Protestactie FNV trekt honderden sympathisanten

Zwolle – Met bussen en busjes werden woensdagmorgen enkele honderden sympathisanten bij het Park de Wezenlanden, achter het provinciehuis, afgeleverd. Ontvangen met een lunchpakket, maakten zij zich gereed voor de 65 minuten durende protestactie die de FNV bondgenoten had georganiseerd.

fnv_aow_5856_470.jpg
Xander den Uijl, bondssecretaris ABVAKABO FNV

Bij aanvang van de actie, op het zeer toepasselijke tijdstip van vijf voor twaalf, was het droog, maar tijdens de actie, werd het alsmaar natter en natter. De leden en belangstellenden lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. De actie was gericht tegen het kabinetsplan om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Medewerkers van Scania, DMI, Rova, provincie, om er een aantal te noemen, luisterden aandachtig naar de woorden van Xander den Uijl, bondssecretaris van ABVAKABO FNV en zoon van de oud minister-president en politiek leider van de PvdA, Joop den Uijl. Hij hekelde in zijn toespraak het kabinetsvoornemen en kon rekenen op de volmondige bevestiging van zijn toehoorders.

fnv_aow_9226_470.jpg

fnv_aow_9239_470.jpg

fnv_aow_5887_470.jpg

Als enige van de actievoerders nam een personeelslid van Scania de kans waar, zich te richten tot zijn collega’s en andere aanwezigen, om te wijzen op de nadelige gevolgen voor hen. Op tal van plaatsen in Nederland waren soortgelijke acties opgezet.

fnv_aow_5822_470.jpg
Met bussen en busjes kwamen de sympathisanten naar het park

fnv_aow_5844_470.jpg
FNV Baardhoes!

fnv_aow_9236_470.jpg
img_2580.jpg
img_2559.jpg
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer