Algemeen Log 54

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 55 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 446
 1. Koko, vergeet je de bal niet te ontleden en voor ons te beschrijven voor je em verteerd? Veel plezier in het mooie Zwolle, al regent het.
  Benieuwd waar je de gakbal gaat happen en of ze er ook Festini-ijs hebben 😮


  ⚠️ Meld

 2. 😀 Tim, hoe vond je opa Beelen? Ga nu trouwens naar Veronica (net in een andere auto kwam die heel gezellig en sterk over….ook The Police weer gehoord: héérlijk! en Kicken is natuurlijk gezellig zo naar het weekend).


  ⚠️ Meld

 3. Komt dat ff goed uit….Bij de Tuinders lopen enorm gezellige mensen rond in een hele sfeerrijke kantine met geweldige stamtafel en dito terras. Onder een bakkie nog ff de tekst aan de muur lezen over Gert O. die zijn kaartjes terugvond.;)

  Ach ja, ’s middags zou het wel sneu voor Freek zijn en Marc die misschien vanavond écht vroeg naar bed gaat omdat wij komen (:D) maar we vermaken ons wel met Hertog Jan. Bovendien komt er binnenkort damesvoetbal….goed voor het haantjes-dimmende effect in de kantine 😮


  ⚠️ Meld

 4. @plantje, heeft ie niet toevallig een smurf met Mexicaanse griep opgegeten;)

  Koko heeft weer een balletje bij de pierik gegeten, lekker hoor. Nee Tim niet jou gakbal hoor.

  Het was druk bij de pierik.
  Wie was ASSENDORPER?  ⚠️ Meld

 5. Potverdikke welke WVF-er heeft mij een + gegeven? Toch niet Ronald-stiekum op een damesonderonsje(voor mooie dames)-verschijnend-P?
  Vrij vandaag zeker, na je bezoek aan ’t Pleintje?  ⚠️ Meld

 6. Nee Koko…niet dat ik weet 🙂

  We hebben ook nog 2 andere katten…waarvan er 1 Garfield heet. Deze is wonderbaarlijk genoeg ook nog verzot op lasagne! 😀

  Dank voor je tip over de file Dick! Dan moet ik straks op tijd weg!


  ⚠️ Meld

 7. Het was er idd druk Koko (mannetje of acht). Ik zat op het bankje en naast mij was iemand met een bal die zo aan het smakken was. En er was nog iemand met een bal bezig. Daar ging het van het hap-slik-weg-bal. Was jij één van die twee?


  ⚠️ Meld

 8. @ Plantje, laatste melding (voor mij, was ff weg) 12 km. Nou ja, er zijn vast veel blije gezichten te zien:
  -90’s request op 3fm net “bad van Metallica nu ….chips hoe heet die ook alweer…..”wish I was speciallllllll…..but I’m a creaaaaap”
  -zo goed als weekend
  -bij de gedachte aan moeders thuis
  -en dan hebben we het nog helemaal niet over de moeders zelf… Is toch lekker honger krijgen in de file?


  ⚠️ Meld

 9. @ Tim: druk? Moest je wat langer naar toilet als anders? Of kwam die mooie meid van 2 kamers verder buurten met een extra bakkie in de handen?

  Nou jammer, want ik ben em verdorie ook kwijt….zoek wel ff


  ⚠️ Meld

 10. Creep van Readiohead.
  Bad van Metallica?!? Wasda?

  Hier geen radio…dus ik doe het met de muziek van de laptop…40 GB moet genoeg zijn. Nu Wonderful days van Charly Lownoise en Mental Theo…zometeen solliciteren van Herman Finkers 😀


  ⚠️ Meld

 11. Er zaten idd twee gasten op een bankje, de één was aardig aan het smeren. Ik had m’n gakbal wel snel op ja klopt maar hij was ook zooooooo lekker. 😀 Nu weet ik nog niet wie je bent, slim gedaan hoor;D


  ⚠️ Meld

 12. Haha Finkers is een geweldige en intelligente kerel. Vanmorgen nog ff over zijn humor gehad. Ook goed op schrift. heb een hele dikke pil met allemaal zeer gevarieerde spitsvondige teksten. Iedereen kent “Kroamschudd’n in Mariaparochie” ….een evergreen! Had m’n collega het over nog een zeer gaaf filmpje. Maar eens op Youtube kijken.

  Uh Charly Lownoise en Mental Theo….nee bedankt.

  Op 3fm was de hele week ’90’s request….nu de finale. Nou ja de 90’s waren in vele opzichten niet verkeerd!!! Sooooooooo. Grappig als je situaties bij sommige plaatjes ineens vrij beeldend krijgt. Goed nog 2 kleine Zwolse kwartiertjes…


  ⚠️ Meld

 13. haha Bernard ik vroeg me na al die gakbalverhalen ook al af wanneer ik voor het laatst een gehaktbal heb gehad…. Ik weet t niet meer ;D T zal ongetwijfeld bij svZ zijn geweest:D


  ⚠️ Meld

 14. Ik weet niet of er mensen zijn die wel eens ri elburg gaan maar tussen elburg en ’t harde op de parkeerplaats bij fobben snack zijn vanaf oktober de wintergakballen te koop. Dat is een goeie gakbal van 250gram. Misschien dat Koko morgen gaat proeven;)


  ⚠️ Meld

 15. 7 km op A28 bij Zuid….ivm ongeluk.

  Zouden de agenten gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid of was het een geplande actie? Ik kwam met de fiets vanuit de richting Willemsvaart onder de IJsselallee door richting Veerallee. Direct onder de tunnel vandaan zit rechts een garage van de brandweer, nog vóór het Ecodrome dus. Daar stonden een stuk of 14 agenten met gele hesjes auto’s aan te houden en mogelijk ook brommers


  ⚠️ Meld

 16. Ehm…. gebruik van de gelegenheid omdat het stervensdruk was op de Veerallee richting Zwolle centrum. Genoeg gelegenheid om auto’s er tussenuit te pikken.


  ⚠️ Meld

 17. @ vraag….; moet er niet aan denken overal een mening over te willen hebben. Nieuwshonger is ook wat anders. Sensator heb ik nixxx meer mee. Sommige mensen die daar werken zijn zwaar ok. Af en toe krijg ik de krant van mijn ouders….de laatste keren geweigerd. Terwijl ik al jong dol was op de ZC. Vooral Appie Happie & “Over de Vleugels”; heb Bert Dijkstra laatst nog gelezen trouwens…..in een bijlage van de Teletroeptoetert. Las net trouwens wat moois: Toen de TROS startte hadden ze precies dezelfde kernwaarden (stonden genoemd) als die van Wakker NL. Door ome Fons van W. uitgedragen.

  Dit zie ik wel anders als Plasterk: geen toekomst voor de veel te dure papieren kranten. Al was het alleen maar om de tijd die je eraan kwijt bent. Als ik dan toch moest kiezen….NRC Next….morgen heeft Youp weer een heerlijke afgelopen week om samen te vatten….zie er al digitaal naar uit. Ga Sacha kijken….later.


  ⚠️ Meld

 18. Wat een geweldige reden om geen verbinding met Rio te krijgen…..het feest was té groot 😀 8) Super! En geweldige stad voor de Olympics!! Hoewel de criminaliteit daar ook enorm schijnt te zijn. Maar dat is het ook in Zuid-Afrika (WK voetbal)…..we wachten af.


  ⚠️ Meld

 19. lees nog wel de stentor maar als het een allergaartje van nieuws uit de regio gaat worden zal dat volgens mij niet lang meer duren.
  Zijn er meer hier die er zo over denken of heb je een andere mening.laat het hier eens horen


  ⚠️ Meld

 20. Mooie (gejatte) krantenmening:

  Ik dacht dat ze dat bij de Telegraaf allemaal serieus meenden. Maar het is satire!

  Nu je het zegt: die belachelijke koppen, lettertypes en fotobijschriften hadden me op het spoor kunnen zetten.  ⚠️ Meld

 21. @bernard, jazeker en dan wel de pierik kwaliteit. En als ik zo de teletubbiekrant lees zijn er her en der nog wel piloten die voor een zacht prijsje een vluchtje willen doen;D


  ⚠️ Meld

 22. Clau op vrijdag; wat een hartstikke gezellig en lachen-programma zeg! Me topperT Arjan E. die gewoon een wietplantage in zijn groente-lijkend-tuin heeft, Rick–sympatiek en kerel van super-Sacha–N en….Johan 3 heerlijke muziek-hooligan. Wat een muziek heeft die kerel en allebei met een dikke sigaar in de snuit. Mooie VARA-gids anekdote ook van Johan-3; Clau maakt elke kerel sympatiek in haar programma.


  ⚠️ Meld

 23. FC ZWOLLE 2-1 MVV MAASTRICHT

  1-0 RUUD KRAS(36.)
  1-1 PHILIPP HAASTRUP(64.)
  2-1 RUUD KRAS(82.)
  BIJZ.: PHILIPP HAASTRUP MIST PENALTY(63.)

  GEEL: FATY PAPY(7.), TOM VAN HYFTE(88.)

  FC ZWOLLE: DIEDERIK BOER, RUUD KRAS, ERIC FERNANDO BOTTEGHIN, ALBERT VAN DER HAAR, SAID BAKKATI (NIEK VOSSEBELT/56.), CEES KEIZER (ERIK BAKKER/76.), DENNIS VAN DER WAL, ETIENNE REIJNEN, ELDRIDGE ROJER, BRAM VAN POLEN (ARNE SLOT/81.), CECILIO LOPES

  MVV MAASTRICHT: RUUD BOFFIN, GERARD AAFJES, BRENNY EVERS, PHILIPP HAASTRUP, TOM DAEMEN, CHRISTIAN BRULS, FATY PAPY, YOUSSEF KOUBALI (TOM VAN HYFTE/83.), GUVEN CAVUS (GIDEON BOATENG/74.), DANIEL GOMEZ, MALCOLM ESAJAS (JONAS FARAASEN OLSEN/81.)


  ⚠️ Meld

 24. De periode maar dan…100% score. Egels gelijk en samen op kop. Oeps die gemiste pengel was natuurlijk belangrijk: hadden ze theoretisch met 1-2 voorgestaan. Maar de FC zal wel beter zijn geweest?


  ⚠️ Meld

 25. Het ziet er inderdaad wel goed uit! (Alleen met dit weer komen er minder bezienswaardigheden voorbij fietsen ;))

  Ze hebben Azraël eens goed nagekeken. Ze hebben van de vorige dierenarts het bloedonderzoek gekregen. Daar konden zij ook niets bijzonders op zien. Daardoor valt 90% van de standaard problemen van een oudere kat af. Maar daardoor hou je wel 10% aan hele vervelende problemen over.
  Nu zijn we eerst voor een gemakkelijkere “oplossing” gegaan: hij krijgt een tijdje pijnstillers. Als hij dan weer opleeft heeft hij dus ergens pijn. En dan moeten we nog achterhalen wáár dat dan is. Maar daar zijn we pas gisteren mee begonnen. Dus nu zit ie nog gewoon chagerijnig te wezen….maar dat is niet nieuws! 😀


  ⚠️ Meld

 26. Misschien kun je een oproep doen met vermelding van je adres en gericht naar wie en wat je graag voorbij ziet fietsen:D

  Tja ik zou ook een keer langs kunnen komen maar denk niet dat ik tot die doelgroep hoor;);)

  Ach je moet maar zo denken nu komt het werk in ieder geval af;D


  ⚠️ Meld

 27. Bij deze dan @Dick!

  Polanski
  ??Dertien⤝, giechelde mijn buurmeisje toen ik haar vroeg hoe oud ze was.

  ⤸Hoezo?⤝, giebelden haar vriendinnetjes, die het duidelijk een rare vraag vonden. Waarom vraagt die man nou hoe oud ze is? Waarom wil hij dat weten? Ik stond een beetje raar te schutteren voor mijn eigen voordeur. Het was inderdaad een beetje vreemde vraag.

  Zeker gezien het feit dat ik niet echt veel contact met mijn buurmeisje heb. Ik zie haar soms uit school komen en ze fietst regelmatig met een tennisracket richting een of andere sporthal. En ik zie haar bij de sigarenzaak waar ik mijn kranten haal wel eens kauwgom kopen.

  Meestal doet ze dat met diezelfde vriendinnen en negen van de tien keer liggen de dames slap van de lach. Slap om niks, zoals het hoort op die leeftijd. Alles is stom en iedereen is gek. Zo denk je als je dertien bent.

  Waarom ik het vroeg? Ik wilde een bevestiging. Dat dertien jong is. Erg jong zelfs. Oké, sommigen zijn wat ouder en wijzer op die leeftijd, maar dertien blijft jong.

  Als je kind die leeftijd heeft zeg je niet: Ga jij maar even lekker door Europa liften. En alleen op kamers? Nee toch? Om de wereld zeilen? Het lijkt mij niet. Ook niet als je kind een wonderkind is. Maar dit was niet de reden dat ik het vroeg.

  Ik vroeg het om Polanski, de man die eenendertig jaar geleden seks had met een meisje van die leeftijd. Hij was in de veertig. Vies? Ik vind van wel. Daarbij had hij het kind ook nog eens gedrogeerd. Oké het is lang geleden dat hij dit geflikt heeft en hij heeft het meisje, dat inmiddels vijfenveertig is, afgekocht en zij wil het liefst dat de zaak niet meer wordt opgerakeld en hij is een briljant cineast en er zitten nogal wat juridische haken en ogen aan en het is de vraag waarom hij nu gearresteerd is en niet eerder en????

  Ik zie welke kunstenaars en intellectuelen het voor hem opnemen en ik begrijp de commotie. Uiteraard snap ik ook de verontwaardiging. Het is meer dan dertig jaar geleden, de man heeft zich daarna voorbeeldig gedragen en wat is er met de Zwitserse politie om hem juist nu, toen hij onderweg was naar een festival om een belangrijke prijs in ontvangst te nemen, te arresteren?

  Raar volk die Zwitsers. Ze eten vies. Heel vies zelfs. Zij zijn de uitvinders van het racletten en de kaasfondue en dan mag je toch stellen dat je een smerig, smakeloos volk bent. Als je zonder problemen een badmuts opeet dan is er iets mis.

  En ze hebben absoluut geen humor. Een keer per jaar reis ik met mijn familie mee naar een of ander skioord en na een week juich ik dat ik weg mag. Zware uitslag van zoveel beleefdheid. Geen enkel grapje gehoord. Deurbel poetsende vrouwen en straatjes vegende mannen, die je bij vertrek altijd nog een paar honderd Zwitserse Franken afhandig maken. Sneeuwbelasting, waterbelasting, vuilnisbelasting, parkeerbelasting, schone lakensbelasting en discotheektaks.

  En ondertussen beheren ze zonder problemen al jaren het zwarte geld van alle Europanen. Of het nou van de Italiaanse maffia komt of van Nederlandse criminelen, het maakt ze niks uit. Als ze er maar wat aan verdienen. Ondertussen vergiftigen ze de Rijn met hun farmaceutische rotzooi en als ik morgen lees dat zij de verspreiders van het Mexicaanse griepvirus in Europa zijn, ben ik niet verbaasd. Als blijkt dat de toch ietwat corrupte Nederlandse viroloog Ab Osterhaus een Zwitser is ben ik ook niet van slag. Mijn volk is het dus niet en ik snap dan ook dat een groot aantal mensen na de arrestatie van Roman Polanski tekeer gaan.

  Maar ik moet ook zeggen dat ik schrok toen ik naar mijn dertienjarige buurmeisje keek. Het is jong, heel jong en heel kwetsbaar. Je hebt het er met je vieze, vuile, oude mannenhanden vanaf te blijven. Daarom sluit ik me niet zo klakkeloos aan. Woody Allen wel, maar dat is een ander verhaal.  ⚠️ Meld

 28. @Joppuh; Heb het net gelezen en hij zit onder de knop om te plakken: 😀 Super weer!! Al had ik een beetje gehoopt dat ie die vreemde Rat-Afganistan move ging uitleggen en dat er eerst haast geen aandacht voor Indonesië was. Gister opende het journaal er nog mee, maar bij de meeste media is het al weer….orde van de dag.

  Mooi nieuw “Hek losss voor Gert”-reclamebord bij de Tuinders. Zoals altijd weer beregezellig! Rondleiding langs de foto’s gehad en met 1 notabele (naam onbelangrijk) een tijd door de historie gefietst. Mocht de 3 koffie niet eens betalen toen ik als eerste de kantine binnenkwam 😮 Verder maar ff nixxx over namen…

  Oh ja had HTC voordat ze De Tuinders heetten nog iets met de Bollebieste begreep ik.


  ⚠️ Meld

 29. Vermoedelijk wel. Zo’n acht jaar geleden. Maar ben er nooit achteraan gegaan. Kan het dus niet bewijzen.

  Ik weet het. Niet goed. Of het nou de AFAC was of een andere fietsendief, ik had aangifte moeten doen.

  Ben overigens zeer positief over de nieuwe 2-laags fietsenrekken bij de NS.


  ⚠️ Meld

 30. @ Joop., ook nog live…kost wel wat moeite maar ook nog gewoon on-line. Groeten terug van Robby trouwens…. en steekt gewoon punten in de kontzak; was te merken bij ’t pleint tjoooooo


  ⚠️ Meld

 31. Kan iemand mij updaten hoe het gaat met Wijkboerderij de Kooienberg in Holtenbroek? Een aantal maanden geleden stond hier een bericht dat de SP vragen had gesteld over het vrijwilligers beleid bij Travers/De Klooienberg en het feit dat de boerderij al een tijdje gesloten was. Heb er daarna weinig meer over gehoord….


  ⚠️ Meld

 32. TV: nog wat interessants tussen de bagger?
  Nu, mooie Smart Meets-docu op 1. Over Arie en Avital Selinger

  21:50 Ned.2 Reporter…vast een interessante reportage over jong voetbaltalent

  Buitenhof begint met een serie over

  Grimmig Nederland

  De onvrede in alle geledingen van de Nederlandse samenleving dreigt toe te nemen. Geweld tegen hulpverleners en wethouders, dreigementen en verbale agressie op internet, verruwing in het parlement; ze lijken onlosmakelijk verbonden met onze huidige maatschappij. Buitenhof gaat de komende weken op zoek naar de oorzaken. Vanuit diverse wetenschappelijke disciplines wordt getracht antwoord te geven op de vraag of en waarom ons land grimmiger is geworden. Komende zondag: de boze burger. Een analyse van wat er wel of niet broeit onder de mensen met onderzoeker Martijn Lampert van Motivaction en cultureel psycholoog Hans Boutellier

  1e keer gemist verdorie en de herh. is wel erg laat.


  ⚠️ Meld

 33. Bedankt derk, had ik niet eens aangedacht. Eens kijken of het er al op staat; interessant onderwerp. Velen klagen maar over verharding etc, denk dat het nu goed in kaart is gebracht. Wie, wat, waarom en wat kun je er tegen doen.


  ⚠️ Meld

 34. Ja Larry, volgende week naar de Pierik. Ik ben er om ongeveer 16.30 uur. Vraag maar aan Stado (de barkeeper) naar de ASSENDORPER of anders “goedemiddag waar is ASSENDORPER”. Gakbal :D:D


  ⚠️ Meld

 35. @plantje, is het gisteren nog gelukt met het gras? Volgende week zeker middenstip plaatsen en de lijnen trekken?
  Door Koko Hattem, op 4 oktober 2009 om 12:42

  Jazeker! Het gras ligt er hartstikke mooi in! Nog wat meer aan afwerking gedaan. Helaas nog steeds veel te doen in de tuin!


  ⚠️ Meld

 36. 16 jaar geleden…..wat zag de wereld er toen anders uit!
  Eureka, van harte nog

  vier oktober, is het precies zestien jaar geleden dat enthousiaste vrijwilligers begonnen met het Eetcafé in Eureka.

  Perfect en geslaagd initiatief, zo blijkt!


  ⚠️ Meld

 37. Koko zal in ieder geval a.s. vrijdag weer bij De Pierik zijn dan zal ik ook eens vragen wie ASSENDORPER is.

  Volgens mij is ASSENDORPER vaker bij De Pierik dan Stado:D


  ⚠️ Meld

 38. @dick, Stado kon je niet meer voor de geest halen en Lena (met wie je vorige week hebt gesproken) was dit weekend helaas ziek.


  ⚠️ Meld

 39. @ASSENDORPER, Nu Lena ziek is zal jij wel even bijspringen in het café en bij de snackcorner?

  Oja en die hond een paar keer per dag uitlaten?;)


  ⚠️ Meld

 40. @ Assendorper:
  Perfect: “niet meer voor de geest halen”, ook zo weinig mogelijk op foto’s. Buf dan ken je die, ook wel bekend als Bufje? En uh, wat heeft jouw avator met dat ding op de kassa te maken?


  ⚠️ Meld

 41. Als ik tijd heb, wil ik dat wel doen. Vanmiddag is het er niet van gekomen want ik heb mijn balkon winterklaar gemaakt. Dat was een hele klus:D:D:D


  ⚠️ Meld

 42. Koko heeft zijn tuin binnen 10 minuten winterklaar:D
  Strooizout uit de kast en sneeuwschuiver van de haak.

  Als plantje klaar is en een tuinfeest geeft dan regelt Koko de gakballen;)


  ⚠️ Meld

 43. Victor van den Berg….net ook een tijdje in een zeer interessante “Reporter”. Zou bij Eagles hebben gespeeld en ook nog ff bij de FC?

  Koelkastcontracten, spelersmakelaars en “ronselen” onder de 16…PEC heeft ook een oud voetballer die al een hele tijd voor Italiaanse clubs scout en begeleidt (zei ie toen); heeft er ook vast wel wat interessants over te melden?


  ⚠️ Meld

 44. Haha Assendorper: past op zijn centjes! Buf komt er idd minder vaak, zal nu wel “bijna nooit meer” geworden zijn. Hoewel het natuurlijk niet zijn echte naam is. Laat maar verder, hij is er hier niet bij.


  ⚠️ Meld

 45. goeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeeoeoeoeoeoeoeeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoedemorgen allemaal. Nee ik ben niet die gast van de postcodeloterij maar gewoon Koko:D:D

  Vandaag ook maar even de tuin winterklaar maken;D  ⚠️ Meld

 46. Mogguh mensen…als je met “Alles komt terecht” van De Dijk Steenwijk in mag rijden vergeet je toch zo weer die trage s*kkels en die brug die in Zwartsluis voor je neus open gaat!

  Winterklaar maken…..goed onderwerp, maar uh tuinen hebben we toch al gehad Koko?


  ⚠️ Meld

 47. Wim Lex gister: voetbal met de besten op Olympics…..anders niet. Zo is de honkbal ook verdwenen van de spelen. Kessler: ach, het intereseert ze toch al minder blabla. Kessler staat zo buiten de werkelijkheid vind ik. Menigeen zou de beste voetballers ook op de Olympics zien!

  Go Prins Pils, al is het misschien alleen maar een afleidingsmanouvre voor dat huis in Afrika :'(


  ⚠️ Meld

 48. Josje, na verluidt de nieuwste en 3e K. Heb ut zaterdag niet zo meegekregen ivm gezellige omstandigheden. Josje is de dochter van een dominee hier in Steenwijkerwold. Die kunnen het ver schoppen: (o.a. Freek de Jonge maar er zijn nog veel meer voorbeelden).


  ⚠️ Meld

 49. @ WFvN door enige vertraging waarschijnlijk, mocht ik nog net je geparkeerde overdekte fiets bewoneren vanmorgen. Lijkt me gaaf, maar onhandig in het stadsverkeer. Ben ongeveer een jaar naar een districtskantoor in Grafhorst geweest…..voor dat skeuren door de polder, rechtuutrechtan, is ie vast erg handig. Maar je moet wel beide handen aan het stuur houden, da’s minder:'( Misschien als we eventueeel naar Meppel gaan verhuizen….is zo’n beschilderde, overdekte bike ook te huren?


  ⚠️ Meld

 50. @dick, klopt maar ik moest het nog doen en ben er inmiddels ook al mee klaar.

  In de Teletubbiekrant staat dat Noorwegen het beste land is om te wonen Dick, misschien dat je daar dan je heil moet gaan zoeken i.p.v. voor de brug wachten in zwartsluis 😉


  ⚠️ Meld

 51. @ Koko, heb mijn hulp nog wel aangeboden bij Plantje en misschien wil zijn vrouw ook nog wel helpen…..maar hij lijkt de klus alleen te willen klaren. Zelf hebben wij achter steen, voor flonder op de terrassen staan wat potten dus, alleen ff vegen. Maar ik veeg niet graag, in geen enkel opzicht :'(

  😀 Noorwegen kent vast minder bruggen, maar is mij véél te saai…..te weinig mensen op de vierkante km. Dan zou ik nog eerder in Drenthe gaan wonen. Jullie zitten daar ook al aardig tussen snelweg en IJssel? Die weg naar het heerlijke Wapenveld loopt nog wel aardig door of niet?


  ⚠️ Meld

 52. Dick, mijn vriendin heeft natuurlijk meegeholpen! En het lukt op zich ook aardig hoor 🙂

  Je aanbod om me te helpen heb ik gemist. Dus geen kwade opzet daar 🙂 Maar het gaat wel prima…we nemen gewoon de tijd die we nodig hebben 😉


  ⚠️ Meld

 53. Dick het gaat mij hier net zo, achter straatwerk en voor grotendeels ook straatwerk slechts een klein perkje van +/- 3m2 verder wat potten zowel staan als hangende. Gelukkig waait het hier een beetje dus het veegwerk valt ook mee:D:D

  Noorwegen is alles behalve saai Dick, ik heb er een aantal jaren gewerkt. Laat ik het zo zeggen het is maar net op welk tijdstip je op de juiste plaats bent:D:D

  We zitten hier idd mooi tussen snelweg en de ijssel maar gelukkig woon ik redelijk vrij namelijk aan het dijkje t.h.v. de wiessenbergerkolk met als uitzicht de ijsselcentrale. Prima plekkie voor Fam Koko

  Oja misschien kan plantje nog wat hulp gebruiken tijdens de opening van zijn tuin. We mogen toch aannemen dat dit nog gaat komen gezien de omvang van het tuinproject;) Ik heb al aangeboden voor de gakballen te zorgen en heb ook nog wel een partytent / verlichting:D


  ⚠️ Meld

 54. Da’s mooi meegenomen Plantje, dat je beiden groene vingers hebt.
  Oh wel jammer dat je dat aanbod miste. Maar gelukkig lijkt het zo ook goedgekomen te zijn, samen een project klaren. mag even duren natuurlijk…..wie haast je ook. Maar je hebt nog wel tijd om zondag ff bij de tentmuziek te kijken in Assendorp?


  ⚠️ Meld

 55. @ Koko: Oh aan de dijk, dus niet de Geldersedijk. Is het ver bij de Zeeman vandaan?

  😀 Zéker….zo’n projet moet feestelijk geopend worden…wil ook wel graag wat betekenen Plantje. Zeker als het doel….een geslaagd feest is!! Je legt een beste druk op je eigen schouders Koko….als jij met gakballen komt verwachten we natuurlijk de beste ballen van het Westelijk Halfrond.

  Maar dit vond ik zo interessant

  Laat ik het zo zeggen het is maar net op welk tijdstip je op de juiste plaats bent

  Vertel……


  ⚠️ Meld

 56. Wij hebben natuurlijk hier kunstgras achter liggen, heerlijk! Maarja dat heeft half Genemuiden. Was dat geen optie voor je Plantje? leuk hoor de buren zien maaien en ik kijken


  ⚠️ Meld

 57. Haha kunstgras rulezzzz in het buurdorp van de Sluuzigers

  kunstgras achter liggen, heerlijk! Maarja dat heeft half Genemuiden.

  Puur omdat het zo goedkoop en praktisch is?


  ⚠️ Meld

 58. Als jullie klaar zijn met die tuinen kom dan maar naar de wipstrik, daar is ook nog een voor en achtertuin die winterklaar gemaakt moet worden.

  Uiteraard zal ik zorgen voor gakballen ;D


  ⚠️ Meld

 59. Nee, ik vind echt gras leuker. Ook altijd al gevonden.

  Vond het een mooie opmerking ooit van Youp van het Hek:”Ik heb Piet zijn vrouw dus als het ware klaar gemaakt voor hem…je zou dus kunnen zeggen: winterklaar gemaakt!” 🙂


  ⚠️ Meld

 60. nee dick het kost wel wat maar dan heb je ook wat ziet er natuurlijk uit geen onderhoud. En dat voor (buitenstaanders) 16 euro per m2 Maarja wij wonen er en dan wil er wel eens een rol met de heftruck op de verkeerde plaats afgeleverd worden 😉

  @natascha hoeveel M2 is die achtertuin? Of heb je een heemtuin?


  ⚠️ Meld

 61. @ derk: Ken een heftruckchauffeur daar en iemand die aan een andere lijn staat te buffelen. Tja, kan me idd voorstellen dat het niet altijd even duur is….Edel-spulletje.


  ⚠️ Meld

 62. Waarom geen verslagjes meer van vv Berkum? Resultaten zijn wat minder, had Edwin D. die bij de visboer naar binnenliep toen ik eruit ging nog ff succes willen wensen. Maar er sloten gelijk mensen bij aan. Laat maar. Maar ’t moet wel beter lijkt me. Misschien kan Richard B. nu zo van huwelijksreis in de basis rollen? Wel een technische, onberekenbare speler die moeilijk af te stoppen is……ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 63. Zeker is het gras dat wel wat kan hebben! Dat is ook het idee achter onze tuinverbouwing. Mochten we dan aan koters beginnen, dan kunnen we simpelweg boven een hekje plaatsen en komen de kleintjes ook niet zo gemakkelijk bij het water.


  ⚠️ Meld

 64. Sommigen hebben zelfs kunst op hun hoofd. Hmmm, klopt staat beter als beton. Wij hebben hout op het balkon & dakterras dat dan wel weer glad wordt. Waar dan weer steentjes tegen zijn…maar laat maar. Kunstgras is wel een idee voor het dakterras trouwens. Laten leggen Joppuh? Wel lekker onderhoudsvrij, da’s heel wat waard!


  ⚠️ Meld

 65. Dick, idd vlak bij de zeeman. om precies te zijn voorbij de zeeman bij verkeerslichten linksaf, daar begint de oprijlaan naar huize Koko.

  Natascha,weet waar je aan begint voor je het weet ben je meer geld aan gakballen kwijt dan wat een tuinmannetje kost:D

  Dat kunstgras is mie ok geen pieptabak weert, noa een paar keer maaien blef d’r niks van over;):D


  ⚠️ Meld

 66. @ dick…. misschien heb je iets aan deze uitleg: Als een zin in de overtreffende trap is, dan is het altijd DAN en niet ALS.
  Bijvoorbeeld:. Ik ben beter … jij. Dat overtreft, dus is het DAN.
  Ik ben net zo goed … jij. Dat is niet overtreffend, dus is het ALS.
  Ik ben groter … jij. Ik overtref jou in grootte, dus is het DAN.

  Overigens…ik heb dit niet zelf bedacht maar netjes van het internet gejat. Maar evengoed succes ermee.


  ⚠️ Meld

 67. :D:D:D Dan beloof ik Koko…dat ik morgen filosofischer beslagen ten ijs kom. Ga namelijk vanavond een lezing ondergaan van dé beste filosoof van (minimaal Euorpa).


  ⚠️ Meld

 68. Zoiets zat ik ook al te denken Gerd, maar dat is gewoon de regel…niet echt een ezelsbruggetje.
  Het is lastig er een ezelsbruggetje voor te verzinnen!

  Misschien is dit wel een goeie:”Het is lastiger een ezelsbruggetje voor als/dan te verzinnen dan het gewoon te onthouden!” 🙂


  ⚠️ Meld

 69. dick dan als
  Is die rode auto beter dan die groenen?
  Als die rode auto beter is dan die groene zullen we die rode dan nemen?

  Echt een ezelsbruggetje heb ik niet, als ik wat gevonden heb kom ik er op terug.


  ⚠️ Meld

 70. Eigenlijk geef je zelf het ezelsbruggetje wel Dick! 😀

  Mensen zeggen wel vaker:”Beter dan!” Dáár kun je dus uit afleiden dat overtreffende trap “dan” is en vergelijk “als” is!
  En ik denk zo, dat je de uitspraak “Beter dan” wel kunt onthouden 😉


  ⚠️ Meld

 71. Heb–“Dan” alleen bij overtreffende trap–, uitvergroot, hier gelijk uitgeprint en ook aan de muur gehangen Plantje
  Door dick, op 5 oktober 2009 om 16:56

  Haha! Beter dan! 😀


  ⚠️ Meld

 72. Heb–“Dan” alleen bij overtreffende trap–, uitvergroot, hier gelijk uitgeprint en ook aan de muur gehangen Plantje
  Door dick, op 5 oktober 2009 om 16:56

  Foto?


  ⚠️ Meld

 73. Allemachtig, Marrianne en WFvN kom er maar in 😉

  er valt niet zo veel winterklaar te maken maar ja je moet natuurlijk wel ff de boel een beetje netjes neerzetten en bepakken voor t geval er een storm over komt;D


  ⚠️ Meld

 74. :D:D:D zo te lezen in de telletubbiekrant is de pakjesboot van de goedheiligman gekapseisd?? Hij heeft dan wel wat problemen met zijn tom-tom want het was t.h.v. Ameland;)


  ⚠️ Meld

 75. @ Tim: druk? Moest je wat langer naar toilet als anders? Of kwam die mooie meid van 2 kamers verder buurten met een extra bakkie in de handen?

  Nou jammer, want ik ben em verdorie ook kwijt….zoek wel ff
  Door dick, op 2 oktober 2009 om 15:52

  Had ik niet eens gelezen :D:D


  ⚠️ Meld

 76. Het is niet erg om 23.00 thuis te zijn van je werk maar de vraag is dan hoelaat moet je beginnen?

  Vraag me dan tevens af wat voor werk je hebt?
  Vast geen hovenier:D:D


  ⚠️ Meld

 77. Tuurlijk koko :).. Alles goed. Pff. de schoolplicht tot half 4. Gelukkig vind ik school geen ramp. School is leuk, de lessen zijn (soms) wat minder. En na school huiswerk. Oh ja. Ik moet ook nog langs de pierik, maar vandaag niet: ik zal toch die boeken die ik vorige week in moest leveren maar eens inleveren. Dacht het gisteren al wel te kunnen doen, rijd vrolijk mee met schoolmates uit stadshagen, blijkt de bieb dicht te zijn op maandag. Verdeurie! Krijg daar een sik van. Zwolle een groeiende stad, maar op maandagmorgen zijn alle winkels dicht, is de hele dag de bieb dicht. Wat is jullie mening hier over?


  ⚠️ Meld

 78. En vannacht hebben ze (niet al te stil) de afrit van de twistvlietbrug (stadshagenkant) techtgetrokken. De hele bocht is eruit. Jammer genoeg moeten ze er altijd veel herrie bij maken, maar daardoor kon ik wel de hele nacht door elk uur de stand opmaken, tot een uur of 5/6. Toen begon het te misten :O.. nu nog steeds eigenlijk. overigens waren ze om 6 uur ook klaar, maar toch. Tjonge wat een monoloog!


  ⚠️ Meld

 79. Ja Tim wat is mijn mening daar over. Kijk in vindt dat winkels en dat soort zaken voldoende uren per week open zijn om mensen in de gelegenheid te brengen hun goederen te kopen, dus wat mij betreft mogen ze op maandagochtend gewoon gesloten blijven en die koopzondagen mogen er ook wel af.

  Maar ja dat is mijn mening.;)


  ⚠️ Meld

 80. Mogguh allen. Wederom heftige plannen Koko?

  Bieb zou 24/7 open moeten zijn Tim, al was het maar om te “hangen” en te oh-en….lekker warm ook.
  Bedoel je de bieb in de stad of in S.hagen eigenlijk?
  Maar je kunt alles wel open willen (ben ook voor maximale openheid) maar wie moet dat allemaal bemensen?

  Koko, jij pleit voor de zondag/rustdag?


  ⚠️ Meld

 81. Mijn mening is: ik vind het prima dat ze op maandag morgen dicht zijn, is altijd al zo geweest ( zo lang ik leef tenminste). Daarentegen vind ik dat de bieb wel op maandag open zou moeten zijn. De koopzondagen mogen van mij blijven, sterker nog het mag iedere zondag wel koopzondag zijn.


  ⚠️ Meld

 82. Koopzondagen ogen wel gezellig. Beetje leven in de brouwerij. Niet dat ik die winkels in ga, ga (als ik er toch ben) liever naar gezelliger gelegenheden. Denk dat het niet mee zal vallen om voor alle winkels voldoende bekwaam personeel te vinden. Ook het personeel vind het prettig om de zondag voor zichzelf te houden. Maar Nederlanders zijn koopman genoeg om dat voor elkaar te krijgen.


  ⚠️ Meld

 83. Dick het gaat me niet zo zeer om de zondagsrust maar dat ook de kleine winkelier die zelf in z’n eigen winkel staat een bestaansrecht heeft.
  Doordat de groten wel open zijn op zondag en vanzelfsprekend dan ook dingen verkopen loopt de kleine winkelier het vaak mis.

  Ook de lonen die op zondag gelden zijn hoger dus zal dit ook moeten worden doorberekend. En het lijkt mij dat als een winkel op zondag wel of niet open is (maar dan allemaal) niet meer of minder verkoopt.
  De winkeliers die op zondag open gaan doen het niet voor de klanten maar voor zichzelf.

  natascha zou jij zeven dagen per week willen moeten werken? Want dat wordt de kleine ondernemer opgedragen.  ⚠️ Meld

 84. Dick ik denk dat je meer kans hebt om Do hier ergens tegen te komen dan op de plek waar ze afgedrukt is.:P:P
  Kan mij niet voorstellen dat Do zich prettig zou voelen tussen dat bijeengeraapte infantielen die zich daar bevinden.


  ⚠️ Meld

 85. Het is niet erg om 23.00 thuis te zijn van je werk maar de vraag is dan hoelaat moet je beginnen?

  Vraag me dan tevens af wat voor werk je hebt?
  Vast geen hovenier
  Door Koko Hattem, op 6 oktober 2009 om 06:58

  Ik begin dan pas na negenen (’s ochtends). Meestal probeer ik om half 8 te beginnen. In Groningen wel te verstaan…dus nog 1.10 uur erbij aan reistijd.
  Tja..wat ik voor werk doe… systeem implementaties enz. Noem het maar Business Intelligence consultant. 🙂


  ⚠️ Meld

 86. Duidelijk Koko, zoals ik ook al schreef

  Denk dat het niet mee zal vallen om voor alle winkels voldoende bekwaam personeel te vinden. Ook het personeel vind het prettig om de zondag voor zichzelf te houden.

  . Dacht dat je meer om de zondagsrust zou geven.

  @ Zwolse haha, maar die Bertus heeft wel smaak; een fijnproeverT.
  Wacht eigenlijk nog op een verslaggie van Larry, die is volgens mij een paar keer in De Vrolijkheid geweest. Maar Willem lijkt een beste kerel, heb een paar keer mail van hem gehad.


  ⚠️ Meld

 87. Dick, voor een verslag van de manifestering van het bestuur van de LWL en haar bewierrookte leider bij De Vrolijkheid, verwijs ik je graag naar hun forum. 😀
  Het zijn keurig nette innemende mensen en als je een keer een dagschotel in recordtempo naar binnen geschrokt wil zien worden, dan raad ik je aan een keer langs te komen op vrijdag tussen 18.30 en 19.30. 😉


  ⚠️ Meld

 88. Dat overleeft ze wel Dick! 😀

  Bovendien is het bij Nagelmaeker ook aanpoten! De GoGo gekte eist zijn tol! 😉 Nee geintje…

  Zoals in eerdere draadjes al eens opgemerkt: mijn vriendin en ik hebben zelden tot nooit ruzie, maar soms is wat tijd alleen wel prima!


  ⚠️ Meld

 89. Soooo Plantje:

  maar soms is wat tijd alleen wel prima!

  !!! Verbaas me (en schudt in gedachten meewarig mijn lelijke kop) over al die stellen die bijna alles samendoen….As ’t ff kan ook nog in hetzelfde trainingspak en op een soortgelijke fiets. Maar goed leven en laten leven!!

  Jeroen is goed bezig met zijn personeelsbeleid!


  ⚠️ Meld

 90. Willem is best een aardige vent en zijn intenties zijn ook goed Dick,alleen het gepeupel wat erachteraan huppelt is van een mindere kwaliteit,dat heb ik helaas op een onfrisse manier mogen meemaken.

  Heb ook meerdere leuke mails van hem mogen ontvangen en daar is en was niks mis mee.


  ⚠️ Meld

 91. @Koko

  Dat is toch 1 van overwegingen die je maakt als je gaat starten? Als je dat niet zou willen moet je je winkel oid zo runnen dat de mensen echt wachten tot de doordeweekse dag zodat ze bij jou komen.

  Ik zelf zou dat niet willen maar ik zou dan ook geen ondernemer willen zijn;)


  ⚠️ Meld

 92. Wij doen wel ook erg veel samen hoor. Zij uit Grunn en ik uit Limburg…dan moeten we toch een beetje aan elkaar vasthouden.

  Leuke discussie trouwens over koopzondagen enz. Wat mij betreft iedere zondag koopzondag! 😀


  ⚠️ Meld

 93. Misschien is het al gevraagd (kan het niet vinden), maar ik was van het weekend in Zwolle en ik zag in de stadsgracht opblaas”balken” liggen. Weet iemand waar die voor dienen? Er ligt er eentje onder het kerkbrugje, 1 onder de brug aan het eind van de diezerstraat en onder de brug bij de hanekamp.


  ⚠️ Meld

 94. @natascha, er zijn vele ondernemers die er voor hebben gekozen om 6 dagen per week te werken van s’morgens vroeg tot s’avonds laat en die het ook moeten hebben van vaste en minder vaste klanten.
  Die minder vaste klanten die daar dan geen begrip voor hebben gaan ook net zo makkelijk op zondag naar een ander maar zien niet in wat voor een gevolgen dat heeft.

  Neem nu de service van een kleine ondernemer vergeleken bij de betrokkenheid van ongeïnteresseerde verkoper die het geen reet uitmaakt of iets je wel staat of lijkt als ie maar verkoopt.
  Pas wanneer er iets mis gaat komen mensen erachter wat het verschil is.

  :Dgelukkig is stado wel op zondag open en kunnen we daar terrecht voor een perfecte GAKBAL;)


  ⚠️ Meld

 95. @natascha, je hebt het over een startende ondernemer. Koko heeft het over de ondernemer die er al langer is dan de koopzondag en ook van een welverdiende oude dag mag genieten als hij 65 is geweest maar vaak al voor die tijd de zaak gedwongen moet verkopen>:(


  ⚠️ Meld

 96. De Zwolse Kay van der Linden…..je zou ze tenminste wat fatsoen bij kunnen brengen Zwolse! Als je dan samen gakbal gegeten hebt, laat je Calimero de bordjes opruimen. Bordjes omdraaien, hier, kan hij namelijk uitstekend.

  Waar zijn Verdieping, joop en die andere snuiter uit Berkum eigenlijk gebleven hier?

  Belangrijker….Gezellig dan?


  ⚠️ Meld

 97. Onbegonnen werk Dick;D de definitie fatsoen is al algebra voor ze.

  En wat onze kindervriend Calimero betreft,die schijnt zich op te houden in hogere sferen om zijn plantage te redden;)


  ⚠️ Meld

 98. Dick en werken… :'(:D:'(:D
  Dick is een spookambtenaar die op kosten van de belastingbetaler de hele dag WLZ loopt te terroriseren. ;D

  Maar ja, zondag kan die weer een hoop goed maken door bij Muziek-in-de-Tent een paar slagen in te doen en een paar fijne gakballen bij de Pierik te financieren. :P;)


  ⚠️ Meld

 99. 😀 Larry met zijn stellige aannames. Wel een leuke link; dat dan weer wel. Zaterdag nog een tijd in onze gezellige kantine gehad over “Vrienden kopen” :D:D:D Dan ben je pas écht diep gezonken. Maar hoe was’t in De Vrolijkheid-gaat je stem naar LWL?


  ⚠️ Meld

 100. Oke mijn mening. Ik vind die koopzondagen maar onzin, maar iedereen moet het zelf weten. Dat de bieb (shagen ja) niet open is op de gehele maandag, vind ik bullsh*t. Ik kan daar dus helemaal niets mee. En winkels worden niet op maandagmorgen bevoorraad hoor! Dat gebeurt gewoon elke dag. Ik ken mensen zat die in de stad werken en dan gewoon rond 1 uur de deur openen en daarvoor dus absoluut niet werken. Drogreden van degene die dat zei 🙂


  ⚠️ Meld

 101. Koko die grote ondernemers gaan met de tijd mee, dat kan je niet verbieden omdat de kleine ondernemer het anders niet trekt.

  Kijk ik snap het heus wel en ik vind het ook echt wel sneu voor die mensen, maar ook de kleine ondernemer moet niet stil staan. Misschien door een tijdje 7 dagen pw te werken heb je zoveel groei dat je iemand kan aannemen voor alleen de zondag.


  ⚠️ Meld

 102. Een dommer redenering heb ik nog nooit gehoord. Door 7 dagen per week open te gaan verkoop je niet meer maar verspreid je het alleen dus komt er niet meer geld binnen om iemand in dienst te nemen. Sterker nog de kosten zullen eerder stijgen, denk aan stroom / gas enz.

  En dit heet niet met de tijd meegaan maar oneerlijk concurreren

  tjonge hoe komt het toch dat alles duurder wordt???

  Die koopzondagen willen ze hoe dan ook er door drukken ze lokken de mensen door het parkeren op zondag gratis aan te bieden.

  Nog even en het werken op zondagen / nacht / overwerk wordt niet meer extra betaald want ja als we dan toch met de tijd meegaan dan moet dat ook maar normaal worden en moeten ze iedereen maar op zondag / nacht enz kunnen laten werken.

  @plantje dan kom je niet om 23.00 uur thuis maar dan ga je pas op zaterdagavond om 23.00uur ri groningen. Tja wel met de tijd meegaan hé :D:D


  ⚠️ Meld

 103. Dan ben ik maar dom!

  Maar iemand die zich op verveelt op zondag en toch maar even in de stad gaat kijken komt nooit met lege handen thuis. Een vrouw iig niet. En dat zijn dan toch echt impuls aankopen.


  ⚠️ Meld

 104. Aan de andere kant van de oceaan gebeuren wel meer dingen.
  en in belgië / duitsland / spanje / polen / suriname / irak / verweggiestan enz enz


  ⚠️ Meld

 105. @plantje dan kom je niet om 23.00 uur thuis maar dan ga je pas op zaterdagavond om 23.00uur ri groningen. Tja wel met de tijd meegaan hé

  Geloof me: voor andere projecten vertrok ik regelmatig op zondagavond al! 😉


  ⚠️ Meld

 106. plantje ik geloof je hoor, ook koko weet wat onregelmatig werken en overwerken is maar laten we het onregelmatig en overwerken blijven noemen snap je?:)


  ⚠️ Meld

 107. Ik besefte me dat die blij dat ik het kan doen een beetje ongenuanceerd was, ik bedoelde dus dat het wel kan op de zondag ( ook al is het nu nog maar 1 x in de zoveel tijd)

  Neemt vrouw koko dan nooit eens een leuke verassing mee voor koko, die je eigenlijk niet nodig had? Ja wel toch!?


  ⚠️ Meld

 108. Ja, we moeten het op zich wellicht wel uitzonderlijk houden…

  Voor mezelf gesproken vind ik koopzondagen gewoon hartstikke handig! Met name in de koudere maanden. Ik weet niet waarom, maar dat schikt me wel 😉


  ⚠️ Meld

 109. Wat vrouw Koko ook koopt Koko heeft het nodig:D:D

  Het spijt me geweldig natascha maar wij kopen alleen dingen die we nodig hebben


  ⚠️ Meld

 110. Gezellig hier op WLZ… Straks maar even inkopen doen voor de executie. Vorig jaar ook al executie, toen naar Den haag/Scheveningen. Kunstzinnig ingesteld. Toen deden we met onze busch 4,5 uur over zwolle-den haag. Zo’n gezellige busrit had ik nog nooit gehad. Ik vrees alleen dat we dat niet gaan evenaren. Als je 4,5 uur doet over Zwolle-Arnhem, klopt er toch iets niet….


  ⚠️ Meld

 111. @ Koko; Heel gezellig en relaxed[/url] Beetje oh-en. kouwe beugels van Eureka of uit dat wijkcentrum. Muziek spreekt soms aan soms niet, de sfeer is altijd goed.


  ⚠️ Meld

 112. Is die film alleen voor eigen gebruik Koko, of ga je er nog een paar cent mee verdienen? Bedoel dit onvolprezen weblogZwolle gaat misschien ook nog wat uitzenden?


  ⚠️ Meld

 113. Zit ASSENDORPER ook in dat bestuur van Muziek in de tent? zo ja dan weet ik wel waar de vergaderingen worden gehouden:D Laten we zeggen één wijkkie verder;)


  ⚠️ Meld

 114. En wat eten we vandaag of hebben we vandaag gegeten?

  Ik heb zojuist stamppot boerenkool met spekjes klaar gemaakt, uiteraard zit daar een rookworstje bij….;D


  ⚠️ Meld

 115. Oh ja ik heb van het weekend ook een executie 😀

  Met me ouders, broertjes en man naar Roompot de Weerterbergen. Ben benieuwd, we zijn nog nooit naar een Roompot park geweest.


  ⚠️ Meld

 116. Boerenkool met worst stond ook bij mij op het menu Natasha. Was heerlijk! Maar na 3 dagen boerenkool eten, heb ik wel weer even genoeg gehad 🙂


  ⚠️ Meld

 117. Ik heb vandaag kruutmoes gegeten. Heerlijk vind ik dat. Morgen maak ik snerrt met een dikke varkenspoot er in. Dat wordt ook weer smullen. Vrijdag,zaterdag en zondag staan in het teken van afhaal, laten bezorgen of ter plekke naar binnen werken:D:D:D.


  ⚠️ Meld

 118. Koko vandaag balkenbrij gehad en vanavond een wokschotel.
  Morgen waarschijnlijk vis en vrijdag ja ja balletje Pierik, zaterdag is het chocoladefestival in .attem en ruiterdag met bruine bonensoep, worst, snert, broodje bal. dan denk ik dat ik zondag maar ga vasten, maar niets is zeker dus we zien dan wel weer :D:D


  ⚠️ Meld

 119. Goedemorgen heren!

  oh ja chocolade festival in attem, hmm jammer dat we nu net dit weekend weg gaan;)

  3 dagen boerenkool is wel erg veel Merije, vind je het nu nog wel lekker 😀

  Vanvond staat er spaghetti op het menu, lekker makkelijk en snel 😛


  ⚠️ Meld

 120. Nee nog nooit maar me neefje had het erover voor een tijdje terug… Ergens best dat ik er nog nooit geweest met ben zoveel schoonfamilie in attem:D


  ⚠️ Meld

 121. Dat zijn toch activiteiten dat je schoonfamilie jou over die ijssel moet halen en jou de leuke dingen van .attem moet laten zien. Bijdeze nodig ik je dan maar uit voor volgend jaar:D;)


  ⚠️ Meld

 122. dat geloof ik ook. Je hebt daar uberhippe witte fietsjes, heb dr 2 uur mee mogen fietsen. Geen handrem, geen versnelling. Back to basic.

  Daarnaast heb ik lekker door de moesson gefietst die morgen, mijn schoenen zijn nog niet droog. (en aangezien ik maar 1 paar schoenen heb… eigen schuld btw)… en de hele avond ook nog weer weg geweest.. maar vandaag mag ik 12 uur beginnen. Gelukkig 🙂


  ⚠️ Meld

 123. Koko is die straat naar de haven al gestraat? Moet er vanmiddag wezen en heb geen zin om door het zand te kuieren is nl nat en geen zin in natte voeten


  ⚠️ Meld

 124. @derk, je bedoelt naar de nieuwe haven? Ze zijn nog met wat afwerking bezig maar je kunt een eind komen. Anders kom je toch met de waterfiets:D:D


  ⚠️ Meld

 125. Waarom Dick? Bedoel waarom moet ie geopereerd worden?

  Tja ik volg het voetbal nieuws eigenlijk niet, beetje raar haha Het wel gehoord dat minggus vandaag weer opnieuw aan zijn arm is geopereerd!


  ⚠️ Meld

 126. @ Natascha:

  Feyenoorder Jonathan de Guzman moet binnenkort een operatie aan zijn rechterknie ondergaan. Dat meldde de Rotterdamse club donderdag op de website. De middenvelder raakte afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen RKC (3-0) geblesseerd. Uit een MRI-scan is donderdag gebleken dat er een scheurtje zit in de binnenmeniscus van de knie.

  Feyenoord wil nog niets zeggen over de duur van zijn herstel. De datum van de operatie ligt nog niet vast, de ingreep kan pas plaatsvinden als het gewricht tot rust is gekomen. Daarna moet er doorgaans nog enkele weken gerevalideerd worden. De Guzman stond bijna het gehele vorige seizoen buitenspel door een blessure aan zijn linkerknie.

  “Dit is natuurlijk een zware klap voor me”, liet een aangeslagen De Guzman weten. “Ik ben juist terug van een blessure en kon eindelijk weer van waarde zijn voor Feyenoord. Ik wil deze tegenvaller nu in alle rust verwerken en dan weer keihard gaan werken aan mijn herstel.”  ⚠️ Meld

 127. De Koreaans-jeugdinternational was fan van Ajax. Vertrok naar NL om zijn club te volgen. Bij elke training vroeg hij om mee te mogen doen. Uiteindelijk mocht het, hij deed het zo goed dat ie een contract per 1/1-2010 afdwong!


  ⚠️ Meld

 128. Hoop maar niet dat ie veel gaat verdienen want tja ik ben toch altijd huiverig bij dit soort dingen.

  Maar ja Mauro Almeida kwam ook zo aanlopen op trainingskamp in Albufeira;)


  ⚠️ Meld

 129. iemand de coen en sander show aan het luisteren? Die 2 gaan helemaal los. Ze zijn al een kwartier aan het lol maken met Teun van de keuringsdienst van waren.


  ⚠️ Meld

 130. Deze algemeen log wordt wel erg jolig met een erg hoog buurtcafe gehalte…. ik heb er geen enkel beezwaar tegen als er wat losser over Zwolse zaken gesproken wordt, maar om persoonlijk verhalen over graszoden en gehaktballen te moeten lezen gaat mij wel erg ver….


  ⚠️ Meld

 131. Deze algemeen log wordt wel erg jolig met een erg hoog buurtcafe gehalte…. ik heb er geen enkel beezwaar tegen als er wat losser over Zwolse zaken gesproken wordt, maar om persoonlijk verhalen over graszoden en gehaktballen te moeten lezen gaat mij wel erg ver….


  ⚠️ Meld

 132. Ja Gerd, het niveau ligt hier niet echt hoog. Sommigen hebben echt niets anders te melden dan graszoden verhalen, gehaktballen gel#l en meer ongein waar geen hond op zit te wachten. Zo probeert men zo snel mogelijk het algemene log vol te krijgen om vervolgens weer te kunnen proberen het eerste commentaar te plaatsen, beetje obsessief gedrag, tja, zo erg is het gesteld met sommigen. Erger je niet, verbaas je alleen maar…..


  ⚠️ Meld

 133. En dat zeg jij Zwollenaar? Kijk even in het topic van FRION kun je reakties zien op jou manier van posten, had eerst eens op frion gegoogeld dan had je die onzin niet gepost.


  ⚠️ Meld

 134. Zwollenaar.

  Maar met de meesten is het gelukkig niet zo erg gesteld als bij jou uitlatingen op mensen die zich niet kunnen verweren.

  Heb ik toch liever reacties over graszoden en gehaktballen in het bekende buurtcafe taaltje en die wel respect hebben en tonen naar mensen met een beperking.
  Iets wat bij jou ontbreekt helaas.


  ⚠️ Meld

 135. Schijnbaar vindt Gerd het wel belangrijk genoeg hier te vermelden aan welke uitlatingen hij/zij zich precies stoort…

  Wat ik al vaker gezegd heb: je hoeft het allemaal niet te lezen!


  ⚠️ Meld

 136. Volgens mij mag je in het algemene log alles schrijven wat niet van toepassing is op de andere berichten. Als het dus over gehaktballen gaat of over de coniferen van de achterbuurvrouw van het nichtje van mijn schoondochters haar vriendin… Het mag in het algemene log.


  ⚠️ Meld

 137. @ Zwolse en al die boze anderen, ik doelde puur op de artiesten, zoals ook te lezen is in mijn commentaar en heb geen enkele bedoeling gehad de bezoekers te krenken. Call me stupid maar ik dacht dat Frion een schoonmaak organisatie was.
  Ik zie in dat mijn commentaar in deze niet passend was en bied bij deze mijn excuses aan aan hen die zich gekrenkt voelen.


  ⚠️ Meld

 138. Is het ochtendhumeur van Gerd en Zwollenaar al uitgewerkt op dit tijdstip? Wellicht dat ze dan kunnen proberen wat minder zuur commentaar te geven.


  ⚠️ Meld

 139. ‘S morgens….gister goed 23.00 in een zeer intensieve verkeerscontrole bij Shell-Haerst:
  – Verzekering
  – Belasting
  – Autopapieren
  – Rijbewijs
  – Blazen voor alcohol
  – Bandjes

  Goeie zaak eens een keer. Ze waren vriendelijk en met zeer velen! Ze gingen door tot een uur of 1.00. Benieuwd naar de vangst!?
  —-
  Die auto zat vanmorgen strak in de sloot naast de Milligerplaya 😮
  Ook hier waren weer heel wat mensen zoet mee.

  Bijna Weekend!


  ⚠️ Meld

 140. Goeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedemorgen deze morgen!!

  (tja als ze het niet leuk vinden dan doe k er toch nog gewoon een scheppie boven op!)

  Bakkie koffie dames en heren?? Melk en suiker??

  Vanvond klaverjassen bij ons? Doen we het morgen bij ….(vul zelf maar een naam in)

  Sjonge jonge zeg, weet blij dat dit een gezellig topic is. Ik ken ook fora waar ze elkaar voor van alles en nog wat uitmaken!


  ⚠️ Meld

 141. Goeiesmorgenssssssssssss Natasch, zoal je al schreef over dat onbenullige telraampje…..ook deze van zuurheid verbitterde klagers gewoon negeren. Als lijkt het ernstiger als een herfst-depressie :'(


  ⚠️ Meld

 142. :D:D gisteren samen met het nichtje van m’n schoondochters vriendin hebben we de coniferen van m’n achterbuurvrouw gesnoeid. Wel een takke werk, maar als beloning kregen we gakballen:D:D

  EEN OPRECHTE GOEDEMORGEN ALLEMAAL 😉


  ⚠️ Meld

 143. @dick we zijn hier allemaal vrienden en familie van elkaar;) scherp gezien maar ik had het bericht in een te snelle opwelling getypt. Als je begrijpt wat ik bedoel??

  Koko gaat er weer van tussen, gaat naar zwollywood. Tut vanmiddag


  ⚠️ Meld

 144. Je moet wat zo net voor het weekend 😀

  Ondertussen ga ik hier mijn hoofd eens breken over een Oracle connectie die maar niet tot stand wil komen 🙁
  Ach…het houdt me van de straat 😉


  ⚠️ Meld

 145. Ach zo ís ’t ook Koko. Dus je loopt nu over de Markt te paraderen….Benieuwd naar je verslag vanmiddag. Je hebt dit keer het weer wel aardig mee.

  @Tim: Opa Beelen half gehoord, was ie goed?


  ⚠️ Meld

 146. lala we zijn vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, lekker weertje vandaag, schijnt het weekend wel anders re worden.
  Worden veel natte uren aan de rand van de nodige voetbalvelden dit weekend. Maar ja we zijn hiet niet van suiker!!!


  ⚠️ Meld

 147. Eens buurtbewoner. Bovendien is er eigenlijk altijd wel een gezellige kantine in de buurt. Hier wordt nog met liefde een bakje verse, dampende koffie ingeschonken.

  Morgen 3 evenementen op hetzelfde tijdstijd. De Stadshagenrun gaat om 11.00 door onze mooie straten met veel bekenden.

  En het NL-elftal speelt bij de Aussies.

  – Maar eens bij de voetbal kijken en bij het hardlopen laten afvaardigen. NL-elftal is niet echt belangrijk.


  ⚠️ Meld

 148. @dick klik Ze moeten nog tellen
  Door derk, op 9 oktober 2009 om 10:14

  Wat een ontzettende kl**tz*k!!! Die figuur die daar durft te reageren dat ie blij was dat ie door mocht rijden omdat zijn rijbewijs al ingevorderd was!
  Is het toeval dat ie zichzelf “Joopie” noemt?!


  ⚠️ Meld

 149. Okie…die link moet dus niet gelegd worden.

  Maar de betreffende figuur blijft een dikke vette s*kkel! En als ik daarvoor minnetjes moet krijgen: het zij zo! Hoop dan in ieder geval maar dat je niet door zo’n idioot aangereden wordt!


