Getuigenoproep diefstallen met geweld

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van drie berovingen die vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober hebben plaatsgevonden. Op vrijdag 2 oktober werd rond 23.50 uur aan de Ruusbroecstraat een 36-jarige Zwollenaar beroofd. De man fietste over de Ruusbroecstraat en zag links van de weg een getinte man staan. Deze man kwam op hem af lopen. Op hetzelfde moment kwamen er uit de bosjes nog vijf andere mannen en deze hebben hem van de fiets afgetrokken. Toen de man op straat lag, werd hij vele malen geschopt waarbij er werd geroepen “geld geld”. De mannen kregen geld en gingen er vandoor. Later bleek de man ook zijn gsm kwijt te zijn geraakt bij de diefstal met geweld.

politie_ijsselland.jpg

Zaterdagochtend 3 oktober werd rond 4.30 uur een 17-jarige jongen op de Wipstrikkerallee door een (nog) onbekende man beroofd van zijn telefoon en portemonnee. De jongen fietste richting zijn huis toen hij door een man werd gedwongen te stoppen De man vroeg hoe laat het was en de jongen pakte daarop zijn telefoon. Die moest hij afstaan onder druk van de man en twee andere mannen die er ondertussen bij waren gekomen. Daarnaast moest de jongen zijn portemonnee afgeven. Zijn fiets werd afgepakt en hij moest weglopen. Daarna is de man met twee andere mannen richting de rotonde op de Vechtstraat gelopen. Het signalement van de man luidt als volgt: – Donkere huidskleur; – 18 a 20 jaar oud; – 1.80 meter lang; – Slank postuur; – Donker petje op zijn hoofd; – Donkere kleding met een capuchon.  

Op zaterdagavond 3 oktober werd rond 20.40 uur aan de Hogenkampspassage een 19-jarige man uit Zwolle die zojuist had gepind, beroofd. Toen de man klaar was met pinnen, kwamen er drie personen op hem af. De man werd getrapt en geslagen en werd beroofd van zijn portemonnee. Het volgende signalement is bekend: De mannen droegen: – een zwarte jas; – sjaal voor het gezicht; – een capuchon. Getuigen of mensen die een tip hebben over deze diefstallen worden verzocht contact op te nemen met het Politieteam Zwolle-Oost via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

34 gedachten over “Getuigenoproep diefstallen met geweld”

  1. Toegegeven: 11% van de aanhang van Geert heeft een drankprobleem en is gewelddadig. Toch denk ik niet dat hij hier iets mee van doen heeft.

  2. Laat maar Dick, er zijn nu eenmaal mensen die denken dat Geert dé oplossing is voor alle problemen. Hij zegt alleen nooit waar hij ‘zijn oplossingen’ van denkt te betalen. Ja, ik weet het wel. Jij en ik.

  3. Het niveau van de dieven daalt met de dag mensen.
    Iedereen weet dat als je een straatroof wil plegen gewoon een dikke babyboomer uit zijn SUV moet trekken want die hebben geld.
    Maar nee, deze lieden denken dat het kapitaal zich per fiets verplaatst.
    Wat een prutsers. 😀

  4. Het aantal overvallen en berovingen in Zwolle steeg van 17 in 2008 naar 34 in 2009 (verdubbeling). In de periode 15-07-09 t/m 03-10-2009 (82 dagen) registreerde politie.nl er ook al 17 (zie overzicht). Daarmee evenaard Zwolle in alleen al deze periode geheel 2007.

    straatroof
    Zwolle, 15-07-2009
    centrum,

    straatroof
    Zwolle, 15-07-2009
    centrum,

    straatroof
    Zwolle, 15-07-2009
    marslanden,

    Straatroof
    Zwolle, 16-07-2009
    zuid,

    overval
    Zwolle, 20-07-2009
    aa-landen,

    straatroof
    Zwolle, 22-07-2009
    aa-landen,

    straatroof
    zwolle,23-07-2009
    station,

    straatroof
    Zwolle, 04-08-2009
    zuid,

    straatroof
    Zwolle, 21-08-2009
    centrum,

    straatroof
    Zwolle, 02-09-2009
    assendorp,

    Overval
    Zwolle, 12-09-2009
    assendorp,

    straatroof
    Zwolle, 14-09-2009
    holtenbroek,

    straatroof
    21-09-2009
    wipstrik,

    overval
    Zwolle ,24-09-2009
    wipstrik,

    straatroof
    zwolle, 02-10-2009
    diezerpoort,

    straatroof
    zwolle, 03-10-2009
    wipstrik,

    straatroof
    zwolle, 04-10-2009
    diezerpoort,

  5. Hoop dat ze eens een iemand (bv een kick bokser) tegen komen die het hele zooitje lens trapt. Zal wel niet gebeuren want die lafaards zoeken altijd een gewillige prooi. Bah!

