Trieste aanblik Vogeltjesbuurt

Zwolle – Op speciaal verzoek van onze bezoekers heeft onze fotograaf nog wat foto’s gemaakt in de Vogeltjesbuurt waar is begonnen met de ontmanteling van de woningen.

02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_01.jpg

02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_02.jpg

02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_04.jpg

02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_08.jpg

Meer foto’s bij lees verder….

02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_03.jpg
02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_05.jpg
02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_06.jpg
02-10-2009_afbraak_vogeltjesbuurt_kamperpoort_07.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Trieste aanblik Vogeltjesbuurt”

  1. 40% werkloosheid, 12% bijstandsuitkeringen, 14.000 euro inkomen gemiddeld, gemiddelde woningwaarde 128.000 euro. bron CBS tool in Google Earth 🙂

  2. Zelf heb ik 11,5 jaar in de Kamperpoort gewoond. Ik ben anderhalf jaar geleden middels bemiddeling verhuisd naar een andere wijk. Ik betaal nu meer dan twee keer zoveel huur. Ik kan deze huur alleen opbrengen met een bijdrage van de gemeenschap, namelijk: huursubsidie. Veel alternatief was er niet, terugverhuizen naar de Kamperpoort had een zelfde nieuwe huurprijs betekend.

    Een wijk moet wijken voor de rijken?

    Er moet in ieder geval een hoop meer betaald gaan worden voor een primaire levensbehoefte: wonen.

    En kom dan niet aan met het argument dat de nieuwe woningen een stuk luxer zijn, aan onderhoud is de afgelopen 10 jaar niks meer gedaan. Het laatste onderhoud was buitenschilderwerk in de zomer van 1999 (het zou immers toch afgebroken worden). Zo hebben de eigenaren van de woningen (de verschillende woningcoörperaties) zelf meegeholpen aan verpaupering. Dit proces is de laatste twee jaar nog in een stroomversnelling gekomen nadat de uitverhuizing begonnen is en de wijk gevuld werd met tijdelijke huurders met anti-kraak-contracten.

  3. Bedankt voor de extra foto’s! Wordt zeer gewaardeerd! Zoals ik al eerder vermeldde: gewoon interessant om te zien. (En zo voorkom je wellicht ook nieuwsgierigen die toch door de afsluiting proberen te komen.)

    Ik vond vooral de leus (uit andere fotoserie): “DEZE WIJK MOET WIJKEN VOOR DE RIJKEN” erg aansprekend en treffend…….
    Door Bart, op 3 oktober 2009 om 10:13

    Maar zoals het nu lijkt is dat wel een uitzondering. Het is niet zo dat alle huisen vol staan met vergelijkbare leuzen. Feit is: het zat in ieder geval iemand dusdanig hoog dit punt te moeten maken.

    En inderdaad: als ik zo kijk naar de reactie van jaspert hebben ze de boel ook maar een beetje laten verpauperen. Dan is het niet gek dat men tot de conclusie komt dat de boel vervangen zou moeten worden.
    jaspert: plusje voor je zeer correcte en goede uiteenzetting van de zaken! (En eigenlijk ook nog een plusje voor je goede taalgebruik, maar ik mag er maar één geven ;))

Reacties zijn gesloten.