HTC dames en meisjes naar damesinterland

Zwolle – Het management van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan heeft alle voetballende dames, meisjes en het betrokken kader van voetbalvereniging HTC uitgenodigd de officiële dames WK kwalificatiewedstrijd Nederland-Macedonië op donderdag 29 oktober a.s. in het stadion van FC Zwolle bij te wonen. Ruim 17 jaar geleden startte HTC voorzichtig met damesvoetbal. Nu hebben ze naast de reguliere jeugd- en senioren elftallen ook structureel dames- en meisjesvoetbal binnen de vereniging.

Tot en met de C-jeugd spelen en trainen jongens en meisjes nu samen en bij de senioren komen twee damesteams uit in de reguliere competitie. Het 1e damesteam speelt zeer verdienstelijk in de landelijke 1e klasse en het 2e damesteam komt uit in de 3e klasse. Daarnaast zijn deze beide dames teams zeer actief in de zomermaanden met Beachsoccer en behoren zij daarmee al enkele jaren tot de top 3 van Nederland. “Een enorm leuke stimulans voor de dames en meisjes alsook betrokken vrijwilligers van onze vereniging dat wij vanwege onze Proeftuin-status op De Pelikaan in de gelegenheid worden gesteld de interland bij te wonen”, aldus Marthé Baarslag coördinator damesvoetbal binnen HTC.

“Samen met HTC zijn we voortdurend bezig hoe de verenigingen op De Pelikaan meer activiteiten kunnen ontplooien voor bestaande leden en vrijwilligers alsook voor potentiële leden en vrijwilligers. Hen uitnodigen voor het populaire en succesvolle Nederlands Damesvoetbal Elftal dat gelukkig weer terug is in Zwolle past in dit beleid. Vandaar dat wij overgegaan zijn tot deze actie waarmee wij denken een positieve bijdrage te leveren aan verdere ontwikkeling van het dames- en meisjesvoetbal binnen HTC”, aldus Diederik Meijntjes als verantwoordelijke voor de NOC*NSF proeftuin op sportpark De Pelikaan.

Vanwege de interland heeft HTC tevens een actie dat iedere dame of meisje dat lid wordt van HTC in deze maand oktober, 2 vrije toegangskaarten krijgt voor de interland. Meisjes tot 15 jaar die belangstelling hebben voor voetbal binnen HTC kunnen zich per email opgeven bij jeugdvoorzitter Henk Wissink zijn emailadres is hm.wissink@home.nl. Dames van 16 jaar en ouder met belangstelling voor damesvoetbal binnen HTC kunnen informatie krijgen en zich opgeven bij Marthé Baarslag via emailadres marthebaarslag@home.nl

Artikel delen:

Reageer