Wateractie Meander

Zwolle – Vandaag ging een aantal leerlingen van Meander water halen op de manier zoals dat in ontwikkelingslanden ook gebeurt. Met deze actie wilden de leerlingen aandacht schenken aan het feit dat veel kinderen in derde wereldlanden dagelijks ver moeten lopen voor een klein beetje water.

 06-10-2009_meander_college_loopt_voor_water_1.jpg

In Genne werden de flessen gevuld met het water van de Vecht. Vervolgens liepen de leerlingen weer terug naar school. In het kader van het thema "Arm en Rijk" ontwikkelen leerlingen allerlei activiteiten voor het Meander Adoptiefonds en zamelen zoveel mogelijk geld in. De wateractie is daar één van. Ook zijn er allerlei andere acties opgezet om geld binnen te krijgen voor het adoptiefonds. Van pannenkoekenverkoopactie tot auto’s wassen, en helpen in verpleeghuizen.

06-10-2009_meander_college_loopt_voor_water_2.jpg

06-10-2009_meander_college_loopt_voor_water_3.jpg

06-10-2009_meander_college_loopt_voor_water_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zouden ze moeten doen zonder schoenen en wat eten. Want een echte afrikaan loopt niet met een volle maag naar de waterput op zijn nieuwe Nike schoenen.

  Kansloze actie dus weer


  ⚠️ Meld

 2. Wij hebben wel mooi meer dan ??800 opgehaald met deze actie. En als jij het zo goed weet kom jij dan mooi met je luie kont van je stoel af en ga zelf wat doen.


  ⚠️ Meld

 3. Niks van aantrekken Roy.
  Zou je het wel zonder schoenen doen met een lege maag dan was het nog niet goed. Dan is het vechtwater te schoon en de temperatuur te laag. En zo’n gladde asfaltweg is natuurlijk ook veel te comfortabel in vergelijking met de onverharde wegen daar.

  Het doel is toch aandacht schenken aan? Dat lijkt me gelukt.
  Leuk bedrag opgehaald 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer