Lokale Omroep Zwolle maakt definitief geen doorstart

Zwolle – De afgelopen maanden heeft een groep medewerkers van de omroep geprobeerd om tot een akkoord te komen met schuldeisers, maar dat is niet gelukt. Dat betekent dat de lokale omroep afstevent op een definitief faillissement.

De omroep heeft duizenden euro’s schuld en verzorgt sinds april geen uitzendingen meer. De omroeplicentie moet nu opnieuw worden aangevraagd. De groep medewerkers wil dat doen onder de naam van de stichting RTV Zoo.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Moet de licentie nu nog worden aangevraagd, kon natuurlijk ook pas na dat faillissement, had verwacht dat ze al verder waren. Mag teletekst-met name amateurvoetbal de prio?


  ⚠️ Meld

 2. Ik zie veel potentie voor Weblogzwolle om dit gat op te vullen, online welliswaar, maar dan met meer items met bewegende beelden. Hoe kijken jullie daar zelf tegenaan?


  ⚠️ Meld

 3. Mooi dat jij die technische kennis blijkbaar hebt WFvN….en belangrijker: het vertrouwen!

  Misschien kan de Admin hier antwoorden over de haalbaarheid?
  Zou wel heel “vernieuwend” zijn!


  ⚠️ Meld

 4. Weblog Zwolle is in de jaren sterk geroeid tot een actuele, vernieuwende en betrouwbare portal voor Zwolle. Beeld en geluid past daar ook bij, en er zijn al een paar testen geweest (na het Bevrijdingsfestival bijvoorbeeld). De redactie beschikt over professionele voicerecorders en een HD-videocamera. Naar andere middelen en nieuwe projecten betreffende nieuwe media wordt onderzoek gedaan. Een alles vreet energie en mankracht. We zitten niet stil!


  ⚠️ Meld

 5. Ingezonden
  Geen doorstart Lokale Omroep Zwolle

  We hebben geprobeerd om met alle schuldeisers tot een akkoord te komen, helaas is dat niet gelukt. Maanden hebben we hier onze tijd en energie ingestoken, maar op een gegeven moment moet je een keuze maken en dat is nu gebeurd.
  Dit wil niet zeggen dat we het bijltje erbij neerleggen, integendeel. We hebben al deze maanden er rekening meegehouden dat dit kon gebeuren. Daarom hebben we ook de stichting RTV Zoo opgericht. Met deze stichting gaan we nu voor een nieuwe licentie.
  We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken en dat we zo snel mogelijk weer in de lucht zijn.
  Met hetzelfde enthousiasme en dezelfde gedrevenheid gaan we hiermee verder en hopen dat we met alle vrijwilligers straks weer een goede lokale omroep in Zwolle hebben.

  Simone Chapel


  ⚠️ Meld

 6. ADMIN
  “Weblog Zwolle is in de jaren sterk geroeid tot een actuele, vernieuwende en betrouwbare portal voor Zwolle.”

  Betreft dit een conclusie uit een rapport?


  ⚠️ Meld

 7. @Vraag ut Dick,

  Persoonlijk maakt het mij niet uit waar die conclusie uit voortkomt. Misschien uit een rapport van een externe instantie. Misschien uit het brein van één van de mensen van Weblog Zwolle zelf.

  Voor mij staat in ieder geval als een paal boven water dat die conclusie gewoon helemaal waar is.


  ⚠️ Meld

 8. Mooi op 2 sporen dus: Het onvolprezen WeblogZwolle werkt voortdurend aan verbetering. Ook mbt beeld en geluid. Denk dat ze tevens bovenop de nieuwste ontwikkelingen zitten, met mensen als Hans van E. in huis.

  Simone, succes met de nieuwe licentie….en uh goede teletekst is zoooo schaars op het moment! Vind alleen NOS nog maar goed, mooi gebied om lokaal op te pikken.  ⚠️ Meld

 9. failliet
  Goed, heel triest allemaal. Maar hard gezegd, het ging helemaal niet om zo’n groot bedrag. En er zijn zoveel ondernemers in Zwolle die NIET en door niemand zijn benadert. Ben er nog steeds van overtuigd dat de oude omroep Zwolle zo goed als niets heeft gedaan om actief nieuwe sponsoren aan te trekken. Ze zijn er niet op uit gegaan maar zijn blijven draaien in hun eigen kringetje. Niet eens aankloppen bij mensen die misschien wel wat te brengen hebben. Nee, mijn conclusie is nog steeds dat de zaak omver gevallen is doordat er te weinig buiten de deur gekeken is. daarbij zitten er nog steeds enkele figuren hier aan tafel die de vorige omroep gemold hebben. Nee, jullie zouden eens echt moeten vernieuwen. Nieuw bloed erin. En laten we eerlijk zijn: de licentie moet nu terug naar dus na een half jaar hard werken hebben jullie niets bereikt. En nogmaals waar gaat het om, nog geen 80.000 euro. Nooit eens wat vragen aan grotere bedrijven die heus wel wat aan PR willen doen in Zwolle is misschien 1 der redenen van de ondergang?
  Heb eens lef. Betrek echt NIEUW bloed als jullie door willen. De kansen liggen er nog maar helaas zie ik het met deze groep NOOIT meer gebeuren. En misschien maar gelukkig… of klinkt dit erg hard?


  ⚠️ Meld

 10. @ Huub; Kan het zo zijn dat ze allemaal zélf heel graag willen. Sommigen té overtuigd van hun eigen kunnen? Jij

  Heb eens lef. Betrek echt NIEUW bloed als jullie door willen. De kansen liggen er nog maar helaas zie ik het met deze groep NOOIT meer gebeuren.  ⚠️ Meld

 11. huub
  tjonge huub, nog steeds zo overtuigd van je eigen gelijk? een zoon van me werkte bij die club en komt met een heel genuanceerd verhaal, begreep van hem dat je het wel eens geprobeerd hebt daar, komen daar deze frustraties vandaan? het beste met je rookzaak.


  ⚠️ Meld

 12. Denk dat het goed is dat weblog zwolle dit oppakt, maar er zijn ook nog goenoeg ouderen die niet zo handig met de computer zijn. Voor hun word met hun aow’tje de keant ook te duur. Teletekst van omroep zwolle werd door haar met regelmaat bekeken om toch een beetje van het wel en wee in zwolle op de hoogte te blijven. Ze kijkt nu wel brug tv maar ze mist teletekst van omroep zwolle wel


  ⚠️ Meld

 13. Eens met het teletekst verhaal. Vind Brugtv (voor wat ik het gezien heb) meer reclame-tv. De moeilijkheid van internet, is idd wel een punt. Ben zelf computer-technisch ook een kneus. Maar als je een site 1x bij je favorieten hebt staan, beter nog….als startpagina….dan zou iedereen toch de gewenste site kunnen bereiken.


  ⚠️ Meld

 14. ja vinden wel dick maar jemoet wel een computer hebben,c.q. kunnen gebruiken en als je 75+ bent zit dat er meesta,(uitzondering daar gelaten) niet mmer in. Kijk zelf meestal naar het weekoverzicht.


  ⚠️ Meld

 15. Ok klopt, ken een paar mensen van die leeftijd die het nog wel leuk vinden om te computeren. Denk dat er ook heel veel zijn die er niet geïnteresseerd in zijn. Misschien kan een super-opgeleukte weblogZwolle ze over de geïntresseerden-streep trekken.


  ⚠️ Meld

 16. @joop: ik heb nooit wat geprobeerd bij omroep zwolle, men vroeg mij of ik daar wat wilde doen, ligt dus zeker anders. En frustraties niet van mij kant gelukkig, ik heb geen band met deze groep mensen maar dat er van binnen uit mensen de zaak gefrustreerd hebben dat is genuanceerder denk ik. En een lokale-omroep die een relatief klein gat van ca. 70.000 euro niet kan overbruggen heeft dus duidelijk geen band met het bedrijfsleven in Zwolle helaas. Niemand die dat nou eens in wil zien? Vraag een paar grote sponsors en het gat is dicht. Kom op zeg, waar praten we helemaal over? Nee, het faillissement komt door wanbeleid en doordat de binding met het bedrijfsleven totaal mist en enkele aanwezige daar die zich graag zelf op de borst trommelen. Dat lijkt me genuanceerd genoeg denk ik.


  ⚠️ Meld

 17. BijzonderZwolle TV
  Televisie via internet heeft de toekomst. Met BijzonderZwolle TV (www.bijzonderzwolle.tv) zijn wij samen met het magazine een proef gestart dat tot nu toe succesvol is gebleken.

  We willen nu alleen een professionaliseringsslag maken. Graag jullie suggesties voor verbeteringen en onderwerpen voor ons web TV-kanaal over lifestyle in Zwolle.

  Je kunt ze hier posten of rechtstreeks sturen naar redactie@bijzonderzwolle.tv  ⚠️ Meld

 18. @ Huub, wil me er niet mee bemoeien maar dat er (destijds tenminste) een stelletje ouwe wijven rondliepen die de boel alleen maar in een negatieve spiraal persten…..heb ik zelf ervaren. Het is niet zo moeilijk hoor om de negatieve eigenschappen van mensen eruit te halen, uit te lichten en door te vertellen. Zo bereik je echter nixxx.


  ⚠️ Meld

 19. Omroep Zwolle
  Jammer heel erg jammer. maar tegelijk lijkt een van de reacties de spijker op de kop te slaan.
  Is er inderdaad wel naar buiten gekeken?
  Natuurlijk in deze tijd van z.g.n. crisis hebben ook de bedrijven geen liggende gelden.
  Maar toch…
  Vernieuwing hoor ik steeds maar de echte oldies, waaronder ik, weten nog heel goed dat ruim twintig jaren geleden toen bij de geboorte van Omroep Zwolle, wij de actie voerden naar het bedrijfsleven toe: Help Omroep Zwolle in de Ether, koop een meter! (denkbeeldige zendmast).
  Een dergelijke aktie had ook nu weer gevoerd kunnen worden.
  iedere meter 1000 euro en bedrijven mogen zoveel meters kopen als ze willen.
  Een paar goede mensen langs de bedrijven, wedden dat het lukt!
  Zeker als je de bedrijven de zekerheid geeft, wanneer het niet lukt zij hun geld terugkrijgen.
  Het geld kun je immers heel eenvoudig parkeren bij een notaris op een derde gelden rekening. Dat geeft zekerheid voor die bedrijven dat ze het geld NIET in een bodemloze put gooien.
  Maar ja, de oudjes is niets gevraagd of zijn ze te kritisch?
  Desalniettemin wens ik ons allen toe dat er weer snel een Lokale omroep in Zwolle actief is.
  O ja, het aanbod van RTV Hattem (goed in Zwolle te ontvangen FM 106.1 )ligt er ook nog steeds om in de tussenliggende tijd via hun tijdelijk een programma, gericht op Zwolle, te verzorgen.

  Koos van den Belt  ⚠️ Meld

 20. omroep zwolle
  Beste Dick en Koos: een waarheid als een koe heren. Maar als je wel eens je mond opentrekt als het omroep Zwolle betreft lijkt het haast wel of je een beerput opentrekt. De één valt direct of de ander en waarheden mogen niet naar buiten komen. Ik heb een poos zeker wat willen doen bij deze omroep en had daarvoor een heel goed concept maar helaas waren de belangen al meer dan een jaar voor nu om af te stevenen naar een faillissement. En geloof me, daar waren zowel de bestuurders van de omroep als mensen binnen B&W van op de hoogte. En ik ben er van overtuigd dat als serieuze mensen deze omroep hadden willen redden dit alleen had kunnen gebeuren met mensen uit het bedrijfsleven. Sponsoring is en blijft nog altijd een heel goed systeem. Maar goed, nu zal vast wel weer iemand opspringen die zegt dat we gefrustreerd zijn…maar de enige frustratie die ik heb is dat een stad als Zwolle toch zeker een goede omroep moet hebben. Geleid door een afsplitsing uit de Zwolse maatschappij en graag zonder de op zich zelf trommelende haantjes die ook hier helaas teveel in het kippenhok zaten. Dit had allemaal voorkomen kunnen worden want nogmaals verdraait nog aan toe… we praten over 70 a 80.000 euro schuld… Peaunuts toch voor de grote bedrijven in Zwolle als die wat zouden willen.


  ⚠️ Meld

 21. @Huub

  De volgende twee zinnen zijn zeer interessant:

  Ik heb een poos zeker wat willen doen bij deze omroep en had daarvoor een heel goed concept maar helaas waren de belangen al meer dan een jaar voor nu om af te stevenen naar een faillissement. En geloof me, daar waren zowel de bestuurders van de omroep als mensen binnen B&W van op de hoogte.

  Kun je ook bewijzen aandragen voor jouw stelling dat men er binnen het college van B&W van op de hoogte was en kennelijk zelfs heeft gestreefd naar een opzettelijk faillissement?


  ⚠️ Meld

 22. omroep zwolle
  @Larry: ho. even wat zorgvuldiger van mijn kant. Binnen omroep Zwolle was dit bekend, meerdere medewerkers wisten me dat al een jaar voor het faillissement te vertellen. Binnen de gemeente was het bekend dat het verkeerd zou kunnen gaan, dus vanaf die kant zeker geen sturing die kant maar het vermoeden was wel bekend maar daar konden ze niets mee. Daarover heb ik wel eens gepraat met een persoon binnen het gemeentebestuur maar helaas kon die niets voorkomen, daar ben ik helaas wel zeker van. Dus de gemeente treft mijns inziens geen enkele blaam. De bestuurders van destijds van de omroep wel.


  ⚠️ Meld

 23. Ik vraag me altijd af of zo’n lokaal stationnetje nog wel nut heeft. Kost veel geld. Sommigen praten hier over “maar” 70 a 80k, maar dat is toch nog vrij veel voor die paar duizend man die er naar kijken. Ik ken iig geen mensen in mijn omgeving die er naar keken. Hetzelfde geldt voor BrugTV, wat inderdaad veel lijkt op reclame tv met af en toe een beetje nieuws ertussen.

  Nee steek dan als sponsor geld in initiatieven die wel een kans maken. Kijk naar deze website, die langzaam is gegroeid maar wel een bereik heeft. Ook niet voor alle mensen in Zwolle, maar de kosten zijn dan ook laag.

  Lekker opdoeken dus dat stationnetje, ga mee met je tijd en richt je via het internet op de mensen. Dat ouderen hier niet in mee kunnen is jammer, maar helaas. Met een beetje creativiteit van verzorgingstehuizen en/of familie blijven deze ook wel op de hoogte.


  ⚠️ Meld

 24. en toch dnalorino, zijn er behalve de mensen die kijken ook erg veel mensen die er plezier aan hebben om het te maken. En je kunt niet zo maar zeggen zo’n lokaal stationnetje heeft dat wel bereik.En ik weet zeker als een ieder die wel kijkt verteld dat er weer een lokaal radiostation is dat er wel naar geluisterd of als er ook weer tv komt naar gekeken word. Maar laten we eerst weer een zwols radio station hebben.

  Kijk bijv. eens naar de makers van http://www.sassendonk online.nl een groep enthousiaste vrijwillegers die iets wilden gaan verslaan over carnaval in zwolle, en ze bereiken steeds meer, niets dan lof voor deze groep


  ⚠️ Meld

 25. Omroep Zwolle
  Er zit toch niemand meer van het oude bestuur, misschien een idee om eerst maar eens te kijken wat deze nieuwe groep wil/kan…..  ⚠️ Meld

 26. omroep zwolle
  @Zwollie: helemaal mee eens want Zwolle is een goed omroep waar maar… ik denk dat vele hier bang zijn dat het weer gaat verzanden. Een deel van de oude beleidsmakers zijn er nog steeds en die zijn toch mede schuldig aan wat er beide de oude omroep gebeurde. Pas als ze dat van zich los kunnen maken zal een nieuwe omroep mogelijk zijn. Maar let wel, de vergunning is nu weg dus de weg ligt voor iedereen die wil open. Het commissariaat van de media beslist en er zullen vast nog wel andere kapers voor de kust liggen hoor. Maar als er dan een nieuwe omroep komt laten ze dan eens echt zorgen voor een binding met de zwollenaren en de bedrijven. Maar ik blijf herhalen: Zwolle MOET een echte Zwolse zender hebben maar bestuurd door mensen uit de zwolse samenleving… en laat de haantjes maar lekker thuis genieten van mooie radio maar niet mee besturen aub.


  ⚠️ Meld

 27. Ik woon pas enkele jaren in Zwolle, maar de situatie van Omroep Zwolle is heel herkenbaar. Het is in meer plaatsen zo gegaan. Mijn voorzichtige analyse is dat de omroep kapot is gegaan aan het feit dat de banden met commerciële partijen te nauw waren. Mijn kennis reikt niet ver genoeg om over wanbeleid te bespreken, maar zeker is dat het bestuur dergelijke banden niet had moeten aangaan.

