SP maakt van Dreessingel, de Dreesweg

Zwolle – de SP afdeling in Zwolle heeft vandaag het naambordje van de Dreessingel in Zwolle Zuid vervangen door ‘Dreesweg’. De partij protesteert hiermee tegen de Kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. De SP vindt dit plan onnodig, onzinnig en ongewenst. SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Het Kabinet is volledig de weg kwijt. Drees zei bij invoering van de AOW dat oud en arm nooit meer in één zin gebruikt hoefden te worden. Het huidige Kabinet geeft deze mooie gedachte op door het gedachtegoed van Drees weg te gooien en weg te geven. De Dreessingel kunnen we daarom beter Dreesweg noemen.”

 02-10-2009_sp_dreessingel-weg_2.jpg

De SP voert een grootschalige campagne tegen de verhoging van de AOW leeftijd. Nu al komen oudere werklozen niet aan de bak. Zij komen straks in een uitzichtloze situatie waarin zij twee jaar langer kansloos moeten solliciteren. Dit terwijl de berekeningen laten zien dat de AOW prima betaalbaar blijft. De pensioenen over de belastingen leveren in de toekomst voldoende op om de AOW te betalen. Bovendien zijn er volgens de SP veel betere alternatieven, zoals bijvoorbeeld het aanpakken van hypotheekrenteaftrek voor huizen boven een miljoen.

02-10-2009_sp_dreessingel-weg_3.jpg

02-10-2009_sp_dreessingel-weg_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Maarten, vind dat ze het geweldige beleid van Drees ongenuanceerd afzeiken. Zie het lijntje hierover. Daar staat ook wat over jaloezie of elders en anders denk je toch lekker wat je denken wilt. It’s a free country 😉

  Graag gedaan Larry ;D


  ⚠️ Meld

 2. Dat is nu juist het verschil tussen de SP en PvdA. De SP is altijd op straat en de PvdA gaat alleen in verkiezingstijd de arbeiderswijken in. Ik had er Dreessteeg van gemaakt.


  ⚠️ Meld

 3. Hahaha altijd op straat….om met zijn vijven een bordje te verkrachten. Schoppen…kunnen ze uitstekend (lekker FC Zwolle-standpunt nog niet eens zo lang geleden van onze Margriet….waar is Margriet nu?) maar verantwoordelijkheid nemen?

  Is de leiding trouwens al wat losser in den lande nu Maorijnissen in de 2e kamerbankjes zit?



  ⚠️ Meld

 4. Margriet zit nu met haar partner (Yildirim)in Solidaria van Yildirim. Deze Yildirim die tegen de regels van de SP in een zetel wist te bemachtigen in de Provinciale Staten maar later toch op moest zouten.


  ⚠️ Meld

 5. Die integrale mail van een gemeenteraadslid van de PvdA heb ik niet gezien. Ik ben overdag niet zoals jou in de gelegenheid om alle berichten te lezen:D:D


  ⚠️ Meld

 6. Lachen, wel een goeie naam “Solidariteit”. Is er te weinig tegenwoordig. Oeps, hij staat ergens op dat mileudraadje geloof ik gelijk na een reactie van Tjalling. Daar was het nl mede een antwoord op. Tjalling noemde toen verdorie ook nog die site waar ik me destijds heb ingeschreven en die ik nu kwijt ben….Landroof: yep met de mysterieuze Victoria Koblenco (fout gespeld maar mag de pret niet drukken). Besefte dat het off-topic was…heb ik het ook nog op Alg.Log gekopieerd.


  ⚠️ Meld

 7. :o:o ff goed lezen

  De pensioenen over de belastingen leveren in de toekomst voldoende op om de AOW te betalen. Bovendien zijn er volgens de SP veel betere alternatieven, zoals bijvoorbeeld het aanpakken van hypotheekrenteaftrek voor huizen boven een miljoen.

  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 8. @Dick, het was anders Drees van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij (jawel de voorganger van het…….PVDA!?) die deze maatregel met hand en tand verdedigde voor de derde letter in de partijnaam.
  De SP weigert gewoon om ook neo-liberaal mee te draaien en dat steekt hé!


  ⚠️ Meld

 9. Vadertje Drees…ken er alleen maar positieve verhalen over Zwolleeder. Tja, ik weet niet welke voorbeelden je hebt en vooral alternatieven…

  De SP weigert gewoon om ook neo-liberaal mee te draaien en dat steekt hé!

  Maar neo-liberaal zou dan in jouw beeldvorming ongeveer aangehangen worden door:
  CDA
  VVD
  PVV
  GL
  PVDA
  Vooral D’66 ook die waren in Europa al 1 met VVD

  Nou ja, zal wel. Geloof niet dat de beeldspraak heel veel met daden van doen heeft. Mijn vragen waren juist: verantwoordelijkheid nemen, 1-hoofdig leiderschap, partijdiscipline….

  Hoop echter nog steeds dat alle ego’s eens opzij worden gezet en dat er 1 progressief blok in NL zal kunnen ontstaan. Elkaar afzeiken kan iedereen en daar is nog nooit iemand beter van geworden.


  ⚠️ Meld

 10. @dick: Ik denk dat je dan te weinig buiten komt. De SP staat met enige regelmaat in Zwolle op straat. Als enige partij tussen de verkiezingen door. De rest alleen voor de verkiezingen….:P


  ⚠️ Meld

 11. Maorijnissen is (voor zover ik weet) een algemeen ingeburgerd en gemakszuchtige (1 woord) om aan te duiden dat hij de alleenheerschappij binnen die partij had. Die Hoogland zuigt en roeptoetert als een met angst, haatzaaiende en populistische Juul Paradijsvogel in de TeleTroepToeTerT. Daar zijn Nausicaa en Armanda van VK-opinie nixxx bij. Papje verbleekt er helemaal bij. Ach, de van zuurheid verbitterde rechtste kliek (extreem rechts mag je ze niet noemen maar op Papje na weet ik niet hoe ik ze anders moet noemen) houdt elkaar mooi in stand en de hand boven het hoofd. Als ze zo zorgen dat er nog wat mensen van de veel te royale beloningen kunnen eten is het in elk geval goed voor de economie.

  Gelukkig zijn er genoeg toppers op dat gebied die een meer dan redelijk alternatief bieden. Beginnend met een spontaan opwellende glimlach…Die is veel waard, bezong dochter Alberti reeds.


  ⚠️ Meld

 12. @Dick, mijn voorbeelden zijn mijn grootouders en mijn overgrootouders die old skool SDAP’ers waren.
  Als zij er nu nog waren stemden ze ook niet op draaikontje Bos en zijn clubje tandloze vergadertijgers.


  ⚠️ Meld

 13. Hoi Zwolleeder, ik vind het goed zo. ‘T begint een beetje te lijken op een strijd “wie heeft de grootste”. En die mag jij winnen, als ik em maar niet hoef te zien 😉 Zoals ik al schreef…zou graag 1 grote progressieve/sociale partij in NL zien.
  Dus met: GL, SP, PvdA en misschien D’66 (moeten ze zich wel een heel stuk minder VVD-look a like gedragen). Progressief moet dan ook echt betekenen: voortgang en niet stil blijven staan bij kleine dingen.
  Niet l*llen over beslissingen uit de tijd dat we nog niet eens Europees Kampioen waren. Om niet te schrijven “l*llen over futiliteiten”. Ben jij voor samenwerking naar 1 doel?



  ⚠️ Meld

 14. @Dick, ik ben gematigd voor samenwerking.
  Voorwaarde voor samenwerking is nl. dat je je partners kunt vertrouwen en dat je weet waar ze voor staan.
  Da’s de afgelopen jaren het grote struikelblok gebleken met de PVDA dus ik zie het niet zo snel gebeuren.
  Jammer dat de PVDA zichzelf elke keer in de voet blijft schieten want alleen de VVD en het CDA hebben profijt van deze verdeel en heers kadootjes.



  ⚠️ Meld

 15. Vertrouwen, Zwolleeder, haha da’s de titel van mijn WVF Kroniek-column die nu geloof ik nog niet online staat :'(

  Mogen er ook zoveel meedoen als ik opsomde? Zo ja, maken we het morgen nog rond onder een paar skuimers;)


  ⚠️ Meld

 16. “Bovendien zijn er volgens de SP veel betere alternatieven, zoals bijvoorbeeld het aanpakken van hypotheekrenteaftrek voor huizen boven een miljoen.”

  Ik ken nog wel wat betere alternatieven: stopzetten van ontwikkelingshulp, immigratiestop voor mensen die economisch niets toevoegen, terugbrengen van recht op uitkeringen allochtonen.


  ⚠️ Meld

Reageer