  ⚠️ Meld

 150. Bedankt derk! Goeie actie…

  En alleen al die controle was goed voor een opbrengst van duizenden euro’s.

  . Zo te zien ook een goede samenwerking.

  Denk dat het ook een bluffende leugenaar is die om aandacht verlegen zit Plantje. Er mochten idd auto’s doorrijden, waarschijnlijk omdat het druk was. Toch duurde het niet lang.
  Wat bout jou die minnetjes toch Plantman. Zou alleen wat uitdoen op geschreven reacties. Luizige Calimero kan geen 3 woorden fatsoenlijk achter elkaar zetten, daarom deelt hij hier -’s uit. Tja, ’t is ook communicatie. :'(


  ⚠️ Meld

 151. Nobelprijs voor de Vrede naar Obama
  09-10-2009 om 11:28 door Carlos

  De Nobelprijs voor de Vrede gaat naar de Amerikaanse president Barack Obama. Deze beslissing zal ongetwijfeld zure reacties opleveren in trant van ⤽wat heeft ie dan bereikt?⤝. Maar het is wel een feit dat na jaren van neoconservatieve polarisatie met een serie oorlogen en terroristische aanslagen tot gevolg Obama direct de hand heeft uitgereikt naar de islamitische wereld. Denk bijvoorbeeld aan zijn speech op de universiteit van Caïro. Ook in de Verenigde Staten heeft hij juist door zijn verzoenende houding tijdens zijn verkiezingscampagne veel stemmers voor zich weten te winnen. Obama is in die zin een vredesstichter en een verschil van dag en nacht met zijn oorlogszuchtige voorganger. Dat het land zich nu weer splijt over de gezondheidszorg plannen is niet aan hem te wijten maar een select groepje onruststokers uit de Republikeinse partij en de verzekeringswereld.

  De Nobelprijs voor de Vrede kan nu eenmaal geen objectief wetenschappelijke afweging zijn, het is altijd een politieke keuze. Deze keer is het een moedige keuze geworden door iemand te eren die nog middenin zijn rol zit. Een keuze voor Vaclav Havel of Helmut Kohl was veiliger maar zou van minder lef getuigen.

  Prima en gedreven winnaar lijkt me.


  ⚠️ Meld

 152. Heb je ook gelijk in Dick. Soms vraag ik me gewoon af wat iemand bezielt om het met bepaalde punten niet eens te zijn…
  Dat mensen gepikeerd zijn om het ouweho*ren hier op het algemene log, daar ben ik al lang uit 😀


  ⚠️ Meld

 153. Mooi, gewoon doen waar je zin in hebt. Sommige mensen moeten altijd wat te oh-en hebben. Opvallend dat het altijd negatief is en altijd over een ander.


  ⚠️ Meld

 154. Nobelprijs voor de Vrede naar Obama

  Mooi dat hij deze prijs krijgt, ben het niet altijd met hem eens, maar hij durft wel zijn nek uit te steken. En op lange tenen te gaan staan.

  Gebeurt niet vaak dat zo jong zo’n prijs in ontvangst mag nemen.
  Gefeliciteerd!!!!!!! 8)


  ⚠️ Meld

 155. @Plantje 😀

  Mooie zak hooi ben je dan als je toch gaat rijden als je rijbewijs is ingevorderd!

  Ik hoop van harte dat ze je als nog een keer pakken!
  Plantje – 09-10-2009 | 10:28  ⚠️ Meld

 156. En dan toch de eerste…. WEEKEND :)..

  Smaakt de gakbal, koko?

  Dit weekend in Rotterdam. Lekker in de haven.
  Hmm. Volgende week alweer toetsweek. Maar nu eerst weekend.

  // Het volgende station is toetsweek. Vergeet u bij het verlaten van de schoolweek niet de toetsen van volgende week te leren. Nu eerst station toetsweek.//


  ⚠️ Meld

 157. @ Wichert: De bekenden van mij zijn allemaal hobby-lopers. Valt me op dat een aantal ex-WVFers ook aardig loopt. Je hebt de loopgroep Westenholte die nogal actief is (voorheen van Jan Pot), in Stadshagen zit een loopgroep en AV-PEC. Mijn vrouw gaat naar een vriendin kijken die heel goed loopt voor de atletiekvereniging. Ook nog een tijd bij WVF rondgehangen. Bij de Salverda-loop van de broer van Harry Bouwhuis was het een feest de herkenning. Je voelt je dan bijna schuldig dat je er zelf niet tussen loopt. Maar nooit helemaal, wat de recalames en Postbus 51-en je ook aanpraten;)


  ⚠️ Meld

 158. @ Tim: Lekker weekend en strakke toetsvoorbereiding, waarna een heerlijke vakantie volgt. Opa bakt ze bruin, morgen ontmoet ik weer iemand uit die omgeving: Heeft wel mooie anekdotes.


  ⚠️ Meld

 159. Dick Koko gaat niet voor de markt naar zwollywood, die heb wie in .attem ok heur. Koko heeft andere varplichtingen om de ijssel over te gaan waaronder ook een balletje bij De Pierik:D

  Tim veel plezier in rotjeknor;)

  natascha ook een fijn weekend:D

  En Plantje jij ook veel fun in kaatsheuvel, wij letten wel op je tuintje:D:D


  ⚠️ Meld

 160. Da’s idd een deftige verplichting Koko…dat balletje-Pierik. Moet er zelf ook niet aan denken dat geslenter over de markt.

  Gaat er zondag ook nog iemand naar de tentmuziek?


  ⚠️ Meld

 161. Nou Dick ik denk dat Fam Koko even een kijkje daar gaat nemen, mits het weer het toelaat d.w.z. droog weer.
  Lijkt me wel geinig om dat dan ook maar eens mee te maken.

  Ik verwacht ook nog wel een optreden van ASSENDORPER of is lena nog steeds ziek en moet hij daar helpen?:D


  ⚠️ Meld

 162. Dick de run wordt ook georganiseert door de groep lopers (voorheen Jan Pot)vandaar dat er ook zoveel vrijwilligers uit Westenholte zijn.Koko die markt in attem steld weinig veur eur op de woensdagmiddag. De Zwolse markt vooral op Zaterdag is nog 1 van de weinige goed bezochte markten van onze omgeving er zijn niet voor niets spoedvergaderingen geweest in Deventer.In Amsterdam wordt nu een markt voorbereid waarin de inwoners van die wijk aangeven waar de meeste behoefte aan is.Ik kan mij voorstellen dat daar b.v veel meer exotische prodikten verkocht worden.De markten moeten zich onderscheiden,maar zolang er in Zwolle alleen maar ambtenaren overgaan gaat het bergafwaarts,kijk maar naar de vrijdagmarkt.Zaterdag was ik in Spakenburg en daar viel mij de diversieteit van produkten op.Misschien komt dat omdat ik er anders naar kijk als die ambtenaren omdat ik zelf 37 jaar op de markt heb gestaan.Je moet je onderscheiden en lef tonen om maatregelen te nemen.


  ⚠️ Meld

 163. @ Koko: Dit geldt ook voor mij:

  mits het weer het toelaat d.w.z. droog weer

  @ Wichert: Uitstekende samenwerking dus, die loop. Beide wijken zijn goed geïntegreerd ook in WVF. Jammer dat het Westenholte/Stadshagen stratenvoetbaltoernooi doodgebloed lijkt. En komen er bij het café ook al wat meer Stadshagenezen? In ons winkelcentrum ben ik al heel wat Westenholtenaren tegengekomen.

  Onze markt is ook een beetje doodgebloed doordat er maar bijna 2 volhouwers waren. De loempiakraam, was er heel vaak en De Kloe, met zijn uitstekende bloemen, zag je weer of geen weer. De rest waren “mooi weermarktlui”. De Kloe heeft in al die jaren maar 2x afgemeld. 1x met enorme storm en 1x met extreme hitte. De gemeente wijt de verminderde interesse in markten ook aan het feit dat er veel minder mensen overdag thuis zijn.


  ⚠️ Meld

 164. Die markt is ook nooit goed opgezet .Ook toen wilden de ambtenaren al niet luisteren naar de mensen die in de praktijk al vele markten hadden opgezet.Ik heb aan het begin gestaan va markten in Holtenbroek,later AA landen Zwolle -Zuid en ben in Westenholte begonnen met een aanhangwagentje.In Stadshagen was de eerste opzet gewoon vekeerd.Je kunt mij niet wijs maken dat in alle grote wijken in nederland wel een markt functioneert en daar niet.Lokatie was direct al slecht ,de kooplui kwamen van veel te ver enz .Ook moet je van het beginaf al een paar lokkers hebben en hier wikden de heren niet aan,zie nu het troosteloze resultaat.Als je marktkooplui op een middagmarkt neer zet die al een morgenmarkt achter de kiezen hebben wordt het niets.Of ze blijven sneller weg bij slecht weer of ze komen te laat of ze hebben al zo lekker verkocht dat ze geen zin meer hebben.De mentaliteit van vroeger ontbreekt bij velen omdat ze het veel te gemakkelijk hebben gehad.Ik word nu geloof ik een oude azijnplasser maar dit is mijn mening.de gemeente zou eens met praktijk mensen moeten praten,die zelf geen belang meer hebben maar het nog wel aan het hart gaan.


  ⚠️ Meld

 165. Weet niet met wie de gemeente allemaal heeft overlegd. Volgens mij zat er toch ook aardig wat ervaring bij die marktkooplui. Denk wel dat ze hier een punt hebben

  De gemeente wijt de verminderde interesse in markten ook aan het feit dat er veel minder mensen overdag thuis zijn.

  . Het is natuurlijk ook belachelijk als je de schijn wekt voor de markt te gaan en vervolgens nooit op komt dagen. Bovendien geen moeite onderneemt er wat van te maken. Maar ze “markten” maar wat ze willen, ik kom er alleen voor de bloemen. Af en toe. Weeeeeekend!


  ⚠️ Meld

 166. @wichert, idd de markt in Hattem is niet groot maar wat ik nodig heb is daar wel te koop. Zelf vindt ik het wel wat hebben een markt.
  Nu ben ik zelf ook iemand die als het kan zoveel mogelijk de boodschappen bij de kleine ondernemer/specialist haal.
  Wel moet je de ene groenteboer hier in de gaten houden want hij is in staat wanneer je ff niet oplet je toch die rotte appel in de tas te stoppen;D

  loempia’s en vis is ook altijd lekker hier. Nu ik dit zelf zo lees denk ik dat ik maar eens begin met op de markt een broodje Kokobal te gaan verkopen.
  Aan jullie de vraag hoe ik die ga maken???:D


  ⚠️ Meld

 167. Kokoballen
  @Koko; Hoe je ze maakt, is niet zo interessant. Het gaat erom dat ze goed smaken. Wil er wel 10 op “zicht” en 2 doosjes om in te vriezen.


  ⚠️ Meld

 168. Reacties (344) …

  De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 55 ) te voorzien.  ⚠️ Meld

 169. Denk niet dat ik zondagmiddag naar die tentmuziek ga. Dat gefluit kan me niet zo bekoren. Als het slecht weer is dan treden ze in de Enk op, dat is wel vaker gebeurd. En koko, lena is weer terug. Ik sluit het weekend af in de Pierik en verwacht Larry daar ook nog. Ik hoorde vanmiddag dat Tim nog niet is geweest.


  ⚠️ Meld

 170. Misschien dat Fam Koko het weekend dan ook maar een keer afsluit bij De Pierik of daar een start maakt voor de komende week, Koko weet het nog niet helemaal:D


  ⚠️ Meld

 171. Idd komt tijd komt raad, als je alles plant is het weekend veel te snel voorbij. Eerst morgenmiddag nog een gezellig feestje.

  Als het slecht weer is dan treden ze in de Enk

  ; daar fiets ik echt niet die kant voor op.


  ⚠️ Meld

 172. Nou dick, dan neem je toch een fietstaxi. Heb ik ook een paar keer gedaan van de binnenstad naar de kerk. Is wel wat duurder dan (niet als:D) een gewone taxi, maar je ziet onderweg wel wat meer van onze mooie stad.


  ⚠️ Meld

 173. hoezo zie je meer vanuit een fietstaxi dan vanuit een “gewone” Taxi, je zit toch niet in de kofferbak?? en volgens mij rijden ze beiden met de drukte mee. En nog duurder ook?? Doe mij maar Bouwmeester uut .attem;D


  ⚠️ Meld

 174. @ Assendorper; Ja, is ook een optie: fietstaxi. Maar een beetje overdreven voor een gewoon cafébezoek en fluiten in een steriel gebouw.


  ⚠️ Meld

 175. Helemaal mee eens ASSENDORPER. Ik snap alleen niet waarom milieuvriendelijkheid meestal ook duurder is. Je zou toch zeggen dat zo’n fiets minder kost in aanschaf en minder verbruikt dan een auto of busje. Of gaat die Fietstaxibestuurder zelf met de gewone taxi naar z,n werk 😉


  ⚠️ Meld

 176. Ik kan je geen ongelijk geven, dick. Als het slecht weer is dan blijf ik ook liever in mijn luxe appartement. In tegenstelling van wat jij denkt kan ik je vertellen dat mijn appartement best ruim is. Ik heb een hele hoge woonkamer:D:D.


  ⚠️ Meld

 177. Zondag wordt het mooi weer en wordt er dusss niet in de Enk opgetreden, maar gewoon buut’n. En of dat gefluit nu wel of niet wat wördt, het gaat om de kouwe potten. 😉

  Oeps… sociale contacten bedoel ik. :D:P


  ⚠️ Meld

 178. Koko jij boft maar want Bouwmeester uut attem is wel een hele goede en betrouwbare taxi.Ik weet dit nog uit de tijd dat cafe Spoorzicht bestond in Hattem,waar het beste biljard uit de omgeving stond en waar je de lekkerste gehaktballen kon krijgen,daar straalde de liefde van het vak vanaf.


  ⚠️ Meld

 179. speciaal voor Dick, met dank aan Youp
  Partij van de Wat?
  De stamelende stuntel Mariëtte Hamer ligt zwaar gewond en weerloos op de grond en wacht alleen op de definitieve doodsteek. Wie verlost dit aangeschoten stukje wild uit haar lijden? Of wil de partij door met deze vrouw met het charisma van een wankel bijzettafeltje? En tot wanneer? Tot ze nog drie zetels hebben? Ze ligt goed bij de fractie en dat zegt inderdaad alles over de fractie. Komen die lieverds nog wel eens op straat?

  Hangen ze nog wel eens avondje in een gewone kroeg? Praten ze nog wel eens met hun buren? Wat is er met die partij, die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in elk geval bij ons in Amsterdam hopelijk volledig wordt weggevaagd, aan de hand? Met dank aan Els Iping, die Amsterdam het imago van een streng gereformeerd gehucht op de Veluwe heeft gegeven. Nog even en alle mannen moeten van haar verplicht zittend plassen. Er is onlangs een soort parlementaire enquête over het debacle van de Noord-Zuidlijn gehouden en toen stonden er zowel bij de commissie als bij de ondervraagden zulke tuttige bloemstukjes op tafel. Toen dacht ik: dat is het dus. Dat is nou precies waar de stad kapot aan gaat. U zult denken: wat hebben bloemstukjes nou met de inhoud van de politiek te maken? Mijn antwoord is: alles. En ik kan het niet uitleggen, maar het gaf een uitstraling van een heel sneu dorp. Geen stad, geen wereldstad en absoluut geen hoofdstad van ons land.

  Waarom het mis gaat met de Amsterdamse PvdA? Omdat ze met de verkeerde dingen bezig zijn. Of de bewoners wel of niet hun biertje op de stoep van de kroeg mogen drinken, terwijl daaronder een metrolijn van een paar miljard ligt weg te rotten. Een tunnel die honderden historische panden in de grond laat zakken. De stad is op de Hermitage na totaal museumloos en de taxi??s rijden nog steeds alle stadsritjes via Purmerend omdat ze anders te weinig verdienen. En als dit soort hoofdzaken een stad ondermijnen dan wil niemand een Els Iping die zit te mutsen over de grootte van het reclamelogo op een vlag van de Uitmarkt. We willen woorden en daden.

  En die willen we ook van de landelijke PvdA. Als ons verwende kroonprinsje een speeltje in Afrika bouwt dan moet hij als dikste uitkeringstrekker van ons land zijn beveiliging daar zelf betalen. En daar moeten sociaal-democraten een principezaak van maken. En niet een beetje met die koningsgezinde bibbergereformeerden van het CDA en de Christen Unie heulen. Dat gaat mis. Dan haken de kiezers massaal af. Die lachen jullie uit. Dat vanaf nu alleen de koningin en haar zoontje op onze kosten mogen vliegen lijkt me normaal. Maar dat al die nitwitterige Van Vollenhoventjes en andere neefjes en nichtjes jaren lang op onze kosten door het luchtruim hebben gefladderd is toch om je dood te schamen. Dat het paleis van de koningin functioneerde als louche kantoor voor haar zus om de belasting te ontwijken is toch een reden om ze het land uit te flikkeren?

  Waarom grijpen we niet veel harder in bij die Efteling-familie? Jaren hebben we die tegen de maffia aanschurkende Bernhard gedoogd en nu gaan we akkoord dat zijn dochters meewerken aan louche constructies waar zelfs Dirk Scheringa zich voor zou schamen. En als die prinsen van hun moeder houden dan lakken ze een keer per jaar De Groene Draeck zelf. Of ze ritselen een stuk of wat dronken Polen. Daar zit heel Wassenaar vol mee.

  Ik wil een PvdA die daar tegen ageert en dan geen murmelende Mariëtte, maar een stevige heldere fractievoorzitter. Een die ik snap en die niet steeds om een of ander breekbaar regeerakkoord heen moet fietsen. En ik wil een Wouter Bos die Gerrit Zalm met onmiddellijke ingang keihard de wacht aanzegt omdat hij het criminele gedrag van de DSB Bank prima vond. En Gerrit kan ook naar zijn beloofde bonusjes fluiten. Dan weet ik als kiezer waar de partij voor staat. Anders wordt die Wilders veel te groot. Gek h??  ⚠️ Meld

 180. Had em gelezen, maar ik dacht: ik laat em van de week maar even voor wat ie is 😉 Wel té van Youp, want de Mokumse voorstellen zijn natuurlijk niet allemaal en alleen van de PvdA. Dan hadden ze onvoldoende steun gehad. Vind Marriëtte geen poep praten maar idd geen charisma. Zo montoon en saai. Van mij had de energieke Samsom wel mogen winnen destijds.
  – Waar ligt jouw voorkeur Joppuh?
  – Gillende Geert wil met Agnes praten over de AOW….zal niet meevallen voor Geert, moet ie alternatieven bedenken :'( Ach, dat gepeupel, vind het waarschijnlijk ook al goed als ie gewoon blijft schoppen. Al zal dat nixxx opschieten. Nee, de werkgeversman (ex-Zwollenaar) Jordi Wientjes deed een Wildersje….waarom word hij daar niet op afgerekend?


  ⚠️ Meld

 181. Dat vroeg ik me hier een tijdje geleden af Wichert. Toen kwam er een oud jeugdvriend (?) in die met een hele stamboom kwam….”die de IIe” en “die de IIIe”; volgens hem was hij een Zwollenaar. Maar goed die kerel kan het ook verkeerd hebben. Wel een zwaktebod om weg te lopen bij zulke belangrijke onderhandelingen. Ach ja, werkgevers zijn natuurlijk maar op 1 ding gefixeerd: eigen belang.

  Heb mooi wat regen misgelopen door mijn lieftallige egaa af te vaardigen naar WVF. Haar vriendin (won vorig jaar) was te laat met inschrijven voor de Stadshagenrun. Er liep wel veel volk rond het winkelcentrum. Nou ja ze doen allemaal maar, ga ik vanmiddag wel een feestje vieren.


  ⚠️ Meld

 182. @Wichert; Zou mooi zijn als het 1e vanmiddag weet te winnen. Goed voor het zelfvertrouwen ook, wat natuurlijk alleen maar is verbeterd. Hoor eigenlijk alleen maar positieve geluiden. Beterschap en bedankt voor je laatste regel!


  ⚠️ Meld

 183. Gelukkig is broerlief w?l eerlijk…
  Gelezen vandaag:

  Geschreven door Paul Wilders
  Paul (broer) Wilders is op ideologisch vlak de absolute tegenpool van Geert.

  quote:
  Hij noemt zijn broer de nieuwe ??JanMaat?? en een ??xenofoob?? die ??tactisch appeleert aan angst en deze willens en wetens oproept en daarbij mikt op de kwalijkste onderbuikgevoelens van de Nederlandse kiesgerechtigde gemeenschap (bepaald niet onbekend in onze vrij recente geschiedenis??)??

  Zijn advies:??Stem niet op mijn broertje cq PVV??

  En zijn broer zei ook:

  Stemmen op een xenofoob die voornamelijk tactisch appelleert aan angst en deze willens en wetens oproept??

  ..is het verliezen van het zicht op de brede context. En dat is mijn broertje niet vreemd ?? gebrek aan overzicht en inzicht in breder verband. Was altijd zo, zal nooit veranderen ?? prive zowel als politiek.

  ??ik ken zijn beperkingen vanaf de dag dat hij geboren is en de jaren de daarop volgden. Boerenslim maar zonder echte intellectuele bagage.⤝  ⚠️ Meld

 184. Ja en Dick? Ben je nu blij, nu zelfs zijn broer hem omschrijft? Dit wisten we toch allemaal allang? Dit hoef je niet iedere keer weer naar voren te halen. Het lijkt ondertussen je grootste obsessie te worden.  ⚠️ Meld

 185. Het mooie vind ik nog wel dat niet alleen gebleekte Geert en z’n broertje tegenhangers zijn maar dat je het in het dagelijks leven ook. De opmerking ‘daar had Geert wel raad mee geweten’ zal echt niet voor het eerst op deze weblog genoemd worden. Die opmerking komt doorgaans uit aanhangers van geertje. Zij kunnen geertje proberen de hemel in te prijzen als de absolute oplossing voor alle problemen in Nederland. Dick is het daar ‘niet helemaal’ mee eens als ik hem zo begrijp. En hij geeft tegengeluid. Lijkt me niets mis mee. Beide partijen laten van zich horen.


  ⚠️ Meld

 186. @ Zwollenaar; volgens mij kent zijn broer hem als zijn duimpje. Eindelijk betrouwbare privé-informatie, waar ik eens gelezen heb dat er nixxx naar buiten mocht komen. Dus opvallende info in mijn ogen. Vind jij het vervelend om te lezen, ben je fan van die man?

  Duidelijk omschreven WF, nixxx aan toe te voegen.


  ⚠️ Meld

 187. goedemorgen allemaal,

  Om vanmiddag naar assendorp te gaan moet het wel wat beter weer worden. Met dit weer vaart het pontje niet eens;)


  ⚠️ Meld

 188. @ Bernard; Da’s een mooi onderwerp: (privé-) info en buitenstaander nixxx mee te maken. Broer vond het blijkbaar wel nodig een helder en eerlijk beeld neer te zetten. Het is in elk geval betrouwbaar. Kun je lang niet van alle info zeggen. Persoonlijk vind ik het eenr relevant verhaal. Maar of WE ergens wat mee te maken hebben is nogal subjectief lijkt me. Zo had ik niet zoveel met de info van de broers van Pim te maken…..en nog wel 1000 voorbeelden.


  ⚠️ Meld

 189. @ Koko, ik ga vanmiddag ook niet naar Assendorp. We krijgen spontane en gezellige visite….veel plezier voor de mensen die wel gaan! Laterrrr.


  ⚠️ Meld

 190. The Wall
  Hé, er is een muurtje van de basisschool het Mozaïk omgevallen (schuin tegenover de Pierik waar ze trouwens personeel zoeken/zochten).
  Iemand iets over gehoord?


  ⚠️ Meld

 191. Dat muurtje is niet omgevallen maar omver gereden door een witte bestelbus. Hoe hij of zij dat voor mekaar heeft gekregen is mij een raadsel.


  ⚠️ Meld

 192. Wat heb ik een rotbuien over me heen gehad vandaag! 🙁

  Maar het schiet steeds beter op! De trap naar beneden moeten we nog vernieuwen, maar verder zijn we een heel eind klaar achter het huis. Eindelijk ook weer wat zooi opgeruimd!


  ⚠️ Meld

 193. Larry heeft woord gehouden en is vanmiddag bij de Pierik geweest. Samen gezellig wat gedronken. Tof van je Larry dat je hebt laten zien.


  ⚠️ Meld

 194. Nou Marieke de tweede, ik heb het niet zien gebeuren. Ik hoorde het vanmiddag pas. Die dingen gebeuren er altijd als ik er toevallig een keer niet ben:D:D.


