Geslaagde veiling t.b.v. Best Buddies Gala

Zwolle – Weet u nog dat u samen met uw beste jeugdvriend(in) uren op het trapveldje naast het huis vertoefde of kon kletsen over die leuke nieuwe klasgenoot of vervelende buurjongen? Om maar niet te vergeten die keer dat u tijdens die enorm warme zomer samen ging kamperen op het strand… maar de tent toch nét niet helemaal waterdicht bleek te zijn? Herinneringen om nooit te vergeten en verhalen die tijdens uw verjaardag natuurlijk nog eens uitgebreid worden besproken en die altijd op een warme glimlach kunnen rekenen! Het is bijna onmogelijk om je een leven voor te stellen zonder vrienden… zonder iemand waar je zo af en toe je ei kwijt kan… zonder iemand om iets leuks mee te doen… Toch is dit voor 47% van de mensen met een verstandelijke beperking tussen de 18 en 29 jaar wél het geval: zij hebben geen vrienden.

veilingmeesteer_en_assistente.jpg

Best Buddies is een non-profit organisatie die hier verandering in brengt. Iedereen heeft namelijk recht op vrienden in zijn of haar leven en daarom koppelt Best Buddies jonge mensen met een verstandelijke beperking in een één-op-één relatie aan studenten zonder een verstandelijke beperking. Deze Best Buddies-koppels hebben 1 keer in de week contact en ondernemen twee keer per maand iets leuks met z’n tweetjes. Een voorzichtige basis voor een nieuwe vriendschap dus! Een hele kleine stap voor veel studenten, maar een stap met fantastische gevolgen voor de buddies met een verstandelijke beperking! Op www.bestbuddies.nl treft u meer informatie over de Best Buddies-koppels, de activiteiten die zij samen ondernemen en de werkzaamheden van alle vrijwilligers van Best Buddies Nederland.

de_dames_rabo_en_librije.jpg

twee_buddies.jpg

Rabobank IJsseldelta heeft vorig jaar het project Best Buddies gesteund vanuit het Rabo Stimuleringsfonds en zo ontstond er, mede door de hulp vanuit MEE IJsseloevers -die nauw betrokken zijn bij Best Buddies Zwolle-, een bijzondere samenwerking. De Librije heeft tijdens Beursvloer Zwolle ook hun medewerking toegezegd om dit MVO-project te ondersteunen. Het volgende initiatief is daar uit voortgekomen. De Librije, MEE IJsseloevers en Rabobank IJsseldelta organiseren dit jaar gezamenlijk het Best Buddies Gala in Librije’s Hotel! Het doel van dit gala is om geld te genereren om meer vrijwillige vrienden voor het Best Buddies-project te vinden. Zo zetten wij deze mensen eens echt in het zonnetje! Fantastisch natuurlijk!

hapjes_en_lunch.jpg

Om dit gala mogelijk te maken hebben zij de hulp van de Zwolse ondernemers nodig. Daarom werd er een kick-off lunch georganiseerd. Tijdens deze lunch, aangeboden door Librije’s Food on Tour, werd een aantal items en activiteiten geveild om te zorgen dat het Best Buddies Gala in december doorgang kan krijgen. De opbrengst van deze veiling die boven verwachting was (mer dan 8.000 euro) komt volledig ten goede aan de Best Buddies Gala-avond en de Verwenmiddag verzorgd door het Deltion College. De middag werd officieel geopend door Thérèse Boer van Restaurant De Librije en TrudyHuisman van Rabobank IJsseldelta. 

veilingmeester.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer