EO – Evadag in Zwolse IJsselhallen

Zwolle – Zaterdag heeft in de Zwolse IJsselhallen van 10.00 tot 16.00 uur de EO Evadag met als thema "Schone Schijn" plaats gevonden. Duizenden vrouwen waren voor een dag met inhoud naar Zwolle getogen, om er te luisteren naar sprekers als Ylfva Troll en de niet onbekende Henk Binnendijk, jaren lang het gezicht van de Evangelische Omroep.

10-10-2009_eo_eva_dag_ijsselhallen_1.jpg

Nieuw op deze Evadag was het Pauzeplein. Hier was onder anderen een "Meet & Greet" met de redactie van Eva. De dag werd muzikaal omlijst door een gelegenheidsformatie bestaande uit: Peter van Essen, Wia van der Vijver, Talitha Nawijn, Judith Koedoot, Luca Genta, Jan-Peter Beijersbergen en Niek Smelt. Het thema werd tijdens het cabaret met een knipoog neergezet.

10-10-2009_eo_eva_dag_ijsselhallen_2.jpg

10-10-2009_eo_eva_dag_ijsselhallen_3.jpg

10-10-2009_eo_eva_dag_ijsselhallen__henk_binnendijk__3.jpg
Henk Binnendijk, jarenlang het gezicht van de EO …

Artikel delen:
Reacties 69
 1. Erg naief om nu ineens allemaal bij elkaar te gaan komen als laatste stuiptrekking. Allah zal ook dit laatste verzet doen verbleken en onze huizen zullen de taak van de kerken overnemen. Onze Islam heeft nu meer dan een kwart van de wereldbevolking als aanhang en zal alleen nog maar groeien! U kunt beter nu uw ogen openen en de Koran in uw armen sluiten dan uw energie in dit soort bijeenkomsten te steken. Wees welkom bij ons.


  ⚠️ Meld

 2. beste mede reageerders van weblog, ik denk dat we deze reactie gewoon moeten negeren.want met mensen die zo reageren valt niet op een “normale” manier te praten.


  ⚠️ Meld

 3. Het is slechts een kwestie van tijd dat ook de nieuwe generaties Moslims zich meer en meer van het geloof afwenden en rede laten preveleren boven geestelijke slavernij net zoals de vele ex-Christenen.
  Ze groeien immers op in een moderne maatschappij waarin militante “mental midgets” als Khalid en haatpredikende Imams hun steeds minder en minder te bieden zullen hebben.
  Nederland zonder religie is pas echt een vrij Nederland.:D


  ⚠️ Meld

 4. @Khalid, gun een ieder zijn plezier en ga hier niet evangeliseren.

  @Zwolleder: Een Nederland zonder religie is een atheistisch land. Geen vrij land. 😉


  ⚠️ Meld

 5. 666,

  Waarom ben je zo tegen geloof en neem je als naam een getal aan wat in de bijbel als voorbeeld wordt genoemd?

  Je zegt dat geloof een hobby is, je geeft te kennen dat je je vereenzelvigt met getallen die alles met die ‘hobby’te maken hebben.
  Niet bijster consistent….


  ⚠️ Meld

 6. Khalid heeft hier of daar van internet dat stukje geplukt en hier geplakt om de boel op te ruien.

  Waar ik wel over val is waarom dat heer Binnendijk aanwezig is op de EVA dag een vrouwen/themadag.


  ⚠️ Meld

 7. Omdat ze bij de EO ook nog steeds vinden dat de mannen het voor het zeggen moeten hebben, Zusenzo. Dus ook een groot glazen plafond bij deze jongens (en meisjes). Daar veranderd een EVA-dag ook niks aan.
  Dus leuk voor de b?hne, meer is het niet.


  ⚠️ Meld

 8. Khalid, onze huizen zullen de taak van de kerken overnemen?? Bij ASSENDORPER gaat het andersom daar neemt de kerk de taak van het huis over. Als de islam nu een kwart van de wereldbevolking als aanhang heeft betekent dat driekwart er nog anders overdenkt.

  Denk daar maar eens over na;D


  ⚠️ Meld

 9. Ze groeien immers op in een moderne maatschappij waarin militante “mental midgets” als Khalid en haatpredikende Imams hun steeds minder en minder te bieden zullen hebben.
  Nederland zonder religie is pas echt een vrij Nederland.

  de imams prediken soms haat, al zijn zij niet de enige….


  ⚠️ Meld

 10. Twee mensen waar ik het vaak niet mee eens ben slaan wat mij betreft de spijker op zijn kop!

  beste mede reageerders van weblog, ik denk dat we deze reactie gewoon moeten negeren.want met mensen die zo reageren valt niet op een “normale” manier te praten.
  Door buurtbewoner, op 10 oktober 2009 om 23:13

  En

  Het is slechts een kwestie van tijd dat ook de nieuwe generaties Moslims zich meer en meer van het geloof afwenden en rede laten preveleren boven geestelijke slavernij net zoals de vele ex-Christenen.
  Ze groeien immers op in een moderne maatschappij waarin militante “mental midgets” als Khalid en haatpredikende Imams hun steeds minder en minder te bieden zullen hebben.
  Nederland zonder religie is pas echt een vrij Nederland.
  Door Zwolleeder, op 10 oktober 2009 om 23:20

  Ik ben met name onder de indruk van het idee dat moderne moslims zich (net als ex-christenen) steeds meer zullen afkeren van het geloof!


  ⚠️ Meld

 11. Ik ben met name onder de indruk van het idee dat moderne moslims zich (net als ex-christenen) steeds meer zullen afkeren van het geloof!

  afkeren? Nee je krijgt groepjes. In nederland was er ineens een hervorming binnen de kerken. Die niet lukte. Die krijgen de moslims nou

  geschiedenis herhaald zich

  Maar dat er “afvallige” komen dat is duidelijk, dus eigenlijk heb je wel gelijk


  ⚠️ Meld

 12. afkeren? Nee je krijgt groepjes.

  Maar ik vind toch dat we van geluk kunnen spreken dat de meerderheid van Nederland niet meer zo (streng) gelovig is als jaren geleden. Vooral wanneer dat geloof te veel invloed heeft op de politiek word ik een beetje bang!


  ⚠️ Meld

 13. khalid wordt automatisch niet getoond, het is namelijk een zeer laag gewaardeerd bericht (LOL) (-12)…

  Weet je wat ik raar vind? Dat als het over het Christendom gaat dat er altijd keihard tegenaan wordt geschopt.
  Doen we dit bij de Islam, moet je zien: discriminatie en dat soort geneuzel.

  Kortom: gezellig.


  ⚠️ Meld

 14. Weet je wat ik raar vind? Dat als het over het Christendom gaat dat er altijd keihard tegenaan wordt geschopt.
  Doen we dit bij de Islam, moet je zien: discriminatie en dat soort geneuzel.

  Ben ik helemaal met je eens! Het is gewoon een gevoelig onderwerp. Dit wordt allemaal nog gevoeliger doordat sommige mensen er maar over doorblaten. (Dit doorblaten gebeurt aan beide kanten overigens!)


  ⚠️ Meld

 15. Dick.

  Zolang de bevolking vergiftigd wordt door dat geblondeerde waterstofperoxcide geval zal het schoppen doorgaan.

  Maar ik vertrouw er nog altijd in dat geval zichzelf onderuit zal schoppen.


  ⚠️ Meld

 16. Nee hoor, vind het niet belangrijk wel geloof iemand heeft. Jij vraagt er naar, omdat je het waarschijnlijk wel belangrijk vindt? Een andere manier om er achter te komen als vragen is er niet altijd. Larry kwam eens met een link over godvoordommen; heb er destijds rond de Kerst een tijd opgezeten….Tjonge jonge wat een haat.


  ⚠️ Meld

 17. @ Zwolse helaas is dat zijn bestaansrecht….andere mensen verketteren om wat ze geloven. Terwijl hijzelf zeer vage en langdurige banden met Israël heeft. Hij ging bedelen bij uiterst vage types in Amerika. Banden die geen h*ernalist blootlegt. Voor hem zijn niet alle mensen gelijk, dat kan een blinde nog zien. Begrijp dan ook niet dat er Christenen zijn die op hem stemmen. Zeg niet per definitie dat ze niet met hem mogen samenwerken. Mijn bond wil dat nu….maar helaas heb ik van die kant nog nooit wat zinnigs over dit item gehoord. Bovendien lijkt het me ernstig laat, gezien de procedure.


