Onder invloed

Zwolle – Op de Stadshagenallee troffen agenten in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 oktober een auto in de berm aan, die met de voorzijde richting het tegemoet komend verkeer stond. Toen zij polshoogte gingen nemen, werden ze aangesproken door een man die verklaarde de bestuurder te zijn en alcohol te hebben genuttigd. Hij zou met zijn auto in de slip zijn geraakt waardoor hij in de berm belandde. De ademanalyse van de 34-jarige Zwollenaar gaf een resultaat van 385 ug/l. Hij werd aangehouden en kreeg een rijverbod van drie uur. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal. De auto werd afgesleept.

Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Dalfsen werd zaterdag 10 oktober net na middernacht betrapt op het rijden onder invloed. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 105 ug/l. De man werd aangehouden, kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.  

Op de hoek van de Van Karnebeekstraat en de Burgemeester van Roijensingel werd in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 oktober een 31-jarige Zwollenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De man lag op straat en was niet aanspreekbaar. Hij werd overgebracht naar het bureau om te ontnuchteren. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Op de Koperslagenstraat werden in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld en beiden krijgen een verwijzing naar Halt.  

Een 45-jarige man uit Zwolle werd in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober aangehouden voor belediging. Eerder die avond was de man op de Ceintuurbaan aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse op het bureau gaf een resultaat van 485 ug/l. Toen hij na zijn verhoor heengezonden werd, vond de man het nodig om één van de politiemedewerkers uit te schelden op zijn weg naar buiten. Hierop werd hij wederom aangehouden, ditmaal voor belediging. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt.  

Artikel delen:

Reageer