Man onder invloed bij aanrijding

Zwolle – Op woensdagmiddag 7 oktober vond op de Arnicaweg een aanrijding tussen een 11-jarig meisje op de fiets en een auto, bestuurd door een 62-jarige man uit Zwolle. De automobilist reed over de Arnicaweg en kwam uit de richting van het Petuniaplein. Bij de kruising met het fietspad (Tijmpad) stopte de man.

Bij het oprijden om het fietspad over te steken zag de man het 11-jarig meisje op de fiets over het hoofd. Het meisje liep bij de aanrijding een pijnlijke knie op. Zij werd voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij controle bleek de Zwollenaar onder invloed van alcohol te zijn. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 240 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. plantje, snap niet helemaal wat je zegt.
  Een kado voor dit meisje die, zoals het er naar uit ziet, redelijk vanaf is gekomen is het minste. Maar voor de rest moest deze bestuurder een schop onder zijn reed krijgen. Ik vind alcohol in het verkeer een van de ergste misdrijven die er bestaat. Van mij mag het promilae naar 0%. Word je wel gepakt rijbewijs eerst tijdelijk inleveren (1 jaar) 2e x voorgoed en nooit meer achter het stuur. Boontje komt om zijn loontje. Het slachttoffer of de nabestaanden krijden in heel veel gevallen ook levenslang.


  ⚠️ Meld

 2. @buurtbewoner, ik ben ook tegen alcohol in het verkeer en het klopt niet wat die man heeft gedaan maar hij krijgt slechts een rijverbod van een uur dus dat duidt erop dat hij niet bezopen was. Daardoor snap ik Plantje dat zo’n man oprecht zijn excuses aan kan bieden en hopelijk hier van geleerd heeft.

  Oja en dan nog een trap onder z’n reeT van dat meisje.

  En voor alle andere zuiplappen KAPPEN!!!!!!!! :'(


  ⚠️ Meld

 3. Hij kreeg een rijverbod van een uur, dus hij had alcohol gedronken. Inderdaad niet veel.
  Maar niet veel alcohol, vind ik al te veel.Er komt zoveel ellende van, ook een beetje alcohol in je lichaam heeft invloed op je reactie vermogen.

  En inderdaad dit meisje mag hem een schop onder zijn reeT geven wat mij betreft.  ⚠️ Meld

 4. Buurtbewoner: ik vind het juist ook schandalig dat mensen zuipen en achter het stuur stappen!
  Dit meisje mag van geluk spreken dat ze er zo vanaf gekomen is.

  Wat ik bedoelde te zeggen is dat de ouwe zuiplap zich dermate schuldig voelt dat hij het nooit meer doet! En niet alleen dat: ik hoop ook dat hij een enorm kado voor het meisje koopt omdat hij zich zo schuldig voelt!
  Aan de ene kant mag het meisje blij zijn dat ze het er zo vanaf heeft kunnen maken. Aan de andere kant mag ze er best wat aan over houden. Wat heeft zij er nu aan, dat die ouwe l*l een rijverbod van een uur krijgt en een proces verbaal?!?


  ⚠️ Meld

 5. Een promillage van 0% gaat niet haalbaar zijn. Puur omdat alcohol ook een lichaamseigen stof is, en er altijd wel wat van in je bloed zit.

  Verder mogen de straffen voor het rijden met alcohol op van mij part ook omhoog. Het is gewoon levensgevaarlijk.


  ⚠️ Meld

 6. Ok plante ben het helemaal met je eens.
  En Hans je hebt gelijk met dat promillage maar oh mijn handen jeuken als ik weer lees over ongevallen met drank op.En ik ben echt niet agressief.
  Het zal jou maar gebeuren, of iemand in je naaste omgeving.
  Bijv zo’n malloot die in (was het Staphorst) je zoontje voor je ogen doodrijd, en dan ook nog het gore lef heeft om door te rijden.  ⚠️ Meld

 7. Men is gewoon te soepel in dit land. 1 keer met drank achter het stuur, 1 jaar rijbewijs kwijt! Doe je het voor een tweede keer, huppekee, weg met dat rose ding en nooit meer teruggeven. Alcohol en verkeer, dat gaat niet samen. Of je drinkt, of je rijdt. Geen tussenweg mogelijk!


  ⚠️ Meld

Reageer