Sensoor start regionale hulplijn over zelfdoding

Zwolle – Sensoor Oost Nederland is met een hulplijn over het onderwerp zelfdoding gestart. De organisatie was op 25 september jl. genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs.

Op 2 oktober jl. ontving Sensoor Oost Nederland bezoek van niemand minder dan de Overijsselse gedeputeerde van Zorg en Welzijn de heer G. Ranter en mevrouw E. Weimar van de Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligers. De heer Ranter heeft Sensoor het certificaat ‘Goed Geregeld’ overhandigd. Het kwaliteitskeurmerk Goed Geregeld laat zien dat Sensoor Oost Nederland goed en zorgvuldig omgaat met haar vrijwilligers en het onmisbare werk wat zij uitvoeren. Bovendien is het voor hen een extra motivatie om kwaliteit te leveren.

Zelfmoord, zelfdoding, niet meer willen leven of suïcide. Hoe je het ook noemt, bij 113Online kun je hierover praten. Anoniem, vrij en open. Via de telefoon, e-mail of chat. Je kunt 24 uur per dag vertellen over je angst, depressiviteit en gepieker. De website http://www.113online.nl/  en de bijbehorende hulplijn 0900-1130113 moeten mensen met zelfmoordneigingen helpen. Suïcidale mensen kunnen er terecht voor advies en een luisterend oor. Doel is om zelfmoord te voorkomen en oplossingen te bedenken. De website en de telefoonlijn zijn officieel geopend tijdens de thema-avond Zelfmoord van omroep BNN op 7 oktober jl.

Sensoor is 24 uur per dag bereikbaar voor een gesprek per telefoon, e-mail of chat. Voor iedereen. Anoniem en vertrouwelijk. http://www.sensooroostnederland.nl/ en 0900 – 0767.

Artikel delen:

Reageer