Al 60 jaar een paar

Zwolle – In de oorlogsjaren hebben ze elkaar leren kennen bij het Spoolderbergje. In de sneeuw gingen ze samen met de slee van het spoolderbergje af en daarna werd mevrouw voor op de stang van de fiets naar huis gebracht. Het echtpaar Hollander-Verburgt vierde vandaag het 60 jarig huwelijksfeest.

06-10-2009_bruidspaar_hollander-verburgt_60jr_getrouwd_3.jpg

Namens de gemeente bracht wethouder Hennie Kenkhuis hen een bezoek en uit zijn handen kreeg het echtpaar een handgemaakte vaas. De trouwdag werd met de familie gevierd in uitspanning Het Engelse Werk waar de echtelieden per speciale ‘love’- fietstaxi arriveerden.

06-10-2009_bruidspaar_hollander-verburgt_60jr_getrouwd_1.jpg

06-10-2009_bruidspaar_hollander-verburgt_60jr_getrouwd_2.jpg

Gewoond: De heer Hollander heeft de meeste jaren in Spoolde gewoond. Samen zijn ze begonnen bij “Opa en Oma Hollander” aan de Meenteweg te Spoolde, daarna verhuisd naar de Ruiterlaan-Camferbeeklaan (Berkum) Beukenallee toen naar de Bilderdijkstraat waar ze 40 jaar gewoond hebben, toen naar de Niers 10 jaar en nu wonen ze met plezier in een appartement aan de Lijnbaan39 . Mevrouw Hollander is kort na de geboorte verhuisd naar Arnhem waar ze een paar jaar heeft gewoond. Daarna is ze weer terug gegaan naar Zwolle. Toen ze trouwde is ze naar Spoolde verhuisd.

Beroepen: Mevrouw Hollander heeft voor en tijdens haar huwelijk in de huishouding gewerkt. De heer Hollander is op 14 jarige leeftijd begonnen bij de firma L. de Leeuw in de Diezerstraat als muziekinstrumentmaker daarna na de firma Ansing, in die tijd moest hij in dienst eind 1946 tot eind 1947 is hij in Indonesië geweest als muzikant bij de Prins Bernhard Kapel (met de bok kees). Ze hebben 540 concerten gegeven in de hele Archipel voor de Nederlandse en Indonesische strijdkrachten en Burgers. Achteraf was het een prachtige tijd. Na dienst terug na de firma Ansing. Vervolgens is hij bij Philips in de kwaliteitsdienst gaan werken waaruit hij na 30 jaar dienst met vervroegd pensioen is gegaan.

Hobby:
Mevrouw Hollander: zingen is haar lust en haar leven, dat heeft ze vele jaren gedaan bij het gemengd zangkoor Zang en Vriendschap Dieze bijna 60 jaar als sopraan maar dat kon ze helaas niet volmaken want Zang en Vriendschap Dieze is opgeheven in februari 2009 . In begin van haar huwelijk heeft ze ook menig jurkje en broekje zelf gemaakt. Bij Jubal heeft ze ongeveer 20 jaar vrijwilligers werk gedaan, o.a. in de kleding commissie en daarna tot haar 80ste verjaardag achter de bar. Samen hebben ze ook 8 jaar de Drentse fietsvierdaagse gefietst.
De heer Hollander: hij heeft altijd muziek gemaakt bij verenigingen en gezongen in een zangkoor, o.a. Philips kapel, mede oprichter, 25 jaar als tenor bij Zang en Vriendschap Dieze en ongeveer 25 jaar als instructeur bij Jubal (blaas instrumenten)

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.