Tribunes bij FC Zwolle hebben nu officieel hun naam!

Zwolle – Vrijdagavond vond voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – MVV, de officiële opening plaats van de tribunes in het stadion aan het Stadionplein. Bekende FC Zwolle coryfeeën uit het verleden en het heden, zijn door de supporters voorgedragen en gekozen als naamdrager van een van de tribunes.

opening_tribunes_5754_470.jpg
Een gezamenlijke inspanning van de familie van Fred Patrick …

Zo is de noordtribune vernoemd naar Marten Eibrink, de man die het Zwolse betaalde voetbal in de jaren tachtig redde van de ondergang. De hoofdtribune is vernoemd naar Henk Timmer, de nog immens populaire keeper, die elf jaar bij de club onder de lat stond. De oosttribune werd vernoemd naar de, op 23-jarige leeftijd, tijdens de SLM-ramp in Suriname verongelukte Fred Patrick en de zuidtribune kreeg de naam van PEC-er in hart en nieren Klaas Drost. De man die zestien jaar lang de club vertegenwoordigde en zich onsterfelijk heeft gemaakt bij zijn actie in de wedstrijd tegen het roemruchte Ajax van weleer.

opening_tribunes_5746_470.jpg
Een trotse Klaas Drost!

opening_tribunes_5791_470.jpg
Henk Timmer ziet zijn naam op de tribune verschijnen …

opening_tribunes_5810_470.jpg
De dochter van Marten Eibrink …

Genodigden waren familieleden van de twee overledenen, Fred Patrick en Marten Eibrink, alsook Klaas Drost en Henk Timmer. Zij waren het, die het sein tot het ontsteken van het vuurwerk gaven, waarbij het doek van de borden zakte en de namen van de betreffende tribunes werden onthuld. Een toch wel emotionele opening, waarbij zeker bij de familieleden van de overledenen, de gedachten even terug gingen naar de tijd van weleer.

opening_tribunes_5761_470.jpg

opening_tribunes_5766_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. En zeer mooi die trotse gezichten op de foto’s!

  Dit is vele malen beter dan een ‘met alle respect’ Johan Cruijf tribune e.d.


  ⚠️ Meld

 2. @Dick,
  Ik heb er wel aan gedacht, maar aangezien ik maar op één plaats kon zijn met direct daarop volgend de wedstrijd, heb ik voor deze foto’s gekozen.


  ⚠️ Meld

 3. Ok Hans, duidelijk. Eén of meerdere borden waren al in andere media te zien. Misschien wel leuk de borden samen te voegen op 1 foto? Ze zijn natuurlijk lang en niet hoog. Kan altijd nog…zeker als er niemand in het stadion is.


  ⚠️ Meld

Reageer