40 Zwolse sportkampioenen erbij in Gouden Sportboek

Zwolle – Ruim veertig Zwolse sportkampioenen hebben hun naam bijgeschreven in het Gouden Sportboek van de gemeente. Zwolle houdt al jaren een eervol register bij van alle lokale sportkampioenen: wie op nationaal niveau een gouden medaille wint of internationaal een podiumplaats behaalt kan zelf het Gouden Sportboek tekenen. Woensdag 30 september maakten tweeënveertig sporters uit de stad tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadion van FC Zwolle gebruik van die mogelijkheid. Zwolse sporters hebben het afgelopen jaar – soms in teamverband – topprestaties geleverd in velerlei disciplines: karate, schaken, zwemmen, schaatsen, roeien, acrogym, rolstoelbasketbal, tennis, atletiek, squash, skeeleren, tafeltennis en blootvoets waterskiën. De behaalde titels lopen uiteen van Nederlandse Kampioenschappen tot een gouden medaille op een Paralympic Worldcuptoernooi.

 cid__2__4ebbfcd1dfbddf1b8f9e8a93df9386zwolle.jpg

Sportwethouder Janco Cnossen gaf bij de feestelijke ondertekening een toelichting op de wijze waarop de gemeente sporters in de stad – zowel bij de amateurs als bij topsporters – ondersteunt. De wethouder vroeg daarbij speciale aandacht voor het nieuwe beleid dat hij, samen met de verenigingen in de stad, heeft ontwikkeld om de lokale sportaccommodaties in optimale staat te houden. Bovendien gaf hij een toelichting op het Jaar van de Gehandicaptensport: Zwolle heeft in 2009 allerlei activiteiten rond mindervalide sporters op het programma gezet, met als doel blijvend extra aandacht voor de gehandicaptensport in de gemeente en regio. Bijzonder onderdeel van de bijeenkomst in het stadion was de aanwezigheid van schaatser Erben Wennemars. De oud-Zwollenaar tekende (opnieuw) het Gouden Sportboek, ditmaal voor zijn zilveren medaille op de 1500 meter tijdens de World Cup. Wennemars is inmiddels verhuisd naar Dalfsen en maakte van de gelegenheid gebruik om terug te kijken op zijn Zwolse jaren. De schaatser is vol lof over de ondersteuning die hij van de gemeente gekregen heeft in goede én in slechte tijden. Wethouder Cnossen en burgemeester Henk Jan Meijer dankten de sporter voor zijn ambassadeurschap voor de stad en boden de familie Wennemars namens de gemeente een glassculptuur aan.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Was er onlangs niet een bericht hier dat iemand Europees Kampioen was geworden met roeifietsen.

    Staat die ook in het gouden Sportboek ?


    ⚠️ Meld

  2. Grote klasse inderdaad! Dikke 40 sportkampioenen!! Er zijn ongetwijfeld steden die het met minder moeten doen. Uitstekende Zwolle-Marketing…..wel met modern nieuw logo natuurlijk!


    ⚠️ Meld

Reageer