  6. Laat de politie eens aan de bak gaan. Ze hebben hebben het hier in Zwolle veel te druk met zogenaamde verkeerscontroles. Er rijden elke avond van die motormuizen rond, die zich vooral bezighouden met het bekeuren van automobilisten en fietsers zonder licht. Als je de mensen in het blauw nodig hebt zijn ze er niet.

    Ik woon aan de Ruusbroecstraat. Als de berichten zo lees op dit Weblog is het gallie gallie nu ook actief in mijn directe woonomgeving.

    De zondag in maart, in het weekend dat de klok een uur vooruit ging, ben ik door twee smerissen als een crimineel behandeld bij het gebouw van het CBR. Ik keek daar tijdens een wandeling even rond of het afgebrande restaurant al weer in gebruik was. Rondrijdende dienders zagen dat en gingen mij fouilleren. Ik moest mijn handen in mijn nek houden. Ik vond het beschamend dat ik als goedwillende burger zo bejegend werd. Ik heb dan ook geen goed woord over voor de Zwolse politie.

  7. Ik snap inmiddels wel dat Geert vaker wordt genoemd.
    Relatief vaak kunnen we lezen dat er andere huidskleuren dan blank worden gemeld.
    Ik denk dat we van die problemen af willen?
    De nieuwe generatie die ons komt leegtrekken komt uit het oostblok, dan hoeven we geen andere huidskleur te vermelden..
    Op dat gebied heeft onze overheid een prestatie neergezet >:(

    Het zal niet zo erg lang meer duren dat de moslimpartij dit land overneemt. Wij produceren immers veel minder nazaten dan moslims.

    Een minaret op de Peperbus is mogelijk ook een aanwinst voor Zwolle..

  8. Ik denk dat we van die problemen af willen?

    Ik denk dat we dat helemaal niet willen. Wees eens eerlijk, zou het gevoel van ontevredenheid nu echt op lange termijn weg zijn als dit ‘probleem’ wordt opgelost?

  9. Laat de politie eens aan de bak gaan. Ze hebben hebben het hier in Zwolle veel te druk met zogenaamde verkeerscontroles. Er rijden elke avond van die motormuizen rond, die zich vooral bezighouden met het bekeuren van automobilisten en fietsers zonder licht. Als je de mensen in het blauw nodig hebt zijn ze er niet.

    Ik woon aan de Ruusbroecstraat. Als de berichten zo lees op dit Weblog is het gallie gallie nu ook actief in mijn directe woonomgeving.

    De zondag in maart, in het weekend dat de klok een uur vooruit ging, ben ik door twee smerissen als een crimineel behandeld bij het gebouw van het CBR. Ik keek daar tijdens een wandeling even rond of het afgebrande restaurant al weer in gebruik was. Rondrijdende dienders zagen dat en gingen mij fouilleren. Ik moest mijn handen in mijn nek houden. Ik vond het beschamend dat ik als goedwillende burger zo bejegend werd. Ik heb dan ook geen goed woord over voor de Zwolse politie.
    Door Dirk , op 6 oktober 2009 om 23:14

    Lijkt toch dat je jezelf hier een beetje tegenspreekt.

    In de eerste plaats denk ik dat agenten die verkeerscontroles uitvoeren en motormuizen die gewoon door de stad rijden juist wél goed zijn om dit soort problemen te voorkomen. Met name de motormuizen die lijken zomaar wat te cruisen maken grote kans om dit soort overvallers op heterdaad te betrappen!

    Verder weet ik het fijne niet van de manier waarop de politie jou behandeld heeft… Maar een feit is wel, dat de agenten in kwestie dachten dat er iets niet pluis was en daar naar gehandeld hebben. Dat is toch juist wat we met zijn allen willen?!?

  10. Maar een feit is wel, dat de agenten in kwestie dachten dat er iets niet pluis was en daar naar gehandeld hebben. Dat is toch juist wat we met zijn allen willen?!?

    Ik in elk geval niet. Als je op straat loopt ben je niet verdacht. Als politie je al gaat verdenken van het lopen op straat, dan wordt men nogal para daar onder die pet. Paranoïde dienders met pistolen lijken mij thuis horen in een Stalinistisch regime, niet in Nederland.

  11. Laat Geert er maar buiten, want Willem Lucht heeft de oplossing:

    En wat dat tuig betreft: van welke nationaliteit dan ook, gewoon het leger inzetten en de straat schoonvegen en ons verlossen van al het onkruid wat er in de steden aanwezig is

    :o:'(:D

  12. Nee ghehe. Daarom zeg ik ook: ze hadden het idee dat er iets niet pluis was en daarnaar gehandeld!
    Als een agent denkt dat er iets niet in orde is moet daar toch naar gehandeld worden?

    Dat een agent niet bij het “lopen op straat” moet denken dat er iets niet pluis is is eigenlijk een ander verhaal.
    Bovendien geeft Dirk aan:

    Ik keek daar tijdens een wandeling even rond of het afgebrande restaurant al weer in gebruik was.

    Ik denk dat dat dus iets meer is dan alleen maar op straat lopen.

    Ik begrijp je angst voor een politiestaat. Maar ik blijf van mening, dat we met regelmatig surveillerende agenten dit soort overvallen kunnen voorkomen of zelfs kunnen stoppen!

  13. Ach dat politiestaatding is niet zozeer een angst. Het is een tendens die zichtbaar is en ik denk dat daar vroeg of laat meer slachtoffers onder gaan vallen dan onder criminaliteit. Als de tendens zich voortzet tenminste.

    En als een agent denkt dat iets niet in de haak is, is dat nog geen reden tot fouilleren. Ik zou er niet aan meewerken in elk geval, hij zoekt het maar uit….

  14. Maar owee als er nu eens iemand liep en er was wel iets gebeurd,krijg je dan de discussie,,de politie had moeten kijken en controleren wat de persoon er deed?

  15. Precies Zwolse!

    Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat de discussie over dit soort dingen gevoerd blijft worden! Zo blijven we als burgers ook de politie controleren.

    Waar gehakt wordt vallen spaanders. Bovendien is fouten maken nog altijd menselijk.

  16. Laat Geert er maar buiten, want Willem Lucht heeft de oplossing:

    En wat dat tuig betreft: van welke nationaliteit dan ook, gewoon het leger inzetten en de straat schoonvegen en ons verlossen van al het onkruid wat er in de steden aanwezig is

    Dat die geleerde knappen koppen in Den Haag hier nou niet opkomen;)

    Dit is zeker een nominatie waard voor de Nobelprijs voor de vrede;D

  17. Maar owee als er nu eens iemand liep en er was wel iets gebeurd,krijg je dan de discussie,,de politie had moeten kijken en controleren wat de persoon er deed?

    Nee hoor, die krijg je dan niet.

    En wat dat tuig betreft: van welke nationaliteit dan ook, gewoon het leger inzetten en de straat schoonvegen en ons verlossen van al het onkruid wat er in de steden aanwezig is

    nominatie nobelprijs vrede?

    Vrede begint bij het met elkaar omgaan zonder afgunst en met tolerantie en acceptatie. Wat jij vrede vindt klinkt mij juist als oorlog in de oren….

  18. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Bovendien is fouten maken nog altijd menselijk.

    Klopt. Moeten we ook zeker zo houden. Het nadeel is dat wanneer je fout hakt, dat je iets behoorlijk kunt beschadigen. Als je zoals de politie met mensen werkt, lijkt het me daarom goed om niet al te hard te hakken….;)

  19. Vrede begint bij het met elkaar omgaan zonder afgunst en met tolerantie en acceptatie. Wat jij vrede vindt klinkt mij juist als oorlog in de oren….
    Door ghehe, op 7 oktober 2009 om 14:28

    Mwoa…als er geen afgunst zou zijn zou dit schorem niemand beroven.
    Blijkbaar beroven ze wel. Dus om het heel kinderachtig te stellen: Zij zijn begonnen!

    Hoe moet je daar dan mee omgaan? (We hebben die discussie al vaker gevoerd…weet ik)
    Ze gaan dermate respectloos met anderen en andermans bezit om, dat je niet kunt verwachten een normaal gesprek met ze te kunnen voeren. Toch?

  20. Lijkt me ook goed als de politie niet al te hard hakt…

    Maar dit soort dingen is toch te zot voor woorden?!? Dieven die ook nog een beetje de boel gaan aanklagen als ze op heterdaad betrapt worden!
    Het is sowieso al vreemd, dat de agenten het op zelf verdediging moeten gooien.

  21. Plantje, ik vermoed inderdaad ook dat bovenstaand verhaal een kwestie van afgunst is. Maar afgunst met afgunst vergelden verandert doorgaans weinig in het hoofd van de afgunstige. Pressie idem dito. Op korte termijn lijkt het te werken, maar het zal nooit verdwijnen. Hooguit iets verminderen.
    Als je criminaliteit echt op lange termijn wilt aanpakken, dan begint het met bewustwording. Dat wordt alleen lastig wanneer de maatschappij er op gericht is dat iedereen vooral voor zichzelf kiest en wanneer men bewust denkt te zijn, wanneer zij slechts bewuste keuzes maken die alleen maar leiden naar eigen winst.

  22. Ik dacht dat het hier ging om een getuigenoproep, en niet dat dit een platform voor meningen was. Althans niet in de zin dat we het met zijn allen beter weten …

    Ik denk dat er gewoon een stel zware jongens zijn vrijgelaten uit de penitentiaire inrichting in de marslanden, en dat die gasten ipv. direct de trein naar huis te nemen, gewoon als halve dakloze door de stad zwerven, en alles wat los en vast zit meeroven.

    Als justitie de mensen die ze vrijlaat, ook gewoon thuis zou afleveren is denk ik al een deel van je probleem opgelost.
    Nu verdwijnt een hoop schorrie morrie in de anonimiteit.

  23. Als justitie de mensen die ze vrijlaat, ook gewoon thuis zou afleveren is denk ik al een deel van je probleem opgelost.
    Nu verdwijnt een hoop schorrie morrie in de anonimiteit.

    Hier ben ik het zeker met je eens! Iets algemener zelfs: als de politie “bekend schorrie morrie” in de gaten houdt scheelt het waarschijnlijk al een heleboel rotzooi!

    Ik dacht dat het hier ging om een getuigenoproep, en niet dat dit een platform voor meningen was. Althans niet in de zin dat we het met zijn allen beter weten …

    Het is een getuigenoproep.
    Weblog Zwolle heeft de mogelijkheid op hun berichten te reageren. De discussie gaat nog steeds over het onderwerp, maar het zijn wel onze meningen inderdaad. Je doet daar zelf vervolgens ook aan mee. En daar heb ik helemaal geen problemen mee! (Graag zelfs!)

    Er staat dan ook duidelijk in het bericht te lezen:

    Getuigen of mensen die een tip hebben over deze diefstallen worden verzocht contact op te nemen met het Politieteam Zwolle-Oost via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

    Ik mag dan ook hopen, dat niemand hier tips gaat posten als reactie op dit bericht! 😉

    Sommige mensen kunnen het niet hebben dat er discussies over berichten ontstaan. Tip: lees alleen het bericht!

  24. Als we nog eventjes doorgaan,moet straks de politie vriendelijk en vooral netjes vragen of ze de verdachte mogen arresteren.
    Voor ze in het busje gezet worden,wel eerst kussentje in de rug leggen en vragen of ze lekker zitten.
    Vooral niet vergeten alle denkbare hulpverlenings apparaten inschakelen en ze het dagmenu voor te leggen zodat de heren een weloverwogen keuze voor het nuttigen van een maaltijd kunnen maken,voor dat er een begin kan worden gemaakt van enig verhoor.Intussen kan er misschien gekeken worden naar de lengte en gewicht van de heren,gezien welk matras en beddegoed gebruikt zal worden.Het zou wenselijk zijn om de gewenste tv kanalen vast in te schakelen zodat de gasten van het politieburo meteen het hoofd ter ruste kunnen leggen na zo n enenverende dag indeling.

    Het leven van een crimineel is nu eenmaal niet zo gemakkelijk.

  25. Als we nog eventjes doorgaan,moet straks de politie vriendelijk en vooral netjes vragen of ze de verdachte mogen arresteren.
    Voor ze in het busje gezet worden,wel eerst kussentje in de rug leggen en vragen of ze lekker zitten.

    Als we nog even doorgaan slaat een agent je neer als je aan het winkelen bent, om je id uit je zak te trekken. Dit is de situatie vanaf mijn kant bekeken, met dezelfde hoeveelheid overdrevenheid.

    Overigens het leven van een crimineel is zeer gemakkelijk. Het hangt er maar net vanaf of je machtig genoeg bent om de mensen op het verkeerde been te zetten. Die mensen zijn de mensen waarvan velen zouden zeggen dat ze goed geboerd hebben. Wat er tegenwoordig gaande is tussen grote en kleinere bedrijven, is zeker niet charmanter dan wat een stelletje straatrovers uitvreten. Straatrovers trekken er tenminste nog boze tronies bij….Die eerlijkheid is bij sommige bedrijfsleiders al niet eens meer in beeld.

Reacties zijn gesloten.