Opening Rembrandtflat


Zwolle – Met de onthulling van de nieuwe naam ‘de Rembrandt’ heeft wethouder Alida Kastelein vrijdagmiddag voor de bekende flat aan de Monteverdilaan een nieuwe fase ingeluid. Zij sprak tevens haar waardering uit voor de duurzame investeringen die Woningstichting Openbaar Belang aan deze flat heeft uitgevoerd. Dankzij die investeringen steeg de Rembrandt (gebouwd in 1968) in een jaar tijd van energielabel E naar het groene A.

img_2709.jpg

Niet alleen binnen de gemeente Zwolle valt de grondige aanpak van Openbaar Belang in goede aarde. Inmiddels is de Rembrandt met twaalf andere projecten door het ministerie van VROM zelfs genomineerd voor de Nationale Energie Trofee 2009. Begin november wordt de winnaar bekend gemaakt. “Wij zijn heel trots op het resultaat dat hier is neergezet”, liet directeur Gerke Brouwer van Openbaar Belang de ruim honderd aanwezigen op het opleveringsfeest weten. “De flat is klaar voor de toekomst! Ook van de bewoners heb ik al vele uitingen van waardering gehoord. Het was een zwaar jaar, maar wat is het prachtig geworden!”

img_2723.jpg 

Met de duurzame investeringen wilde Openbaar Belang in de eerste plaats het woongenot voor de bewoners verhogen. De woningen zijn daartoe grondig aangepakt. Zo werd geïnvesteerd in geluidsisolatie, waardoor het geluid van buiten (onder meer van de A28) binnen nog amper te horen is. Tegelijkertijd werden er tal van energiebesparende maatregelen genomen, waarbij de plaatsing van 240 m2 zonnecollectoren op het elf verdiepingen hoge flatgebouw het meest in het oog sprong. “Wij verwachten dat de bewoners dankzij deze investeringen 30% kunnen besparen op hun stookkosten”, merkte Brouwer op. “Belangrijk, want de druk van de energiekosten op de totale woonlasten zijn de laatste jaren flink toegenomen door de stijgende energieprijzen. Dat zien wij als een serieus probleem. Bovendien is dit alles goed voor het milieu. De CO2-reductie bedraagt ongeveer 24 ton per jaar!”

img_2724.jpg

img_2672.jpg

img_2678.jpg

Deze twee beeldend kunstenaars zijn vanaf nu verantwoordelijk voor de binnenruimte van de centrale hal en beheerdersruimte (hij) en voor de inrichting van de parkeerplaats (zij).www.hannekebloemen.nl

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De Rembrandt
    Vroeger had geen enkele flat een naam. Daarna werd deze ondermeer deze flat van een naam voorzien. Kan iemand mij uitleggen wat de meerwaarde is van de naamsverandering ?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.