  ⚠️ Meld

 195. Ow ja… M?gge!

  Wordt het niet eens tijd voor een nieuw algemeen log? Deze is traag als dikke str*nt door een trechter! En als ik dit op mijn GSM wil bekijken ben ik een half uur aan het scrollen 😉


  ⚠️ Meld

 196. wat een slap gel*l zeg. Dat die sensator nog uberhaupt leden heeft. Vandaag: Ernstige storing krant. Nu heeft niet iedereen zijn regionale nieuws.

  Sorry, de sensator is wel leuk geweest, maar nu absoluut niet meer.

  De website alleen al: nieuwsberichten omdat het moet, onaf, ontzettend slecht geschreven (spel en grammar fouten) en nieuwsberichten zonder dat het nieuws is, en berichten waar verwezen wordt later terug te komen omdat er dan meer bekend is. Nou, bedankt.

  ps: normaal wind ik me niet zo op over de sensator, maar vandaag ben ik te vroeg op school en zat ik toevallig in de sensator te bladeren, vandaar.

  Alsnog een goede morgen, deze morgen.


  ⚠️ Meld

 197. Potjeslatijn
  (eig.) gebruik van begrippen in het Latijn door artsen en apothekers om misverstanden over medicaties te voorkomen; slecht latijn; (fig.) verkeerd gebruik van taal

  (woordvandedag.nl)

  Goed woord 🙂


  ⚠️ Meld

 198. Zo, genoeg gespamt. Nu eerst mijn nederlands toets maken. Hierna “Natuur, leven en technologie”, en daarna de kunstgeschiedenis van handvaardigheid. Tot later.


  ⚠️ Meld

 199. De rechter heeft een verzoek van De Nederlandsche Bank om een noodregeling op te leggen aan DSB toegewezen. Dat is zojuist bekendgemaakt. De situatie is vergelijkbaar met uitstel van betaling, waarbij een bewindvoerder zal worden aangewezen.

  Vannacht werd een vergelijkbaar verzoek van De Nederlandsche Bank nog door de rechter afgewezen, omdat DSB nog over genoeg liquide middelen zou beschikken. De rechter oordeelde toen wel dat de positie van DSB zorgelijk is.

  De uitspraak van de rechter betekent feitelijk dat DSB onder curatele komt te staan van De Nederlandsche Bank.


  ⚠️ Meld

 200. Ome Dirk is ff buitenspel gezet, zal het nog gevolgen hebben voor AZ vraag ik me af, lijkt me haast geen ontkomen aan, dus dan zal biggetje Koeman ook wel snel weer op een voorbijkomende trein springen. 😛


  ⚠️ Meld

 201. Ben er bang voor Joppuh! En voor het museum. Dirk stond nog niet zo lang geleden nota bene op op het veld ook wilde hij minister worden voor het CDA. Het zijn ook allemaal van slijmballen in de omgeving van zo’n joker. Ome Lowie deed ook gewoon mee. Kreeg vandaag overigens nog een beste sneer van Johan-1 (dat ie aan Alzheimer zou lijden)…tja.

  Ach, Ronald komt wel weer ergens terecht. Dat soort volk redt zich wel.


  ⚠️ Meld

 202. Vind dat JC zich hoe langer hoe vaker blameert. Begint met veel poeha aan allerlei dingen om er vervolgens zsm mee te stoppen. Over dingen waar hij geen zin meer in heeft verzint ie k*t smoezen. Die universiteigen en de veldjes overal vind ik nog wel sterk trouwens.

  Ome Lowie kan ik ook ff niet meer zien, is in een paar dagen (in een vrije week) in zo’n beetje alle tv-programma’s verschenen om zijn boek te promoten. Dat pedante toontje ook; nooit wat verkeerd gedaan. Dat niet kwalificeren voor dat WK met die hele goede spelers was….de schuld van de spelers. Kluivert speelde alleen maar goed als hij trainde. Hij had enorm veel aan zijn persoonlijkheid gewerkt, maar kon het niet helpen dat hij buiten het veld zo ontspoort was.

  Tja, vreemd slag die trainers. Moeten ook nog alles doen om contacten en lijntjes te onderhouden. Je komt elkaar immers altijd weer tegen. En nu is Dicky de man…….


  ⚠️ Meld

 203. @ASSENDORPER

  Het was gisteren inderdaad gezellig in de Pierik.
  Overigens ook bij Eureka/Muziek-in-de-Tent en daarna bij de C.O.C. coming-out-dag. Mooi aangeklede toko daar aan de Kamperstraat!

  Haha… Assendorper schoot overeind toen ik aan de bar een flesje Hertog-Jan bestelde en zei: “Graag nòg een gakbal op kosten van Assendorper.” :D;)

  Zo leer je op zo’n dag ook nog eens bepaalde familiebanden kennen. 😉


  ⚠️ Meld

 204. Ik snap niet dat gasten zoals Cruijff en van Gaal niet even de moeite nemen om de telefoon te pakken om dergelijke misverstanden over vroegtijdig vertrekken van een kerstfeestje te voorkomen.

  Iets dergelijks was gisteravond ook te zien in Studio Voetbal aangaande de vermeende controverse tussen Dick Advocaat en Jan Mulder.
  Eerst laten ze het jarenlang aansudderen, terwijl er kennelijk alleen maar van een misverstand sprake was. :'(


  ⚠️ Meld

 205. Wie neemt overkill-Mulder nou serieus? Kan die man niet met pensioen: hij is al te laat. Vroeger was ie nog leuk. Nu word ie van de Volkskrant-Opinie pagina afgejouwd; moest met een stok bij B&vD weg; was niet meer de belangrijkste Postbank/ING-reclame-muts; werd nog geknuffeld als ouwe seniele man door Mathijs, maar dat was omdat ze elkaar kenden.

  De tijden dat wij nog bij B&vD waren eten en drinken, lachend met Mu op de foto kwamen, toen hij nog goed bijdroeg aan CaMu in de Volkskrant….zijn niet meer. Nu zit ie bij Ivo Nihiel op schoot.

  Grote bek in Volkskrant-Opinie over Bos. Zit ie erbij aan tafel…..geen kritische vraag! Comediant die Mulder.


  ⚠️ Meld

 206. @dick, weer een verkeerde aanname: AZ dus buiten gevaar.
  Er staat in het artikel duidelijk vooralsnog bij en dat het sponsorbedrag voor dit seizoen voldaan is.
  Als de DSB-bank omvalt dan is er voor volgend seizoen geen sponsorbijdrage te verwachten en kan AZ ernstig in de problemen komen door de duurbetaalde voetballers die zij in dienst hebben.
  Want hun contracten met AZ lopen wel gewoon door.
  De bestbetaalde spelers zullen dan in rap tempo verkocht moeten worden, zeer waarschijnlijk onder de marktwaarde, en AZ blijft dan met torenhoge schulden opgezadeld zitten. 😮
  Jammer voor AZ, maar reken er maar op dat Dirk Scheringa eerst voor zich zelf zorgt. 🙁


  ⚠️ Meld

 207. Klopt hoorde ik ook Joppuh; hij sloeg ook al weer wild om zich heen in zijn zoektocht naar een zondebok. Want het was zijn schuld natuurlijk niet. Geloof dat justitie nu de dader is :D:D:D


  ⚠️ Meld

 208. Dan gladde VVD-er Gerrit (nee mensen, het leven wordt niet duurder met de Euro!) Zalm, die er stiekum tussenuit knijpt. Partijgenoot Frank de G. (nobody f*cks with FdG) weet niet hoe snel ie weg moet komen bij die puinhoop. Nu geloof ik Robin van L. (ook VVD) wat een zakie!!!

  Mooi dat NOVA er zo bovenop heeft gezeten. Gelukkig wilden daar wat werknemers praten…maar al die mensen die hem naar de mond praatten 😮


  ⚠️ Meld

 209. Ome Dirk heeft jarenlang ongestraft kunnen woekeren, nu heeft de wal het schip gekeerd. overigens wil ik binnenkort ook wel ff een gakbal bij Stado gaan eten.


  ⚠️ Meld

 210. Pfff ik heb geprobeerd bij te lezen maar dat lukt niet echt ;D

  En hoe was t weekend bij de muziek in de tent? Droog? En in cityhagen? Hattem? Kaatsheuvel? Rotterdam?

  In weert was het weer prima, hier en daar wat regen maar ach dat mag de pret niet drukken:D


  ⚠️ Meld

 211. @tim, Koko

  @natascha, In hattem was het een drukte van heb ik jou daar. De nodige chocolade is wel verkocht.
  Er waren weer vele kunstwerken van chocolade gemaakt.

  Heb jij het ook leuk gehad? En ben je lekker uitgewaaid?


  ⚠️ Meld

 212. @blauwtje, koko heeft idd voldoende chocolade gehad afgelopen zaterdag. sávonds had koko nog verjaardag van een kennis waar de gakballen ook lekker smaakten :D:D Toch prettig als kennissen je goed kennen;)


  ⚠️ Meld


 213. Dan gladde VVD-er Gerrit (nee mensen, het leven wordt niet duurder met de Euro!) Zalm, die er stiekum tussenuit knijpt. Partijgenoot Frank de G. (nobody f*cks with FdG) weet niet hoe snel ie weg moet komen bij die puinhoop. Nu geloof ik Robin van L. (ook VVD) wat een zakie!!!

  Mooi dat NOVA er zo bovenop heeft gezeten. Gelukkig wilden daar wat werknemers praten…maar al die mensen die hem naar de mond praatten
  Door dick, op 12 oktober 2009 om 14:21 +0

  Je vergeet nog zo n prominent hoofdstuk van de VVD Dick, nl Ed Nijpels


  ⚠️ Meld

 214. Mooi die spontane buikschuivert van Diego Armando Maradona….wat zal hij woensdagnacht voor ons in petto hebben? Als Suarez maar heel terugkeert in Mokum :'(

  Zlatan was niet zo blij met het Deense Dynamiet…


  ⚠️ Meld

 215. Duidelijk FNV-antwoord:

  De FNV heeft vanochtend een uitnodiging ontvangen van de heer Wilders voor een gesprek. De FNV zal op deze uitnodiging NIET ingaan. In de commotie van afgelopen weekend is de indruk ontstaan dat de FNV uit zou zijn op samenwerking met de partij van de heer Wilders. Een interview in de Volkskrant van zaterdag is door Wilders op deze manier opgepakt. Een gesprek zou die verkeerde en onjuiste indruk alleen maar versterken.

  Dit zijn de feiten:

  De FNV versterkt momenteel haar lobby in Den Haag, gericht op het werven van steun voor het voorstel van de drie vakcentrales voor een flexibele AOW, waarin mensen zelf kunnen kiezen of ze langer doorwerken of op hun 65e een beroep doen op een fatsoenlijke AOW-uitkering. De FNV praat daarbij met alle politieke partijen.
  In die lobby heeft de FNV tot nog toe geen contact gehad met de PVV.
  In de Volkskrant van zaterdag spreekt Agnes Jongerius uit dat de FNV met de PVV wil praten over de AOW-plannen van de drie vakcentrales.
  De FNV-voorzitter maakt daarbij een duidelijk voorbehoud: ⤽Zijn (Wilders’) oplossing voor de AOW-verhoging ?? een migrantenstop, alle moslims het land uit en weg met de linkse hobby’s ?? is absoluut de onze niet.⤝
  Politiek ongebonden
  De FNV is geen politieke partij, maar een politiek ongebonden belangenbehartiger van werknemers. In die functie mag je van ons verwachten dat wij bereid zijn te praten met iedereen. Wij willen alle politieke partijen overtuigen van de meerwaarde van het AOW-alternatief van de drie vakcentrales.

  Principes
  De FNV is bij uitstek een brede organisatie die steeds benadrukt dat in onze open samenleving iedereen moet kunnen meedoen. Juist op de werkvloer ervaren mensen aan den lijve dat we het samen moeten doen. Ons motto is: iedereen meedoen, ongeacht afkomst, kleur, religie of sekse. Die principes staan in onze grondslag. En die principes gaan wij niet verloochenen, voor welk politiek succes dan ook.  ⚠️ Meld

 216. @Koko en Tim, volgens mij gaat de Pierik pas om 15.00 uur open. Alleen op vrijdag is het afhaalgedeelte vanaf 12.00 uur geopend en op maandag is ie de hele dag gesloten.


  ⚠️ Meld

Reageer