WVF krijgt tegen Sparta Enschede loon naar werken

Enschede – WVF had gistermiddag in de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede de wind mee. Vanaf de aftrap ging de eerste bal direct richting het Sparta doel, waar Arno Leenhouts koppend de 0-1 voor zijn rekening nam. Vijf minuten later was het Martijn Ruijsch die een vrije trap van Mark Sloots toucheerde en de 0-2 liet aantekenen. Vlak voor rust zorgde René Dorgelo voor de derde Zwolse treffer. Na rust bracht Ron Rietman door een penalty de stand op 1-3. In de blessuretijd was het opnieuw Dorgelo die zorgde dat een hardwerkend WVF, met een 1-4 overwinning, de thuisreis kon aanvaarden.

Als gevolg van de ernstige blessure van Gert-Jan van Limburg en door het ontbreken van Robbert-Jan Stals werd good old Danny Reinders bereid gevonden om de opengevallen plek in te vullen. Vlak na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Blom uit Leerdam was het al raak Een lange haal naar voren kwam via een voorzet gevaarlijk voor het Sparta doel. De snelle Arno Leenhouts liet de Sparta goalie koppend kansloos. (0-1) Sparta probeerde wat terug te doen, maar na vijf minuten was WVF opnieuw aan zet. Een prima vrije trap van Mark Sloots werd van dichtbij door Martijn Ruijsch binnengetikt. (0-2). De Spartanen probeerden door combinatievoetbal tegenwicht te bieden. Dat lukte aardig, maar keer op keer stond sluitpost Michel van der Aa een tegen-score in de weg. Wel liep Sparta Enschede ondertussen tegen het eerste geel aan. Vlak voor rust bracht Rene Dorgelo een derde Zwolse treffer op het scorebord. Een fraaie voorzet van Martijn Ruijsch wist Dorgelo te bereiken. Hij faalde niet.(0-3)

Na de rust had WVF letterlijk en figuurlijk ‘wind tegen’. Door de keeperkwaliteiten van van der Aa bleef de schade tot de 55e minuut beperkt. De scheids liet zich er toen toe verleiden om de bal, na een valpartij, op de stip te leggen. Ron Rietman wist daar wel raad mee.(1-3 ) Eduard Lindeboom verving de geblesseerde Hessel Berends door Kevin Peters waarna ook de Spartanen wisselden. De scheids trakteerde zowel Sparta ( te harde charges ) en WVF ( aanmerkingen op de leiding ) op wat gele kaarten. De Zwollenaren namen voetballend steeds meer initiatief en wisten wilskracht en inzet om te zetten in de vierde treffer. Leenhouts klopte op snelheid de Sparta defensie en gaf een voorzet op maat. Voor Dorgelo was het een koud kunstje om zijn tweede van de middag binnen te tikken. (1-4)

‘Uitmuntend’, zei trainer coach Eduard Lindeboom met een volle lach op z’n gezicht. ‘We hebben dankbaar gebruik gemaakt van onze ‘WVF analyticus’. We hebben ons vastgebeten in de tegenstander. De basis was inzet en effectiviteit, concludeerde de hoofdcoach. Danny Reinders was eveneens zeer positief. ‘Het was even wennen. De sfeer is goed en iedereen wou een stapje extra doen’. Teamleider Eef Kuper was na afloop zichtbaar tevreden. ‘Ik ben hartstikke blij …’, glunderde hij.

Door : John Ruijsch

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Mooi: vastgebeten. basis: inzet & effectiviteit. De sfeer is goed; iedereen wou een stapje extra doen. Hartstikke blij….Klinkt goed zéker ook voor de toekomst. Kan ik het verdorie zaterdag niet zien. Nou ja: succes!


    ⚠️ Meld

  2. Ja, komt oorspronkelijk bij WVF vandaan. Wij, eerlijk gezegd Willem van de W. en Benny D. hebben hem geleerd hoe het moest bij het waterschapsteam. We werden geheid landskampioen 😉

    Prima kerel! Mooi dat ie wat spirit meebrengt.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.