Diverse gevallen van mishandeling in de nacht

Zwolle – In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 oktober kreeg de politie een melding van ruzie bij een horecagelegenheid aan de Sassenstraat. Er zou zijn gedreigd met een mes en meerdere personen hadden klappen gekregen. Een 19-jarige Zwollenaar deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Politieberichten.jpg

In de nacht van zaterdag op zondag 4 oktober kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een horecegelegenheid aan de Sassenstraat. Een aantal personen had trammelant gemaakt in de horecagelegenheid en werden vervolgens door de portier naar buiten geleid. In de toegangshal van de horecagelegenheid wordt de portier plotseling door twee personen uit de groep geslagen. De groep van vijf personen gaat er vervolgens vandoor. Een van hen, een 19-jarige man uit Den Haag vlucht het Potgieterpark in en wordt daar aangehouden. De andere vier gaan er vandoor in de richting van de Nieuwe Markt. Ter hoogte van het postkantoor worden ook zij aangehouden. Het gaat om een 24-jarige, 26-jarige, 29-jarige en 30-jarige man uit Den Haag.

Bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Genemuiden aangehouden voor mishandeling. De man had een portier geslagen en werd door deze portier in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie.

Artikel delen:
Reacties 29
  1. Lekker spul daar vandaan. Zit dagelijks op een draadje (van Henk Bres) met de hofstad. Tjonge heerlijk dicht bij zee en dan zijn velen nog zo verzuurd….Gelukkig liet een ex-WVF gister enige nuance horen. Hij woont geloof ik in de fruitbuurt en het is van wijk tot wijk erg verschillend. Maar 5 man uit Den Haag :'(

    En een Gaalmuud’ner; dat was het voor dit bericht 🙁


    ⚠️ Meld

  2. @derk; Haha ik postte al toen ik dacht alleen een “e” vergeten te hebben. Maar dan was ik er dus nog niet. Had ik: Gaalemuud’ner gehad terwijl het Gaellemuniger moet zijn. Mijn neefje (net jonger;)) uit jouw woonplaats, stond overigens met een pasfoto voorop dat amateurvoetbalkrantje dat gister in alle kantines lag.


    ⚠️ Meld

  3. vreselijk weer dat gedoe in de binnenstad, of daar gebeurt wat of als je naar huis fietst word je van zomaar van de fiets getrokken.
    Je durft zo met goed fatsoen niet meer de stad in, ondanks de vele maatregelen , zoals camara toezicht die er is.


    ⚠️ Meld

  4. Het geweld zal vast zijn toegenomen buurtbewoner, maar ik denk dat wij er nog redelijk uitspringen in vergelijkig met andere steden met meer dan 120.000 inwoners? Misschien kan er even iemand inkomen van het volgens mij geslaagde VOS-project? Men kwam immers nogal trots over in de media als het om terugdringen van het geweld in de stad ging.


    ⚠️ Meld

  5. ach ja vroeger gebeurde er ook wel eens wat, maar dingen als zomaar van je fiets worden getrokken enz. heb ik nooit mee gemaakt.


    ⚠️ Meld

  6. Schijnt dat de Duiters dat deden in de oorlog en ook nog je fiets invorderden. Slechte vergelijking natuurlijk, toen was het oorlog. :'(


    ⚠️ Meld

  7. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand van zijn fiets afgetrokken is, en ik moet wel zeggen dat de politie over het algemeen goed werk doet. Door de videosurveillance zitten ze er echt bovenop en loopt het zelden of nooit extreem uit de hand.
    Met dat er drie klappen zijn uitgedeeld staan ze er over het algemeen al naast.


    ⚠️ Meld

  8. Ik denk ook, dat het wel meevalt…in verhouding tot het aantal mensen dat er op zo’n avond op de been is althans!

    Veel mensen zullen het idee hebben dat het allemaal erger is doordat de nieuwsvoorziening beter is. Vroegâh kreeg je het helemaal niet mee als er klappen uitgedeeld waren in een café anders dan het café waar je zelf was. Nu lopen mensen met mobieltjes waarmee ze de websites waar de 112 meldingen op binnenkomen mee kunnen checken. Om nog maar te zwijgen over wat je allemaal kunt lezen de dagen ná het weekend!

    Er zijn hier wel eens berichtjes geweest van mensen die van de fiets getrokken werden. Maar ja…ook dan weer: op een stad van 120.000 man!


    ⚠️ Meld

  9. Ergens vindt ik ook wel dat er snel aangifte wordt gedaan. Verleden week las ik dat twee dertienjarige meisjes ruzie hadden en elkaar in de haren waren gevlogen. Gevolg: aangifte… Wie had er vroeger op school nooit geen ruzie?


    ⚠️ Meld

  10. 😀 gelukkig vechten niet alle pubers om het recht van de sterkste. Helaas zijn er ook nog veel (ernstig )verlate pubers die vechtend “de sterkste” willen worden.:'(


    ⚠️ Meld

  11. Slecht door te incasseren wordt het recht van de sterkste verkregen

    Helemaal gelijk, maar er zijn maar weinig mensen die dit echt kunnen. Ghandi werd er niet voor niets beroemd mee 😉    ⚠️ Meld

  12. Met een beetje takt en goed woordgebruik kun je dat vaak voor zijn. Ook door niet op de verkeerde momenten op de verkeerde plek te zijn. Het ligt ook aan je eigen insteek natuurlijk. Aan je vrienden. Ach aan zoveel factoren……


    ⚠️ Meld

  13. @ Natascha; Inlevingsvermogen, lijkt voor velen weggelegd. Maar wat ik net lees op een ander lijntje over een uitstpraak van iemand die die bepaalde partij aanhaalt……Ja, die zou vast geen “nee” tegen een potje matten zeggen :'(


    ⚠️ Meld

  14. @natascha, daar wordt niet een klap op je smoel mee bedoelt maar wel hetgeen daar vaak aan vooraf gaat.

    Door dan te incasseren hoeft het niet eens te komen tot een klap op de smoel ;D


    ⚠️ Meld

  15. Dat heb ik vroeger te veel gedaan, incasseren op die manier daarom doe ik dat nu maar niet meer;), het kan zwak zijn in jullie ogen, maar ik laat me vandaag de dag gelukkig niet meer alles zeggen….


    ⚠️ Meld

  16. Nee, heel verstandig….op het goede moment een rake verbale klap teruggeven. Ff het moment afwachten….dat bedoel ik met “je met de mond kunnen redden”. Weet zeker dat jij dat ook wel kunt Natascha.


    ⚠️ Meld

  17. :D:D:D Wie verbaal kan slaan kan de hele wereld aan, maar wie zijn vuisten laat werken zal geen resultaat merken;)

    Hang je die ook aan de muur Dick??


    ⚠️ Meld

  18. Oeps 2 muren en de binnenkant deur (met Zwolle-gerelateerde dingen) vol. Maar hij moet er tussen! Sowieso moet er opgeschoond worden. heb zondag voor een week ook nog 15 kaarten met heerlijke teksten van Thomas (in Loesje-stijl) aangeschaft. Daar is nog ff geen ruimte voor, ook omdat de échte Loesjes niet mogen wijken. De voetbalgerelateerden evenmin en de schitterende foto van Harry ten K. (eens met Bevrijdingsfestival)….maar deze moet ertussen. Als ’t niet in de lengte kan, dan maar in de breedte. De interessant overkomende A0-kaarten zijn al niet meer heel goed te lezen :'(

    Ach hoofdzaak-bijzaken 😉


    ⚠️ Meld

Reageer