Meldzuilen bij polikliniek Cardiologie Isala

Zwolle – Vanaf maandag 12 oktober neemt de polikliniek Cardiologie van de Isala klinieken zogenaamde meldzuilen in gebruik. Voortaan melden patiënten met een afspraak zich via de meldzuil, en niet meer bij de balie polikliniek Cardiologie. De meldzuil voorziet de aangemelde patiënt van informatie over zijn afspraak en verwijst de patiënt naar de juiste wachtruimte. De meldzuilen dragen bij aan klantgerichtheid en een versoepeling van patiëntstromen. Tachtig tot negentig procent van de aanmeldprocedure bestaat namelijk uit repeterende taken zoals controleren, registreren en verwijzen. Deze taken worden voortaan overgenomen door de meldzuil, zodat de secretaresses aan de balie meer tijd hebben voor vragen of problemen van patiënten die daadwerkelijk om aandacht vragen.

aanmeldzuil_ip.jpg

Een patiënt meldt zich door de barcode van het ponsplaatje of de afsprakenkaart te laten scannen door de meldzuil. De meldzuil vraagt de patiënt enkele gegevens te controleren zoals naam, adres en huisarts. Daarna verwijst de meldzuil de patiënt naar de wachtruimte. De medisch specialist krijgt een melding op zijn computerscherm te zien dat de patiënt is gearriveerd. In sommige gevallen wordt een patiënt doorverwezen naar de balie Cardiologie; bijvoorbeeld bij te laat binnenkomen, als de gegevens niet kloppen of als de patiënt zich op de verkeerde locatie meldt. Tijdens de introductieperiode zijn er vrijwilligers aanwezig om patiënten wegwijs te maken met de meldzuil. De meldzuilen worden in de komende jaren ook in gebruik genomen in de rest van het ziekenhuis. Het Dermatologisch centrum Isala heeft er al goede ervaringen mee opgedaan. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Welke stelling is waar?

    A: De meldzuilen dragen bij aan klantgerichtheid

    B: “De meldzuilen zijn een bezuinigingsmaatregel waardoor de behandeling onpersoonlijker wordt en voor sommige doelgroepen het bezoeken van een arts ingewikkelder wordt”


    ⚠️ Meld

Reageer