Algemeen Log 55

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 56 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 254
 1. De Pierik om 16.00uur open, hebben we dat weer. Nou Tim als het voor jou niet teveel moeite is kom dan donderdag maar naar snackbar De Haven in .attem, die is wel om 12.00uur open en heeft ook lekkere gakballen. Koko zal er ook zijn;)


  ⚠️ Meld

 2. Wie weet een biljartvereniging in de buurt Stadshagen, Westenholte, etc waar ‘s-avonds gebiljart wordt maar niet een competitie heeft op op maandag of donderdagavond? Mijn man moest afmelden bij zijn huidige vereniging omdat hij nu vaste diensten krijgt op de maandag en/of donderdag.


  ⚠️ Meld

 3. Teletubbiekrant heeft weer eens een leuk artikel om wat meningen van iedereen los te peuteren met name van jou Tim:D

  STUDENTEN GEBRUIKEN ADHD-MEDICIJN


  ⚠️ Meld

 4. Haha, ja, ik gebruik het ook, maar dan wel op voorschrift van de dokter na een uitgebreide test, haha.

  Komt er dan na de patat generatie dan misschien de medicijn generatie??
  koko, Hattem | 07:06 | 13.10.09

  😀

  Koko:
  Mangerie De Haven, Geldersedijk 18, 8051 ER Hattem
  hier?

  Donderdag begin mijn laatste toets om 10.40, dus het moet haalbaar zijn om daar rond 12 uur te zijn.
  (rekenen… ik heb voor duits ongeveer 30 a 40 minuten nodig.. dus dan ben ik ruim op tijd.)

  Dan gaat ook tim een gakbal zijn spijsverteringsstelsel laten betreden.


  ⚠️ Meld

 5. Sil ,in Het Anker is er op dinsdagmiddag,donderdagmiddag en op woensdagavond biljarten.Aangezien je het over de avond hebt kan hij het beste woensdagavond even naar Het Anker toegaan.Vanaf 1900 uur zijn ze daar en kunnen ze hem alles vertellen.Zeg maar dat Wichert hem gestuurd heeft dan komt het wel goed.Ben zelf op de dinsdag vandaar.De dondermiddag is eventueel een optie vanaf 13.15 tot 16.30 daar kunnen nog twee personen bij.Ik hoop je genoeg informatie te hebben gegeven.


  ⚠️ Meld

 6. nooit geweten mijne heren dat gakballen ADHD medicijnen waren,maar je bent nooit te oud om te leren.Die Attemse ballen zijn inderdaad prima,heb er laatst 1 gehad op onze fietstocht,ik heb er twee keer zolang over gedaan om in Westenholte te komen,wat wordt daar rustig van


  ⚠️ Meld

 7. Sil ,in Het Anker is er op dinsdagmiddag,donderdagmiddag en op woensdagavond biljarten.Aangezien je het over de avond hebt kan hij het beste woensdagavond even naar Het Anker toegaan.Vanaf 1900 uur zijn ze daar en kunnen ze hem alles vertellen.Zeg maar dat Wichert hem gestuurd heeft dan komt het wel goed.Ben zelf op de dinsdag vandaar.De dondermiddag is eventueel een optie vanaf 13.15 tot 16.30 daar kunnen nog twee personen bij.Ik hoop je genoeg informatie te hebben gegeven.

  Bedankt!!!! Morgenavond even kijken! Hij mag graag biljarten, doet het ook al jaren, maar moet nu echt stoppen door zijn werk.


  ⚠️ Meld

 8. Waarom hebben onderwijsmethoden altijd “hadige” proeftoetsen op internet. Je moet eerst ongeveer je hele privacy op straat gooien om een account te krijgen, dan vul je (na 30 minuten) je activeringscode in.. En tadaaaa… niets.


  ⚠️ Meld

 9. Of informeer bij Dienstencentrum Werkeren (SWOZ Stadshagen)… die hebben de hele dag en bijna alle avonden biljarters over de vloer…….


  ⚠️ Meld

 10. En het zonnetje breekt door, de internetverbinding heeft haar originele snelheid terug en ik ken mijn toetsen voor morgen. Wat wil je nog meer!

  gakbal!


  ⚠️ Meld

 11. 30+ avond
  31 oktober – 25e… 30+ avond in de Weijenbelt
  DJ Jan Spoor zorgt met Coverband “The Other Offers”
  en shakermaker (?) Jeffrey Jekel van 21.30 – 2.00 voor
  de omlijsting. De rest moet je zelf doen 😉

  (volgende 17/4/2010)


  ⚠️ Meld

 12. Of informeer bij Dienstencentrum Werkeren (SWOZ Stadshagen)… die hebben de hele dag en bijna alle avonden biljarters over de vloer…….

  Dat zoekt mijn man niet. Dat is met een biljartkeu onder de arm er naar toe gaan en een partijtje spelen. Hij vindt het leuk om met een vaste groep in de competitie te biljarten. Het Anker heeft dat, maar ik zag niet op de website dat het ook op woensdagavond was. De ideale avond voor hem. Toen ik hem vanavond vertelde dat hij woensdag kon komen om te kennismaken en ik denk ook voor de abritagecommisie verschijnen, was hij echt blij. Met biljarten te moeten stoppen vindt hij maar niets.


  ⚠️ Meld

 13. Stjonge Stjonge het debacle DSB stapelt maar op.
  Ratten die het zinkende schip verlaten,zou Pieter Lakeman dit voorzien hebben en toch gelijk krijgen?

  Tis met recht Schering en inslag bij het bankwezen.


  ⚠️ Meld

 14. Is die Klaas Wiltink ook ineens weg? Eerst was hij dagelijks op tv; nu zie ik hem nooit meer.

  De champagne van Pieter vond ik in elk geval nogal ongepast.  ⚠️ Meld

 15. Ja ik vind het een fraai verhaal>:( En het wordt steeds ”mooier”. Hoorde gister dat me oom zijn spaar rek bij DSB heeft. Gelukkig staat DNB garant.


  ⚠️ Meld

 16. Denk en verwacht dat Klaas Wiltink zijn oude beroep weer zal oppakken,boeven pak je toch met boeven?

  Ben ook bang dat er meer lijken komen bovendrijven uit deze beerput of liever gezegd gierput zal duidelijk zijn.

  Ben erg benieuwd wat de commentaren van de corrifeen van de VVDers, Ed Nijpels,Frank de Grave,Robin van Lintschoten en natuurlijk Zalm zullen zijn .

  Champange had voor mij niet gehoeven ,maar heb respect voor Pieter Lakeman dat hij de moed getoond heeft en het lont in het kruitvat gestoken heeft,daar waar de raden van toezicht druk doende waren hun volle zakken nog voller te graaien zonder te doen waar ze aangesteld voor waren.


  ⚠️ Meld

 17. 3fm-journaal meldt net een mogelijke Europese koper. Zou ons veel belastinggeld schelen. Idd, VVD-ers blijven opgewonden raken van hun eigen ego, de geldbuidel, macht, status en aanzien. Wel l*llig dat Ed Raket nu bij het ABP over mijn pensioen gaat :'(

  Het hele spektakel lijkt nogal verweven met de VVD:

  De DSB-bank is een VVD-bank. De volledige VVD-achterban was waarschijnlijk op de hoogte van de DSB-ondergang, een half etmaal voordat het klootjesvolk dit wist. Het bewijs? Een lokale VVD-bestuurder uit Leeuwarden was op de hoogte gebracht en schepte er op Twitter over op. Wyb Feddema wist zondagavond om 18:16 uur al dat de boel definitief ging klappen.

  Feddema, in het dagelijks leven kapper, is namens de VVD lid van de gemeenteraad van Leeuwarden. Niet bepaald een politiek zwaargewicht. Feddema kon onmogelijk via het nieuws op de hoogte zijn van de DSB-ramp. Dit vanwege het simpele feit dat er geen nieuws via openbare bronnen gemeld was. Dus hoe komt deze Friese politicus aan de wetenschap? Vervolgens twitterde hij een paar minuten later zelfs een update met meer informatie:” Paniek heeft met een bank te maken. Na op hoog niveau overleg is er kennelijk om 20.00 uur meer nieuws. Voelt niet goed….! Maar zondagavond om 20.00 kwam er geen nieuws naar buiten. Wel werd de bank in rap tempo verder ‘geplunderd’ en zat Wouter Bos diezelfde nacht nog bij de DNB te vergaderen. Dus was het een geheime ledenmailing van bestuurder Robin Linschoten? Of gelooft u serieus dat een mkb-kappertje uit Leeuwarden op zondagavond zijn financieel/wiskundige model naar de solvabiliteit van de DSB-bank had afgerond en statistisch berekende dat er ’topoverleg gaande’ zou moeten zijn met een daaropvolgend omvallen van de bank. Wybrand, jij oude roddelkappert. Stop maar met werken. In jouw leven telt nu nog maar één ding: En dat is politieke zelfmoord én een AFM onderzoek voorkomen door NU met een solide uitleg op de proppen komen over hoe je aan die financiële voorkennis komt. Ofwel, wie stuurde je zondagavond dat mailtje en wat stond er precies in?

