Provinciaal Statenlid voor de klas!

Zwolle – VVD-Statenlid Henk Veltkamp heeft vrijdag 9 oktober jl in het kader van het project "Jong Overijssel doet mee!" bij het Agnietencollege, locatie Carolus Clusius College een gastcollege gegeven. Het gastcollege ging over de democratie en de rol van de provincie daarin. Er was volop ruimte voor vragen en discussie, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt.

09-10-2009_henk_veldkamp_geeft_gastcollegen_bij_het_ccc_1.jpg

De provincie Overijssel gaat met het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ de komende drie jaar extra aandacht besteden aan jongeren tussen de 15 en 18 jaar met de bedoeling om hen méér te betrekken bij de democratie. Slechts één op de vier jongeren weet dat hij/zij op z’n achttiende mag stemmen voor de provinciale bestuurslaag. Ook weten jongeren nauwelijks wat de provincie doet. "Jong Overijssel doet mee!" moet hier verandering in brengen. Onderzoek van de Jongerenraad Overijssel toont aan dat jongeren zich best willen verdiepen in de democratie, zolang de leerstof maar onder schooltijd wordt aangeboden.

09-10-2009_henk_veldkamp_geeft_gastcollegen_bij_het_ccc_2.jpg

09-10-2009_henk_veldkamp_geeft_gastcollegen_bij_het_ccc_andachtig_luisteren_3.jpg
Met volle aandacht werd er geluisterd …

Twaalf Overijsselse scholen voor voortgezet onderwijs, waaronder twee ROC’s, hebben vorig jaar meegedaan aan een pilotproject. Dit was een succes en daarom wordt het project voortgezet en uitgebreid. Leerlingen kunnen bij dit project een gastcollege krijgen van een statenlid. Ook is het mogelijk om een Statenspel te spelen in het Provinciehuis waarbij de leerlingen in de huid kruipen van een statenlid. Tenslotte kunnen leerlingen op basis van probleemscenario’s meedenken over oplossingen voor het Overijssel van de toekomst.

Artikel delen:

Reageer