Studenten Landstede in ‘Vet vak man!’

Zwolle/Hilversum – Vet vak man! Dat is de titel van het speciale themaprogramma over het beroepsonderwijs dat aanstaande zaterdag te zien is op RTL 5. Het programma maakt deel uit van de openingsmanifestatie van de 6-daagse beroepsonderwijs (www.6dbo). Drie Landstede-studenten van de opleiding Schoonheidsverzorging werken mee aan de uitzending. Zij maken deel uit van een ‘wellness-straat’, waar verschillende BN’ers in de watten worden gelegd.

Presentatie is in handen van Jeroen Latijnhouwers, bekend van Editie NL en Nikkie Plessen die onder andere de programma’s Can’t Buy Me Love and Miss & Mrs Perfect presenteerde. De opnames worden op vrijdag 9 oktober gemaakt. De grootste studio van Europa, Studio 22 in Hilversum, fungeert als decor voor het programma. Staatssecretaris van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, voorzitter MBO Raad Jan van Zijl en meesterkok Cas Spijkers schuiven aan tafel bij Jeroen Latijnhouwers. Samen met studenten gaan zij dieper in op het beroepsonderwijs van vroeger, nu en in de toekomst.

Ondertussen volgt Nikkie Plessen studenten die ter plekke allerlei beroepen uitoefenen. Amanda Lijkendijk, Iris van Essen en Mona Kamuru (één van hen is reserve) doen mee namens Landstede Schoonheidsverzorging. In een wellness-straat verwennen zij BN’ers met een arm-, hand- of rugmassage. Andere studenten keuren onder andere een auto ‘live’ op de brug, maken boeketten voor gasten en doen een poging om het Europese record ‘langste sushi’ te verbeteren. De drie Landstede-studenten leren voor schoonheidsspecialiste op niveau 3. Zodra ze zijn afgestudeerd kunnen ze aan de slag bij bijvoorbeeld een schoonheidssalon, drogisterij/parfumerie of beautyfarm. Ook kunnen zij zelf een bedrijf starten. Tevens hebben de studenten de mogelijkheid om aansluitend op Schoonheidsverzorging niveau 3 zich in één jaar te specialiseren op niveau 4. De MBO Raad heeft hen gevraagd om mee te doen aan ‘Vet vak man!’ Een prachtige kans voor de meiden om praktijkervaring op te doen.

De 6-daagse beroepsonderwijs vindt dit jaar voor het eerst plaats. Van 9 tot en met 15 oktober worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Zaterdag 10 oktober is er een landelijke MBO-dag. Landstede locaties Harderwijk, Raalte en Zwolle (met uitzondering van locatie Ossenkamp) zetten tussen 10.00 en 14.00 hun deuren open voor publiek. Doel van de 6-daagse beroepsonderwijs is om te onderstrepen hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn. De 6 Daagse Beroepsonderwijs is een initiatief van de zeventig MBO instellingen en wordt georganiseerd door de MBO Raad, de Stichting Branchepromotie Beroepsonderwijs Nederland (BBN) en projectorganisatie MBO 2010. Het programma ‘Vet vak man!’ is onderdeel van de 6-daagse. ‘Vet vak man!’ wordt zaterdag 10 oktober om 16.35 op RTL 5 uitgezonden.  

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer