Stichting Seniorweb start nieuwe computercursussen

Zwolle – In de laatste week van oktober start Stichting SeniorWeb-Zwolle weer met een serie computercursussen en workshops voor vijftigplussers. Er worden cursussen gegeven voor beginners, tekstverwerken (Word 2003 en 2007), internet/e-mail, digitale fotobewerking en Excel. Er word in de cursussen gewerkt met Windows XP en Vista.

Stichting SeniorWeb Zwolle verzorgt sinds jaar en dag computercursussen voor senioren. Dat is belangrijk werk, want door gebruik te maken van een computer blijven veel msenioren actief, sociaal en bij de tijd. Het succes van de cursussen van SeniorWeb zit niet alleen in de noodzaak, maar ook in de kwaliteit: de cursusleiders zijn zelf vijftig plus en zij kunnen zich dus goed inleven in hun doelgroep. Anders gezegd: zij snappen waarom hun leerlingen het soms niet snappen!

De cursussen zijn divers. Er zijn elementaire beginnerscursussen over tekstverwerken en bijvoorbeeld e-mailen, maar er wordt ook aandacht besteed aan meer specifieke toepassingen zoals fotobewerking en genealogie. De cursussen duren 7 weken en er is twee uur les per week. De prijs van een cursus is € 70,00, exclusief lesmateriaal. Een workshop is 2 dagdelen en kost € 20,00. Voor informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met de cursusadministratie: tel. 06 19 44 61 66 op maandag t/m woensdag tijdens kantooruren. Op de website: www.seniorwebzwolle.nl, is ook informatie te vinden.

Artikel delen:

Reageer