Geen vreugdedans voor Be Quick’28 in Wezep

Zwolle – WHC – Be Quick’28 2-2. De ene week is de andere niet. De matige wedstrijd tegen Go Ahead Kampen leverde vorige week toch drie punten op. Vandaag, tegen WHC, was het spel een stuk beter, maar keerde de het roodzwarte team slechts huiswaarts met één punt in de achterzak. Echt vrolijk stonden de gezichten na afloop dan ook niet.

De opstelling van Be Quick kent enkele wijzigingen. Frans Koornberg staat weer onder de lat en Patrick Hoep neemt de plaats in van de geblesseerde Nejim el Atoui. Het begin van de wedstrijd is zonder twijfel voor de thuisploeg. Zo’n 600 mensen zien dat WHC iets beter in de wedstrijd zit, maar niet echt tot grote kansen komt. Een schot van Veldhoen gaat in de 15e minuut net over. De meeste dreiging bij WHC gaat echter van de dribbelaar Denis Mahmudov uit. Na 20 minuten verandert het wedstrijdbeeld. Bij Be Quick gaat het steeds beter lopen en er komen kansen voor Rahantoknam, Nijboer,Hoep, Van der Vegte en nog eens Hoep.

Namens WHC schiet Schoenmakers nog eens naast. Maar omdat ook hij mist, kan het publiek in een visje gaan happen bij een 0-0 tussenstand. Nadat de tanden zijn geflost met de visgraten, komen ook de spelers weer het veld op. En het is vooral Be Quick dat er zin in heeft. Nadat Aran Nijboer dé kans op een voorsprong heeft gemist is het Harvey Bischop die in de 55e minuut aanlegt voor een uitstekend schot. WHC-keeper Verhoef heeft de bal echter niet klemvast en het is Marc van der Vegte die er als de kippen bij is om de bal in de touwen te schieten. 0-1 voor Be Quick en het is op dat moment een terechte voorsprong. WHC hangt echter niet in de touwen na deze tegenslag. Het gaat weer op de helft van Be Quick spelen en daarmee heeft het al vrij snel succes. Een vrije trap (65e minuut) komt zomaar op het hoofd van Melchior Schoenmakers en die trekt de stand gelijk: 1-1. Na het doelpunt gaat WHC vrolijk verder met aanvallen en in de 73e minuut legt William Potkamp de bal vanaf de achterlijn goed terug op de vrijgelaten Henrico Mud en die schiet de bal bekeken binnen. Bij Be Quick worden in de slotfase Saba Gwedelidze en Yassine Manar in het veld gebracht en de roodzwarte brigade laat in het slot van de wedstrijd een staaltje mentale veerkracht zien. In eerste instantie ontsnapt WHC nog als Stephan Rahantoknam de bal in de 85e minuut op de paal schiet. De verschrikte keeper Verhoef krijgt de bal via de paal in zijn armen. Even later wordt het toch nog 2-2. Opnieuw is het Marc van der Vegte die attent is. Diezelfde Van der Vegte moet in de slotfase nog een pittige overtreding  incasseren van Jeffrey Bosch, die met een rode kaart van de groene mat af moet. Een gelijkspel, maar echt vrolijk kijkt het Be Quick kamp niet na de wedstrijd. Jason Huisman: “In de eerste helft was de wedstrijd min of meer gelijkwaardig. Maar na rust kom je voor en dan geef je toch twee doelpunten weg. Bij de vrije trap staat Schoenmakers vrij en kopt hem erin. Bij het tweede doelpunt wordt de inlopende man helemaal niet opgevangen. Trainer Rodenhuis baalt ook een beetje na afloop. “Een gelijkspel kan als je de wedstrijd ziet, maar we hebben toch meer kansen en balbezit gehad.”

Tekst: Gerco Grevers  

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Als Berkum de inhaalwedstrijd wint kunnen ze hooguit bovenin het 2e rijtje, op de 8e plaats komen. Gun elke Zwolse ploeg ook wel meer, maar ’t is niet anders. Misschien moeten ze Richard eens meer als 10 minuten laten spelen?


  ⚠️ Meld

 2. Ja Dick zo gaat het heel vaak ,spelers als Richard worden voor de winterstop al benadert door andere clubs,waardoor vaak de prestaties bij hun club,waar ze vaak zijn opgeleid,onder te lijden hebben.Bij WVF was dat het laatste jaar wel heel erg.allemaal jongens die in belangstelling stonden bij andere clubs.Het werden vervolgens allemaal individuen en teamgeest verdwiijnt,vooral als je al jaren tegen een promotie aan zit te hakken. Ga er als trainer maar eens voorstaan.Wat ik wel vreemd vind dat bij csv en berkum geen reakties staan maar bij BQ wel.Waar zou dat toch aan liggen??


  ⚠️ Meld

 3. @ wichert; het is inderdaad wel een handel geworden die amateurvoetbalsport. Zonder de wil om wat voor elkaar over te hebben, zonder vertrouwen in elkaar en zonder teamgeest begin je idd nixxx in een teamsport. Het wordt straks alleen maar erger als de Topklasse-deelnemers ook voortdurend op sterkte moeten blijven. Bij FC Zwolle D1 voetballen ook 4 jochies van WVF. Verder word er ook vrolijk doorgescout hoorde ik.

  Geen idee: minder reacties….misschien vinden de Berkummers (die hier toch eerst wel kwamen) het wel handig om de aandacht van de slechte prestatie van hun club af te leiden. Bij CSV reageerden ze nooit zo, wel mooi voor Arni Pot dat het daar goed gaat.


  ⚠️ Meld

 4. Dick ik vind het altijd mooi als het een zwolse club goed gaat,alleen merk ik als ik zaterdags scheidsrechters en tegenstanders ontvang op ons mooie sportpark dat er veel verenigingen zijn vooral van buiten Zwolle die iets tegen BQ hebben.Ze vinden ze vaak te arrogant,maar volgens mij komt bij zoiets ook altijd wel een beetje jaloezie kijken.Wat mij betreft mogen ze,maar op dit moment zou ik maar niet jaloers zijn gezien de financiele toestand en de ranglijst ondanks alle aankopen.Geloof echter wel dat zowel Berkum als BQ nog gaat stijgen op de ranglijst en eerlijk gezegd hoop ik dat ook want het zou mooi zijn als Zwolle straks vertegenwoordigt zou zijn in de Hoofdklasse.Het is volgens mij Arne Pot.Is dat trouwens een broer van Hans,Bauke ,Jan enz allemaal voetbal en Judo beesten uit de Diezerenk???


  ⚠️ Meld

 5. Die oude Pot had er nog wel een paar,was zelf trouwens altijd erg aktief bij menig Zwolse club.Een schat van een moeder kan ik mij nog herrinneren.


  ⚠️ Meld

 6. BQ speelt natuurlijk al sind jaar en dag met de borst vooruit. Heb ze daarmee eens daarmee eens goed op de bek zien gaan, met René. In Harkema onder aanvoering van de vlijmscherpte Jan van Raalte. En té fanatieke supporters. Maar opzich vind ik zoveel zelfvertrouwen wel mooi, hier zijn wij; zie maar dat je wint. Zoals Ajax in de goede tijden.Hier heb je gelijk in:

  Ze vinden ze vaak te arrogant,maar volgens mij komt bij zoiets ook altijd wel een beetje jaloezie

  . Vind hun stichting/vereniging model wel ernstig en zéker niet een bindende constructie. Zou idd mooi zijn: 2 clubs in de topklasse. Mijn collega van ACV belde net al hoe het met Berkum was.

  Arne is wel een broer van Bauke, komt overigens ook van BQ. Maar Zwolse heeft hier vast wel meer info over. Zeker geen familie van Jan & Mike of van ex-wethouder Peter.


  ⚠️ Meld

Reageer