IJssculpturenfestival naar Roermond

Zwolle – Het, vorig jaar, met groot succes afgesloten IJssculpturenfestival in Zwolle, zal dit jaar zijn "tenten" opslaan in het Limburgse Roermond. Na twee jaar Eindhoven (2003 en 2004), een jaar Leiden (2005) en weer twee jaar Eindhoven (2006 en 2007), kreeg Zwolle in 2008 het festival binnen haar grenzen.

ijssculptuur_5126_1.jpg
(Archieffoto 2008)

De reden dat het festival in 2008 voor Zwolle had gekozen, ligt het feit dat de organisatie voor het jaar 2008 door de gemeente Eindhoven een terrein beschikbaar werd gesteld, dat de helft kleiner was. Daarnaast mocht het festival maar zes weken open zijn. Zeer onrendabel, aldus de woordvoerder van Sculpture Events. Door eerdere contacten en de interesse van de gemeente Zwolle, is het festival toen naar Zwolle vertrokken. Hoewel er een grote kans was dat het festival, naar aanleiding van het succes, zich in 2009 weer in het Zwolse zou vestigen, heeft de organisatie toch anders moeten besluiten. Op de vraag wat dan wel de reden is geweest om in 2009 niet meer in Zwolle terug te keren, antwoordde de woordvoerder: "Na afloop bleek dat de ondergrond van het Wezenlandenpark (gras) uiteindelijk niet geschikt was voor zo’n massaal ijssculpturenfestival. Er is een alternatief in de binnenstad aangeboden, maar dat was een veel kleinere locatie die de organisatie niet geschikt achtte. Met als gevolg dat Sculpture Events naar een nieuwe locatie ging uitkijken die beter zou passen. Die is nu gevonden in Roermond bij Designer Outlet Roermond. Goede ondergrond, veel parkeerruimte en een enorme aanloop van mensen die naar de outlet komen. Om nu te zeggen dat we een rondreizend circus worden dat overal maar één jaar blijft, is nog niet aan de orde. Laten we eerst dit festival maar weer tot een succes zien te maken.".

Artikel delen:
Reacties 5
 1. weer een gemiste kans voor Zwolle omdat het gras er niet tegen kan dat er mensen overheen lopen en er zo’n groot spektakel plaats vind moest het naar een andere lokatie en nu helemaal niet in Zwolle goed gedaan gemeentebestuur dit getuigd van “goed bestuur” >:( ga zo door dan kom je wel op de kaart te staan (maar niet heus)


  ⚠️ Meld

 2. Ans, ik ben het totaal niet met je eens!

  Vorig jaar heeft Zwolle juist heel goed gehandeld door het naar Zwolle te halen! Dit is ook een succes geworden. Helaas waren er wat negatieve effecten van het evenementen (lees: slecht voor gras).

  Zwolle heeft hierop volgend andere locaties aangeboden die wel geschikt waren, maar helaas ziet de organisatie hier minder kansen in.

  Jammer voor Zwolle.. maar ik vind dat Zwolle hier niet slecht heeft gehandeld! En we zijn hier in Zwolle zo negatief over de evenementen. Ik zit nu 2 jaar in Breda op kamers.. en geloof mij.. in die 2 jaar heb ik minder evenementen meegemaakt dan hier in 1 jaar!

  We zeuren veelte veel. Zwolle heeft super veel mooie, grote, unieke evenementen die stuk voor stuk perfect uitgevoerd worden. Ik ben trots op Zwolle.. en ik zie geen reden waarom iemand anders het niet zou zijn!  ⚠️ Meld

 3. Ik betwijfel of het de organisatie (alleen) gaat om het (zogenaamde?) gebrek aan een goede lokatie in Zwolle.
  Ik kan me voorstellen dat het commercieel interessanter is weer naar een ander deel van het land te gaan, omdat veel mensen niet 2 achtereenvolgende jaren naar zo’n festival gaan.
  Bovendien denk ik dat Zwolle als lokatie (nabij de bible-belt) vooral commercieel interessant was voor het thema ‘de bijbel’…


  ⚠️ Meld

Reageer