  Iedereen die hard roept om sponsoring vanuit het bedrijfsleven moet zich wel goed voor ogen houden dat een lokale publieke omroep GEEN speelbal moet worden van commerciële belangen. Het doel van een publieke lokale omroep is niet om winst te genereren voor het bedrijfsleven, maar om inwoners te informeren en te betrekken bij de lokale samenleving.

  Sommigen praten meteen al over bedrijven en reclame bij het starten van een nieuwe omroep. Dat is echt een valse start en ook gedoemd om te mislukken. Mijn advies zou zijn: beperk je tot de kerntaak van een publieke lokale omroep, begin kleinschalig en bouw het langzaam weer op. Een stad als Zwolle heeft voldoende talent in huis om een nieuwe lokale omroep op poten te zetten. Als kleine buurtgemeenten erin slagen, moet het in Zwolle ook lukken.

  De nieuwe omroep moet zo veel mogelijk op eigen benen staan en onafhankelijk van bedrijven opereren. Het is mooi wanneer bedrijven wat geld in de omroep willen pompen en het is ook prima wanneer de omroep via reclame-inkomsten een deel van de kosten terugverdient. Maar met het moet zich beslist niet vertalen in belangenverstrengeling en in TE nauwe banden met bedrijven.


  ⚠️ Meld

 28. @Huub

  Bedankt voor je reactie. Het leek me ook al stug dat er vanuit B&W bewust op aangestuurd zou zijn. Marktwerking is momenteel het toverwoord binnen politieke kringen en kennelijk heeft ‘de markt’ z’n werk gedaan.

  @Roy

  Helder betoog, maar helaas willen mensen met een enorme passie voor hun ‘ding’ nogal eens te hard van stapel lopen en alles aangrijpen om e.e.a. te bewerkstelligen.
  Rustig alles van de grond af opbouwen lijkt mij het beste en dan moet je in het begin maar een beetje pionieren of aanklooien totdat je het lekker op de rit hebt staan.
  Geeft vaak ook veel meer voldoening.


  ⚠️ Meld

 29. Bedankt, Larry. Mijn bezwaar is niet dat mensen te enthousiast van start willen gaan, ik wijs er alleen op dat ze eigenlijke doel van een lokale omroep niet uit het oog moeten verliezen. Commercie is geen doel op zich, maar draagt er alleen aan bij dat de kosten van de omroep binnen de perken blijven. Uit de verhalen die ik van mensen heb gehoord, werd me duidelijk dat omroep verre van onafhankelijk was. Ze hadden feitelijk hun ziel verkocht aan commerciële bedrijven, die hun eigen belang nastreven en zelf beter moesten worden van de omroep.


  ⚠️ Meld

 30. er wordt hier soms net gepraat of 80.000 euro niets is.Haast iedere zakenman die hier investeert wil er wat voor terug.In deze tijd zijn er alleen nog maar sponsors die zich terug trekken.Er zal dus een gedegen plan moeten zijn waarin de centjes gewaarborgt zijn.Gaat de licentie nu naar de hoogste bieder,of hoe gaat zoiets????


  ⚠️ Meld

 31. omroep zwolle
  80.000 euro is niets als jet het over vele kleine sponsorr verdeelt d.m.v. een goeie actie. En geloof me dan hoeft daar niet zoveel voor terug te komen. Zwolse ondernemers hebben belang bij een goede zender.
  En de vergunning: terug naar het commissariaat van de media, die beslist als er een nieuwe aanvraag komt wie die krijgt. Dus voor het zelfde geld loopt er een hele andere partij weg die een nieuw beleid neer kan en wil zetten en die niet over een half jaar in het zelfde gat valt als haar voorganger. En de keuze kan dan natuurlijk rustig vallen op een partij die meer zekerheid kan bieden. Dus meer geld, meer ervaring, gedragen door meer mensen en ga zo maar door.


  ⚠️ Meld

 32. omroep zwolle
  Dank @Wichert: want ik meen het, ik denk juist dat dat laatste het geval is. Op weg naar hun faillissement hebben ze dat jaar daarvoor zo goed als niet gewerkt aan contacten met bedrijfsleven of luisteraars. Ze zaten in een soort van ivorentoren op het industrieterrein en daar bleef het bij. Ik denk dat als er op sommige momenten een 10 tal mensen luisterden het al veel was. Daarbij kregen ze dan ook nog eens een boete van het Commissariaat van 4500 euro omdat ze dus gewoon te weinig info over Zwolle hadden. Aantoonbaar dus een verkeerd beleid. En hoppa de Omroep (onze belastingcenten) betaald en niemand praat er meer over. Volgens mij zijn dit soort dingen aantoonbaar wanbeleid. Maar trekt iemand zijn mond open? Nee dus… dus leeft het niet bij de Zwollenaren. Duidelijk toch?


  ⚠️ Meld

 33. @ Huub, is de informatie die jij hier neerlegt wel bij heel veel meer mensen bekend? Anders is het niet zo gek dat er niemand meer over praat… Zijn er in de gemeenteraad vragen gesteld over de besteding van ons belastinggeld? Weet nog wel dat men, toen ik er even bij zat, erg blij was met de nieuwe gesponsorde auto. Maar dat is dan ook al weer een tijd geleden.


  ⚠️ Meld

 34. De luisterdichtheid kan dat aangetoond worden???Ik heb zelf ook een aantal jaren iets het Zwols op de radio gedaan met eerst Marijke Mosterman,een geweldige radiomaakster,toen met Rens Pols op de zondag,ook niet de eerste de beste,maar of er nou veel geluisterd werd weet ik niet.Als ik eens in de satd kwam,nou ja regelmatig eigenlijk,waren het het altijd dezelfde mensen die ergens op reageerden,maar ik kreeg nooit de indruk dat er door de weeks geluisterd werd.Zondagmorgen was volgens mij het meest beluisterd en dan vooral door de wat oudere Zwollenaren.Marijke moest weg,de familie Hamer die ziel en zaligheid bij de omroep had liggen waren niet meer in .de grote doodsteek is echter de TV geweest.Opgeblazen figuren die het goed bedoelden misschien maar die waren meer met hun zelf bezig als met het belang van de omroep.Studenten kwamen,maar steeds weer anderen doet geen goed aan de continuiteit van de programmas en de gezelligheid .Dat laatse is voor een groep vrijwilligers zeer belangrijk.


  ⚠️ Meld

 35. omroep zwolle
  @Dick: van die boete heeft ruim in de krant gestaan hoor, dus niet schokkend nieuw nieuws. En de voorzitter van toen deed er heel luchtig over. Maar ja, al regionale omroep heb je gewoon de verplichting om een bepaald percentage van je zendtijd te vullen met regionaal nieuws. En als je dat regelmatig nalaat… ja dan weet je dat er een boete kan komen. En luisterdichtheid aantonen is moeilijk en kost geld… maar een goeie actie op zetten had zeker a geholpen en b daarover duidelijkheid gegeven.
  Maar ja, elk nieuw plan van nieuwe mensen waaronder ik zelf ook met een goed idee van een ontbijtshow is het laatste jaar steeds door de programmaleider en andere lieden neergeschoten. Want deze mensen hadden geen belang bij goede ideeën maar wel belang bij het laten klappen van deze omroep. En tja. Zo’n bete van 4500 euro maalt dan niemand om hoor. Terwijl ik dat een klap geld vind… heel zonde geld dus. En daarna aankloppen voor mee geld van de gemeente. Logisch dat de verantwoordelijke wethouder Kenkhuis nee zei. Misschien voor sommige mensen nu wat duidelijker helaas.  ⚠️ Meld

 36. @Huub; Lees de Sensator al een hele tijd niet meer. Dacht dat ik aan dit nieuws wel voldoende had :'( Bedankt voor je duidelijke uiteenzetting. Al blijft dit natuurlijk het verhaal van één kant. Ben eigenlijk wel benieuwd wat de andere kant van het verhaal is.


  ⚠️ Meld

 37. even off topic, Leuk blog heb je huub. Wist niet dat de man waar ik mijn zware brandaris met rizla rood haal als ik in Zwolle ben dat in petto had.


  ⚠️ Meld

 38. omroep zwolle
  @Dick: mijn kant van het verhaal is uiteraard altijd gekleurt… maar de kale feiten zijn allemaal te controleren op het grote internet… en mocht je bij me in de winkel komen laat dan eens weten wie je bent… lijkt me leuk.


  ⚠️ Meld

Reageer