  ⚠️ Meld

 18. Wacht in spanning af wat ook mijn bond vanmiddag te melden heeft.

  En net als jou Dick begrijp ik dit ook niet vanuit cristelijk oogpunt.

  Maar blijf vertrouwen houden op het gezonde verstand van de bevolking als duidelijk gaat worden dat er een schaap in wolfskleding verschuild in dat blonde hersenloze figuur.


  ⚠️ Meld

 19. Nee hoor, vind het niet belangrijk wel geloof iemand heeft. Jij vraagt er naar, omdat je het waarschijnlijk wel belangrijk vindt?

  Nee, ik vind het niet belangrijk. Maar ik merk wel dat er vaak hevige discussies ontstaan zodra het over geloof gaat.
  En het punt dat Tim aanhaalde: over christenen mag je vanalles zeggen, maar zodra het over moslims gaat ben je aan het discrimineren als een kritischie toon hanteert. Ik vind dat hij daar gelijk in heeft. En dat komt omdat het gevoelige kwesties zijn: geloof, afkomst en discriminatie. Dat blijken keer op keer thema’s te zijn die een hoop stof doen opwaaien!

  Dat het voor jou misschien niet zo’n gevoelig punt is hoeft niet in te houden dat dat voor niemand het geval is 😉


  ⚠️ Meld

 20. Voor hem zijn niet alle mensen gelijk, dat kan een blinde nog zien. Begrijp dan ook niet dat er Christenen zijn die op hem stemmen.

  Van moslims horen we vaak dat ze medemensen (en met name anders gelovigen) niet als volwaardig zien.
  Maar ook christenen kunnen aardig op weg zijn als het gaat om: iedereen is gelijk maar sommige mensen zijn iets meer gelijk dan andere.


  ⚠️ Meld

 21. Mooi verwoord Zwolse, die blonde met dito kliek om zich heen. Hoe Dionneke bijvoorbeeld onder als die aantijgingen uit is gekomen :o.
  Zie o.a.: in opspraak & beschuldigingen
  En Drinkman, volgens de site van die niet democratische club had ie een hele vette straf moeten hebben. Maar ipv daarvan heeft de soos het gedaan :'(

  Vanmiddag persconferentie idd., even afwachten.


  ⚠️ Meld

 22. Wacht in spanning af wat ook mijn bond vanmiddag te melden heeft.

  En net als jou Dick begrijp ik dit ook niet vanuit cristelijk oogpunt.

  Door Zwolse, op 12 oktober 2009 om 10:05

  De FNV heeft in principe toch niks met het christendom van doen?
  Het is toch een algemene vakbond in tegenstelling tot de CNV die w?l direct een standpunt tegen de toenadering van de PVV heeft ingenomen?


  ⚠️ Meld

 23. @ Plantje: Als je zelfs als politieke partij het geloof van iemand (negatief) centraal stelt, is het toch logisch dat er zo over over gediscusseerd wordt? Ben voor zo ruim mogelijke vrijheid in het leven, binnen de kaders van de wet lekker doen, laten en geloven wat je wilt.

  Doe thema’s die ja aanroert hoeven echt niet bij iedereen veel stof op laten waaien. Geloof ook dat er nog ernstig weinig mensen van hun geloof zijn gestapt door een discussie. Sterker nog, denk dat door bashen het afzetten tegen….alleen nog maar groter wordt. Het gaat toch om de inborst van mensen?

  In mijn brede sociale omgeving hebben wij het eigenlijk nooit over geloven Plantje. Maar voor mij is geen onderwerp taboe. Jij praat er wel regelmatig over? Anoniem via internet word er daarentegen aardig met modder gesmeten.


  ⚠️ Meld

 24. @ Plantje: Jammer wat je daar over moslims schrijft, generaliserend en ik hoor andere dingen. Hoe vaak heb jij met moslims gesproken dat je tot die conclusie komt? Denk je idd dat alle (ook de extreme) Christenen even tolerant zijn?

  En de niet door jou benoemde grote groep niet gelovigen? Die op godvoordommen waren dat in elk geval niet… Zegt de naam ook al.

  Blijf het onGELOOFlijk vinden dat mensen menen aan het geloof van anderen te moeten komen.  ⚠️ Meld

 25. @ Larry, CNV zag de kans vrij om er direkt een statement van te maken. Profilering. Zoals je weet zijn CNV en CDA aardig verbonden. Uiterst vreemd dat de uitstekende leider Doekle Terpstra, destijds in beeld was voor een minsiterspost…….maar toen hij met meerderen met dat anti-discriminatie (lees Geert) manifest kwam…….zat hij ineens bliksemsnel bij de HBO-raad: moven. De club lijkt niet te weten wat ze willen. Ze lagen hopeloos overhoop over integratie….een opinie-stuk van jonge-CDA-ers in de Volkskrant werd afgebrand door het CDA….ondertussen hebben ze nog geen standpunt. Ze zullen het kruid wel droog willen houden om eventueel staks toch weer op het pluche te kunnen plaatsnemen. Met de VVD, (ongeveer de rest) heeft
  terecht aangegeven niet met die club te willen regeren.


  ⚠️ Meld

 26. @ Plantje: Als je zelfs als politieke partij het geloof van iemand (negatief) centraal stelt, is het toch logisch dat er zo over over gediscusseerd wordt?

  De opmerking die ik maakte was voordat het (weer) over de PVV ging.

  Doe thema’s die ja aanroert hoeven echt niet bij iedereen veel stof op laten waaien.

  “Stof doen opwaaien” gebeurt niet bij “iemand”. Ik denk dat ik best mag stellen, dat de thema’s die ik aanhaal telkens weer (ook op dit weblog) over het algemeen veel stof doen opwaaien. Iedereen kan er over meepraten en iedereen heeft er wel een mening over. Daarom vind ik dat Tim gelijk heeft met zijn opmerking.

  Jij praat er wel regelmatig over? Anoniem via internet word er daarentegen aardig met modder gesmeten.

  Nee hoor. Maar inderdaad op internet (met name hier op het weblog) heb ik het er wel regelmatig over.

  @ Plantje: Jammer wat je daar over moslims schrijft, generaliserend en ik hoor andere dingen. Hoe vaak heb jij met moslims gesproken dat je tot die conclusie komt? Denk je idd dat alle (ook de extreme) Christenen even tolerant zijn?

  Dit is onder andere iets wat ik (meen ik me te herinneren) hier op het weblog heb gelezen. Iemand had dit van 3-4 vrouwen gehoord die op een Islamitische school gezeten hadden. Ik meen dat het Hans van Eijsden was.
  Ook in nieuwsberichten hoor je dergelijke zaken af en toe.
  Maar je begrijpt mijn punt verkeerd… Ik wil juist niet generaliseren! Wat ik bedoel is, dat je dat soort dingen over moslims hoort en dat dat vaak breed uitgemeten wordt in nieuws en discussies. En dat terwijl vele christenen ook best bedreven zijn in het minachten van mensen van andere geloven mensen met een andere achtergrond. Dat “heb uw naaste lief” wordt lang niet door iedere christen zo zuiver genomen!

  Blijf het onGELOOFlijk vinden dat mensen menen aan het geloof van anderen te moeten komen.

  Nee, dit komt door de extreme gevallen die je erover hoort. De imam die mensen geen hand geeft, de gereformeerde die zijn/haar kind niet wil laten inenten. Dat maakt allemaal dat mensen er vanalles over gaan vinden.
  Maar ook de gelovige die aan de deur komt om je over te halen om ook christen te worden. Ook die mensen maken dat je er een mening over gaat vormen en erover gaat praten.
  Ik heb het al vaker gezegd: van christenen pikken we het allemaal…maar hoe groot zou de ophef zijn als enkele moslims de deuren langs zouden gaan om hun geloof te verkondigen?


  ⚠️ Meld

 27. En dit allemaal onder EVA dag, on topic graag. Vrouwen worden al genoeg ondergesneeuwd door onzinnig geblaat van manvolk.

  Door zusenzo, op 12 oktober 2009 om 12:14

  Als we te veel off topic raken worden we vanzelf op de vingers getikt door de admins.

  Ik vind wel dat inderdaad de PVV enz (en de AOW leeftijd al helemaal) hier niets mee van doen heeft! (Maar dat is mijn mening.)

  Lijkt me dat een discussie over het geloof in het algemeen wel een logisch gevolg van dit bericht kan zijn.


  ⚠️ Meld

 28. Op de door Dick aangehaalde website Godvoordommen.nl staat een zeer lezenswaardig artikel n.a.v. een door SGP Tweede Kamerlid Kees van der Staaij aangezwengelde discussie:

  De ene godsdienst is net zo erg als de andere[/url].

  Hierbij de link naar het Reformatorisch Dagblad waar het artikel van van der Staaij staat:

  De ene godsdienst is de andere niet

  In Nederland wordt al gauw te pas en te onpas het woord discriminatie in stelling gebracht.
  Maar de hand in eigen boezem steken is er niet bij bij die partij waar vrouwen en homoseksuelen en alle andersdenkenden stelselmatig gediscrimineerd worden.


  ⚠️ Meld

 29. @ Larry; discriminatie = ongeoorloofd onderscheid maken…..

  Onvoorstelbaar & ongeoorloofd vind ik ook.

  Maar als je je site noemt “god voor dommen” zet je allen die in een god geloven ook als dom wel. Subtiel/minder uitdagend/minder provocerend zou volgens mij ook kunnen. Het is natuurlijk ook onderscheid maken….. Wie ben ik om te beoordelen of het geoorloofd of ongeoorloofd is. Vind het wel kloven scheppend en onderhoudend. Maar blijkbaar willen ze dat ook.


  ⚠️ Meld

 30. Dick, heb je ook de moeite genomen om beide artikelen aandachtig door te lezen en de strekking ervan te overdenken, of kun je je reactieverslaving weer eens niet in toom houden? ;D;)

  Oeps…. sorry, dat is waarschijnlijk discriminerend naar reactieverslaafden. :o:D


  ⚠️ Meld

 31. Larry ik hoef niet zo heel veel meer over de SGP te lezen.

  Toch niet echt komisch bedoeld Larry, enkel spotten met iets heel ernstigs verwacht ik….verslavingen?

  Wat is je reactie op

  Maar als je je site noemt “god voor dommen” zet je allen die in een god geloven ook als dom wel. Subtiel/minder uitdagend/minder provocerend zou volgens mij ook kunnen. Het is natuurlijk ook onderscheid maken….. Wie ben ik om te beoordelen of het geoorloofd of ongeoorloofd is. Vind het wel kloven scheppend en onderhoudend. Maar blijkbaar willen ze dat ook.  ⚠️ Meld

 32. Al dat Eva gedoe.Geloof Politiek en Sport je komt er nooit uit.Je zult er altijd anders overdenken of zouden wij hier op deze mooie webb-log een ommekeer in de geschiedenis kunnen bewerkstelligen??Eva -dag had ook als motto Schone Schijn.Ik heb zeker het Blaadje van Eva gemist


  ⚠️ Meld

 33. Wichert, eva is het topic hier….een vrouw als eva. Sommige mensen maken ook voortdurend weer een item van tegenstellingen tussen mensen. In plaats van naar samenwerking en overeenkomsten te zoeken. Heb het blaadje niet gekregen, ook niet gemist eigenlijk.


  ⚠️ Meld

 34. Nam maar gewoon aan dat wij niet zoiets hadden gekregen, omdat ik niet zoiets heb zien liggen. Maar jij bedoelt het blaadje dat ze voor haar edele delen zou kunnen houden? Nee, ook nooit gezien….lijkt me wel hinderlijk.


  ⚠️ Meld

 35. Larry ik hoef niet zo heel veel meer over de SGP te lezen.

  Zonde, want hiermee geef je al aan dat je je blijkbaar niet wilt verdiepen in andermens gedachtengang.

  Maar als je je site noemt “god voor dommen” zet je allen die in een god geloven ook als dom wel. Subtiel/minder uitdagend/minder provocerend zou volgens mij ook kunnen.

  Tikkeltje provocerende titel, inderdaad. Maar dat wil nog niet zeggen dat mensen die in een god geloven nìet dom zijn, aangezien er geen enkel bewijs is voor het bestaan van God.
  De bijbel spreekt echter w?l over het bestaan van meerdere goden o.a. in psalm 82.

  Als je je er verder in wilt verdiepen of God bestaat en of de bijbel alleen maar op waarheid berust of niet, kan ik je ankele boeken aanraden:

  Valsheid in geschrifte van Jacob Slavenburg

  God als misvatting van Richard Dawkins

  Beide boeken mag je gerust van mij lenen en lezen. 😉


  ⚠️ Meld

 36. @ Larry; weer een verkeerde aanname: ik weet er al veel te veel van.
  Toen ik 2 weken rond Kerst postte op die site was mijn ervaring wel dat alle mensen die geloven dom en achterlijk waren. Jij zoekt nog maar even verder, da’s je goed recht. Vreemd dat in die boeken die jij aanbeveelt staat of er wel of geen God is. Volgens mij is dat nog iets wat je zelf geloofd. Mooi dat je je er in verdiept; je was volgens mij al tot het “ietsisme”? Nou ja, da’s wel populair.  ⚠️ Meld

 37. Nog een interessant artikel over Eva:

  De kracht van de sekse

  Een klein stukje tekst hieruit:

  Volgens de rabbijnse mythologie was Eva niet de eerste opstandige vrouw. Adam??s eerste vrouw was Lilith. Lilith was niet zoals Eva gemaakt uit Adam rib. Maar was van Goddelijke afkomst. Lilith en Adam hadden samen demonenkinderen verwekt. Ze zouden de genen uit de genenpoel van Lilith hebben geërfd (wat een duivelin). Maar op een dag was Lilith het zat om haar Adam te gehoorzamen. Ze weigerde nog langer onder op te liggen voor Adam (good for you girl). Ze riep de magische naam van God aan en kreeg vleugels en het vogeltje vloog weg.
  De weg vrijmakend voor de volgende generatie opstandige vrouwen. God stuurde drie engelen achter haar aan om haar terug te brengen maar ze weigerde om terug te keren.
  Interessant. God’s magische naam was sterk genoeg om haar vleugels te geven, maar God was machteloos om haar terug te halen? Is de vrouw dan zo sterk, sterker dan God?

  De geschiedenis, mythes en legendes staan vol met interessante sterke en slimme vrouwen.
  Het is zo jammer dat zogenaamde stoere sterke mannen als grondleggers van de geschiedenis worden gezien. Maar vergeet niet, achter ieder zogenaamde sterke man staat een sterkere vrouw.

  Aangezien de bijbel gebaseerd is op nog oudere joodse/rabbijnse geschriften, kun je jezelf de vraag stellen of er vòòr Eva een andere vrouw bij Adam hoorde en vooral waarom de bijbel deze vrouw dan vakkundig verzwijgt.


  ⚠️ Meld

 38. Zucht.. waar ik mij aan stoor is dat (te) veel gelovigen de “echte waarheid” verkondigen en deze op één of andere manier proberen te verspreidden alsof ze telemarketeers zijn, check maar eens de diezerstraat op zaterdag. al meer dan 15 jaar, zeg ik beleeft NEE GEEN INTERESSE en dan toch doorvragen.. wat is dat toch. .

  Het enige waar ik mij in kan vinden, is heb uw naasten lief. Ipv de eeuwige discussies die in extreme gevallen tot handgemeen leiden. Ga toch lekker leven en geniet.

  Een beter geloof begint bij uzelf. Geloof in jezelf.


  ⚠️ Meld

 39. Tikkeltje provocerende titel, inderdaad. Maar dat wil nog niet zeggen dat mensen die in een god geloven nìet dom zijn, aangezien er geen enkel bewijs is voor het bestaan van God.

  De wetenschap komt mij in dit verhaal anders het meest gebrekkig uit de bus….


  ⚠️ Meld

Reageer