Fruitpersdag had last van de regen

Zwolle – Hoewel de morgen qua weer nog redelijk was, was het rond de middag niet al te best voor de Fruitpersdag van Buurtschap IJsselzone. Het hield toch menig bezoeker met het plan te gaan kijken af van dit bezoek. Gekeken naar deze omstandigheden mocht het Buurtschap IJsselzone toch niet klagen.

img_2807.jpg

Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur heeft het Buurtschap IJsselzone in samenwerking met de appel- en perentelers bij het infocentrum van het Buurtschap, de voormalige Schelleschool aan de Bosweg, een fruitdag gehouden. Alle appel- en perentelers uit Zwolle en wijde omgeving hebben hun fruit laten persen in de gehuurde sapmobiel uit Welsum. Een geweldig apparaat, dat het fruit perst, het sap pasteuriseert en daarna het sap verpakt. Wat wil de mens nog meer!

img_2751.jpg

img_2811.jpg

img_2809.jpg

img_2803.jpg

De allerlekkerste appelsap wordt verkregen door in de verhouding 70% appel en 30% peren te persen. Van 10 kilo fruit wordt rond de 6,5 liter sap verkregen. Het sap is in de verpakking twee jaar houdbaar. Naast deze gelegenheid tot fruitpersen kon men ook de boomgaard van Rethmeier en de wijngaard de Swolse Marken bezichtigen.

img_2770.jpg

img_2815.jpg

Artikel delen:

Reageer