan dat die bromfietser een bus links wil inhalen.
  Hij moet nu weliswaar op de rijweg (i.p.v. fietspad), maar heeft een lagere maximum snelheid dan het gemotoriseerde verkeer….


  ⚠️ Meld

 2. In principe wel ja. Maar de bus wil afslaan en zal dat vast niet met 50 km/h doen. Stel dat de bus al tijdig gas terug nam, dan kan de brommer hem op zo’n moment hebben willen inhalen. Wie weet had de bus geen richtingaanwijzer aan. Wie weet, stel dat…. er zijn genoeg scenario’s te bedenken.

  Reed de brommer te hard?
  Reed de brommer in een dode hoek?
  Keek de chauffeur van de bus niet goed?
  Had de chauffeur van de bus richting aanstaan naar links?


  ⚠️ Meld

 3. Het blijkt voorlopig speculeren, dat geef ik toe.
  Toch moet het me van het hart dat de rijstijl van een flink aantal bromfietsers belabberd is.
  Sowieso van de eet-koeriers, maar rij maar eens ’s in de spits over de Pannenkoekdijk als fietser. Je wordt er op het fietspad zowat omweg gereden door brommers die niet in de file met auto’s blijven staan (zoals wel hoort).


  ⚠️ Meld

 4. Helemaal waar. Echter zie je allerhande foute praktijken bij alle verkeersdeelnemers.
  Maar goed, ook ik verbaas me wat over een inhaalactie van een brommer die ‘groter’ verkeer voorbij steekt. Wie weet horen we het nog.


  ⚠️ Meld

 5. Het gebeurde alleen niet bij de van Karnebeektunnel, maar voor het streekbusstation, een stukje verder dus. Ik kwam namelijk uit de richting assendorp en moest omrijden via de van Karnebeekstraat en de Hertenstraat.

  Ik denk dus dat de brommerbestuurder, de bus inhaalde omdat die stond te wachten voor het tegemoetkomende verkeer. Dom dus, net als veel andere brommerrijders die altijd teveel haast hebben.


  ⚠️ Meld

 6. Natascha, volgens mij hebben sommige mensen dat nodig. Anders raken ze het overzicht kwijt en zijn ze het spoor helemaal bijster. Jammer maar als je nou weinig fantasie hebt, veel vooroordelen en je beeldvorming. Ok: beklag.


  ⚠️ Meld

 7. Beste mensen,

  Waren we er bij vanmiddag, weten we de feiten? NEE dit weten we niet.
  Laten we hopen voor die jongen en zijn ouders dat dit verhaal goed af gaat lopen.Ik wens dan deze jongen en zijn familie erg veel sterkte toe.

  IK hoop dat alle miereneukers dit hier ook in gaan zien!


  ⚠️ Meld


 8. Weet niet waarom die jongen de bus in wou halen, maar ik weet wel dat die jongen (collega van mij) in het ziekenhuis ligt met verschillende interne bloedingen. Voor de rest heeft hij al 2 hart stilstanden gehad en is zijn kans op overleven nog maar 5%.


  ⚠️ Meld

 9. lol
  als ik het goed lees mag er dus geen discussie meer gevoerd worden over de toedracht voordat je lang en breed hebt uitgelegd hoe ontzettend erg het allemaal wel niet is.
  Als je dat denkt kan je net zo goed de reactie functie uitzetten toch?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.