Reizigersdag weer achter de rug

Zwolle – GGD IJsselland heeft donderdag 1 oktober weer een speciale Reizigersdag gehouden voor mensen die binnenkort naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaan. Naast voorlichting en vaccinaties, attendeerde het team Reizigerszorg de bezoekers ook op de verruimde mogelijkheden om online een afspraak te maken. Meer dan de helft van de vakantiegangers naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaat onbeschermd op reis. Vaak is onbekendheid de reden om niet naar de GGD te gaan voor informatie, dan wel een vaccinatie. Vakantiegangers die op reis gaan naar deze landen lopen een risico om ziekten als Hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus of polio op te lopen. Eén van de bezoekers aan de Reizigersdag was FC Zwolle speler Dennis van der Wal, die zich liet adviseren over gezond reizen en zich liet inenten.

fotoreizigersdagggd1.jpg
GGD Reizigerszorg medewerker Arjan de Boer vaccineert FC Zwolle speler Dennis van der Wal (Foto: GGD IJsselland)

De Reizigersdag werd ook aangegrepen om het online afspraak maken nog eens extra onder de aandacht te brengen. Zoals bekend is het al enige jaren mogelijk om via internet bij GGD IJsselland een afspraak te maken voor de locatie Zwolle. Dat kan via de website van de GGD IJsselland: www.ggdijsselland.nl/reizigerszorg en klik op online afspraken maken. Dat kan voor een reis, hepatitis B vaccinatie of voor een herhalingsvaccinatie. Sinds donderdag 1 oktober is die optie er ook voor de locatie Steenwijk. Daarnaast kunnen er meer afspraken via internet ingeboekt worden, zodat geïnteresseerden ook meer keus krijgen op welke dag ze het spreekuur in Steenwijk of Zwolle willen bezoeken.  

fotoreizigersdagggd2.jpg
GGD Reizigerszorg medewerker Arjan de Boer geeft voorlichting aan FC Zwolle speler Dennis van der Wal (Foto: GGD IJsselland)

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer