SP Zwolle lanceert eigen zorgkrant

Zwolle – De SP in Zwolle heeft vandaag haar eigen zorgkrant gelanceerd. In de zorgkrant brengt de partij werknemers in de zorg en zorgvragers in beeld. De zorgvragers en zorgverleners geven aan dat er in Zwolle nog een hoop kan verbeteren. De gevolgen van de marktwerking komen steeds meer in beeld. Zo vertelt een thuiszorgmedewerker dat haar thuiszorginstelling moet reorganiseren, omdat zij niet meer in staat zijn om tegen bodemprijzen fatsoenlijke zorg te leveren. Het gevolg is grote onrust onder het personeel en de cliënten. Ook vertelt een gebruiker van het WMO vervoer over de frustratie van te laat komende taxi’s, langdurige ritten en een klachtenafhandeling die niet werkt.

SP- fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Werken in de zorg heeft inmiddels het karakter van een roeping gekregen en het personeelstekort lijkt nauwelijks oplosbaar. Zij die zich nog wel geroepen voelen, dragen een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. De prijs die ze daarvoor moeten betalen in de vorm van hoge werkdruk, lage vergoedingen en verslechterde werkomstandigheden nemen ze – tot nu toe – vaak voor lief. Maar op termijn is die situatie niet houdbaar. Er valt veel over de zorg in Zwolle te vertellen, zoals de zorgvragers en zorgverleners in de zorgkrant ook doen. De Zwolse SP laat met de zorgkrant ook zien hoe het wél kan. ZeS op Maat is een kleinschalige organisatie in Zwolle die de zorg dicht bij de mensen heeft georganiseerd. Dat model kan als voorbeeld voor andere zorgaanbieders dienen. Ondertussen blijft de SP in Zwolle de vinger aan de pols houden. De zorgkrant wordt in een oplage van 20.000 kranten verspreid in Zwolle. Vanavond worden de eerste exemplaren verspreid in een gedeelte van de AAlanden. Mensen die de zorgkrant graag willen ontvangen kunnen een e-mail sturen naar fractiezwolle@sp.nl of bellen met 06-12378954.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Het feit alleen al dát er een krant kan worden gevuld met de zorgproblematiek spreekt al boekdelen..
  Zolang er nog een onderzoek gaande is naar de ‘gedragingen’ van een topman van Icare moeten de inkomsten o.b.v. een ‘bodemprijs’ nog meegevallen zijn.
  Men schrijft over tussen de 5 en 10 miljoen wat er gefraudeerd zou zijn.

  Enfin, ik hoorde ook dat een CAK bijna een jaar achter loopt en blijkbaar te hoog gedeclareerde facturen gewoon uitbetaalt.
  Op reacties van weloplettende clienten wordt niet gereageerd..


  ⚠️ Meld

 2. Zorgkrant
  Een zorgkrant uitgeven en verspreiden is een hele tijdrovende en kostbare klus. Wij hebben dan ook grote bewondering voor de afdeling Zwolle van de SP voor hun initiatief om een zorgkrant uit te geven.
  Helaas is de zorg voor veel gemeenteraadsfracties geen hot item. Met de Zorgkrant toont de SP-afdeling Zwolle in elk geval wel haar grote betrokkenheid bij de zorg. Hopelijk leidt de krant er (mede) toe, dat de zorg in Zwolle hoger op de politieke agenda komt te staan. Zeker nu alle partijen druk doende zijn met het opstellen van hun partijprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010, geldt: hoe meer aandacht voor de zorg hoe beter. Niet alleen de zorgvragers maar ook de zorgverleners zijn die aandacht dubbel en dwars waard!


  ⚠️ Meld

Reageer