Verdiende overwinning van CSV op Bergentheim

Zwolle – Anders dan de eindstand doet vermoeden, was de overwinning van CSV vrij gemakkelijk en is de ploeg door Bergentheim nauwelijks in moeilijkheden gebracht.

CSV ’28 begon deze wedstrijd, in tegenstelling met vorige week, erg strijdlustig. De ploeg stoorde vroeg en daar wist Bergentheim zich aanvankelijk nauwelijks raad mee. Deze tactiek had ook vroeg succes, want al na 5 minuten spelen ontfutselden Lauwand Suleiman en Jouad Alkoud de verdediging van Bergentheim in een vroeg stadium de bal en laatstgenoemde stelde Patrick Speetjens in staat om beheerst te scoren (1-0). De ploeg bleef gas geven, liet Bergentheim niet in zijn spel komen en het was beslist niet tegen de verhoudingen in dat na 20 minuten de voorsprong verdubbeld werd. Een afgeslagen hoekschop werd door verdediger Berry van Leijen vol “op de slof” genomen en de bal verdween onhoudbaar voor keeper Karel Pullen in de uiterste linkerhoek (2-0).

De eerste kans voor Bergentheim kwam voort uit een foutieve bal van het middenveld van CSV, maar spits Ronnie Hakkers schoot voorlangs het doel van Peter Smit, die tot op dat moment nog weinig te doen had. Het werd bij CSV allemaal wat minder toen na 35 minuten Jouad Akloud geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger Oumar Sylla, kreeg vlak voor rust een mooie kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, toen hij bijzonder fraai door Razi Kanseyo werd vrijgespeeld en alleen op het vijandelijke doel kon afgaan. Keeper Pullen voorkwam door goed uitlopen dat Bergentheim nog verder achterop kwam. In de tweede helft was Bergentheim meer aan de bal, maar kreeg nauwelijks kansen, omdat de verdediging van CSV de zaak achter goed dichthield. Met name Kai Renwarin en Berry van Leijen namen hierin het voortouw. Het bleef bij 2 kansjes voor spits Patrick Potgieter. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer het “heilige vuur” bij de gasten uit Bergentheim doofde. CSV hoefde niet meer zo erg, al was Raoul Hukubun een kwartier voor tijd nog vrij dicht bij een doelpunt, maar keeper Pullen voorkwam dat. Trainer Folkert Velten bracht nog een paar verse aanvallers binnen de lijnen maar dat veranderde aan het spelbeeld niet veel meer. Ver in blessuretijd wist Lars Kikkert nog de spreekwoordelijke eer voor Bergentheim te redden toen hij onverwacht, uit het niets, de bal achter Peter Smit werkte (2-1). Direct daarna kon de goed leidende scheidsrechter Haarnack voor het einde fluiten. CSV 1928 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.
Achter: Berry van Leijen, Matthijs Kremer, Han Stolte en Kai Renwarin.
Midden: Raoul Hukubun, Lauwand Suleiman, Fikret Akin en Patrick Speetjens.
Voor:  Razi Kanseyo en Jouad Akloud (35. Oumar Sylla).

Tekst: Maurits Vermeulen.

Artikel delen:

Reageer