Jonge mantelzorgers gaan Spaans mozaïeken

Zwolle – Steunpunt Informele Zorg in Zwolle organiseert op 20 oktober een workshop Spaans mozaïeken voor mantelzorgers van twaalf tot twintig jaar. Jongeren die thuis voor een ander zorgen, kunnen zich hiervoor opgeven. Een op de tien jongeren heeft thuis een extra zorgtaak voor iemand in het gezin. Deze jonge mantelzorgers zorgen voor een ouder of een ander gezinslid met een handicap, chronische ziekte, lichamelijke of psychische ziekte of een alcohol- of drugsverslaving.

Om de jonge mantelzorgers de kans te geven zich te ontspannen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten, organiseert Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, elke zes weken een activiteit voor hen. De workshop wordt op dinsdag 20 oktober gehouden in de Belgische Keizer aan de Melkmarkt 58 in Zwolle van 13.30 tot 16.30 uur.

Jonge mantelzorgers kunnen zich tot 13 oktober opgeven bij Agnes Wille: 038 – 4225200 of a.wille@informelezorgzwolle.nl. Ze hoeven niet eerder aan activiteiten van Steunpunt Informele Zorg te hebben meegedaan. Deelname is kosteloos. Meer informatie over Steunpunt Informele Zorg: www.vrijwilligerswerkzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer