Experiment LeefstijlCoach Zwolle Succesvol

Zwolle – LeefstijlCoach Zwolle is een initiatief van Sportservice Overijssel en wordt uitgevoerd door SWO-Zwolle. Dit initiatief is een proefproject en het is de bedoeling om te kijken of intensieve individuele coaching bij kan dragen aan een betere leefstijl van de deelnemers. De voorlopige conclusies laten zien dat het project inderdaad zinvol is: de deelnemers doen gemotiveerd mee en vooralsnog is er sprake van gedragsverandering. Dat wil zeggen dat de deelnemers aantoonbaar meer sporten, meer bewegen en gezonder leven. Daarnaast heeft het project inzicht opgeleverd in de Zwolse wereld van sport en bewegen, gezondheid en leefstijl.

De pilotfase van Leefstijlcoach loopt ten einde maar deelnemers kunnen zich nog aanmelden. Gezond bewegen, verstandig eten, regelmatig leven, stoppen met roken, minder stress… de meeste mensen weten wel wat goed voor hen is. Maar tussen weten en doen zit soms een wereld van verschil! Het project LeefstijlCoach Zwolle is opgezet om mensen met een chronische aandoening en / of overgewicht te stimuleren om (meer) in beweging te komen. Soms is een duwtje in de rug nodig om de juiste stap te zetten op weg naar een gezonde en actieve leefstijl. De LeefstijlCoach van SWO-Zwolle kan helpen om werkelijke stappen te zetten. LeefstijlCoach is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening en/of last van overgewicht. De coaching kan bijdragen aan een gezondere en actievere leefstijl.

De huidige deelnemers hebben profijt van de LeefstijlCoach Zwolle. De deelnemers zijn bewust(er) bezig met een gezonde(re) en actieve(re) leefstijl. Samen met de LeefstijlCoach Zwolle maakt de deelnemer een stappenplan om tot deze gedragsverandering te komen. Bij het eerste gesprek ontvangt de deelnemer een stappenteller. Dit blijkt voor hen een stimulans te zijn om meer te bewegen in het dagelijks leven. In Zwolle wordt op verschillende fronten gewerkt aan leefstijl. Onder meer bij fysiotherapeuten, huisartsen, specialisten en bijvoorbeeld de GGD. Binnen dit netwerk wordt momenteel actief nagedacht over een goede onderlinge afstemming en voortgang van de LeeftijlCoach Zwolle. Het project is echter nog niet afgelopen: Mensen die gemotiveerd zijn voor deze coaching kunnen zich tot uiterlijk 31 oktober aanmelden via tel. 038 – 8 515 762.

Artikel delen:

Reageer