Be Quick pakt punten na pover potje voetbal

Zwolle –  Met 5-0 verloren, laatste plaats in de competitie. Het was vanmiddag bij Be Quick – Go Ahead Kampen vooral de vraag of het tussen de oren goed zou zitten bij de jongens van Be Quick. De goede gevoelens na de eerste wedstrijden van het seizoen werden vorige week immers rigoureus weggespeeld. Maar na het laatste fluitsignaal stonden de gezichten dit keer echter een stuk vrolijker. Dat kwam niet door het vertoonde spel, maar door het eindresultaat van de wedstrijd. Vrouwe Fortuna hing vanmiddag om de hals van Harvey Bischop die Be Quick diep in blessuretijd naar de overwinning schoot. Be Quick – Go Ahead Kampen is een wedstrijd waar we best wat cliché ’s op kunnen worden losgelaten. Be Quick lijkt inderdaad een tikje te hebben overgehouden aan de zware nederlaag in Groningen. Het speelt mat en inspiratieloos. “Daarbij speelde de wind een grote rol” riepen de spelers na afloop. Maar wat blijft is een matige pot voetbal, waarbij de Be Quick spelmakers Brazil, El Ataoui en Van der Vegte zeker niet het niveau halen van de eerste competitiewedstrijden.

Be Quick mag dan niet in goede doen zijn. Hetzelfde geldt voor Go Ahead Kampen. Het speelt flets en ook hier is niemand die het spel naar een hoger niveau kan tillen. Pas in de 22e minuut veert het publiek op. Nadat Bischop namens Be Quick een vrije trap in het vijandelijke strafschopgebied heeft gebracht, is het Stephan Rahantoknam die het hoofd koel houdt en de bal binnenschiet: 1-0. Kort hierna is Be Quick opnieuw gevaarlijk. Harvey Bischop lijkt door te breken na een goede actie, maar wordt tegen het gras gewerkt. Hiermee sterft de aanval in schoonheid. In het laatste kwartier voor de rust komt er iets meer leven in de brouwerij. Go Ahead Kampen bijt van zich af met doelpogingen van Visser en Gnodde. Het is echter vooral Jeroen van den Bosch die de Kampenaren vlak voor rust op gelijke hoogte moet brengen. Zijn bal verdwijnt echter in de touwen achter het doel.

Vlak na de rust heeft Be Quick de wedstrijd redelijk onder controle. Van der Vegte ziet zijn poging over de uitgelopen keeper net over het doel verdwijnen (48e minuut). Even later is het Joram Hendriks die de bal in de rebound moet binnenschieten (57e minuut). Maar ook zijn doelpoging levert niets op en de 1-0 stand blijft op de borden staan. Het heeft er de schijn van dat Be Quick de punten dit keer over de streep gaat trekken, maar Go Ahead Kampen komt toch verrassend weer langszij. Het is de verder onzichtbare Doufikar die een voorzet van links binnenschiet: 1-1. Go Ahead Kampen put moed uit de tegentreffer. De ploeg lijkt in de slotfase nog het meeste aanspraak te maken op de zege, maar komt niet meer tot scoren. Na pech in eerdere wedstrijden heeft Be Quick dit keer wel de wind mee. Het is Harvey Bischop die de bal diep in blessuretijd binnenschiet. Zaterdagschot of zondagschot? Dat doet niet meer terzake. Be Quick pakt weer eens drie punten en iedereen in het Zwolse kamp is er na afloop blij mee. Joram Hendriks: “Het was van beide kanten een slechte wedstrijd, maar je moet ook zeggen dat we last hadden van de wind. We probeerden er echter wel iets van te maken, maar het kwam niet uit de verf, doordat we op het middenveld de slag verloren. Ik vind de uitslag echter terecht, omdat wij tenminste probeerden te voetballen.”

Door Gerco Grevers 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Be Quick beleeft sombere middag in Groningen
  zondag 27 september 2009

  Zwolle – Goed gespeeld, maar nog niet al te veel punten gepakt. Zo kan de competitiestart van Be Quick worden gekenschetst. Op zaterdagmiddag in Groningen kon daar verandering in komen als het plaatselijke PKC over de knie zou worden genomen. Maar helaas, het omgekeerde gebeurde en de roodzwarte brigade kon met een kansloze 5-0 de bus in voor de thuisreis. ……………………………

  @Bobby
  Zou maar eens naar de oogarts gaan (zie boven).  ⚠️ Meld

Reageer