  ’t Is wel een mannetje hoor die Lakeman. Wilde maandag bij P&W een hoogleraar Financiën nog ff uitleggen hoe het financieel zat. Het zal pas blijven of hij goed gehandeld heeft, wanneeer zijn klanten weten wat ze terugkrijgen.


  ⚠️ Meld

 18. BNR radio meldt net dat het ook mogelijk zou kunnen zijn dat de bank die bod zou willen doen een tak zou zijn van de Belgiesche Fortis bank.

  Daar zit natuurlijk nog restje wrok.


  ⚠️ Meld

 19. T zou wel beter zijn als dat zou lukken, voor de gewone werknemer dan….

  Hoe zit het dan met de spaartegoeden? Gaat DNB die dan uitkeren/verder sparen of de nieuwe eigenaar? En met die hypotheken van die mensen die t niet meer kunnen betalen?

  Pfff best wel een drama….:o


  ⚠️ Meld

 20. Idd Dick ook zakkenvuller Hoogenvorst(VVDer) keek de andere kant uit terwijl hij willens en wetens wist wat er allemaal mis was bij de DSB.

  Tijd dat er grote schoonmaak bij het bankwezen komt en er geen politieke belangen meer mee gaan spelen bij de leidingevenden.


  ⚠️ Meld

 21. Natascha.

  Geen enkel gerenomeerde bank zal zich in dit wespennest steken en het grote aantal claims wat eraan zal komen op zich neemt.


  ⚠️ Meld

 22. 😀 Natascha 12:12. Zou wat zijn idd Zwolse: Fortis. Hans Hoogervorst zeker ook nog even vermelden.

  Heb me een tijd afgevraagd of we niet meer zonder banken kunnen. Had het er over met een Rabo-maat; maar dat is tegenwoordig onmogelijk. Die toezichthouders hebben volgens mij ook amper gefunctioneerd…

  Als die dubieuse polissen die nog steeds verkocht mogen worden door niet-banken. Dat mag ook allemaal maar.

  Mensen worden natuurlijk ook nog steeds verleid door grote (internet) warenhuizen waar meer en meer en meer kan worden gekocht op krediet. Hoorde dat dat bij die grote Zwolse-jongen nog steeds vrij makkelijk kan. Toen is de rente wel aardig naar beneden gebracht maar het is toch eigenlijk van de gekke dat “op krediet kopen” niet moeilijker wordt gemaakt? Alles mag omwille van de winstcijfert?

  Denk dat bijvoorbeeld zo’n bureau Schuldhulpverlening van de gemeente nog wel wat vreemde voorbeelden kan noemen…


  ⚠️ Meld

 23. @Koko, @Plantje

  Indd. Maar het ging redelijk vandaag. Beter dan gisteren, maar slechter dan eergisteren. Nu maar keihard aan de studie, morgen 2 toetsen en vanavond de hele avond weg.

  @Koko: nog 22 uur en 40 minuten :). Hoe duur zijn de gakballen trouwens in uhm (naam?)?


  ⚠️ Meld

 24. @ Natascha :D:D; Maar het zijn natuurlijk schrijnende gevallen die o.a. de verleiding niet kunnen weerstaan, boven hun stand willen leven, hebzucht hebben, koopziek zijn enz. enz. vrees dat die mensen tegen zichzelf beschermd moeten worden.


  ⚠️ Meld

 25. Hoor net op BNR radio dat bod op de DS bank van All Capitol Amsterdam is afgewezen.
  Deze kon de gevraagde 5 miljard niet op hoesten.

  Verder wordt er gemeld dat er meerderen bod willen doen op delen van de DSB bank,deze worden bekeken omdat het onwaarschijnlijk lijkt te worden om de DSB in zijn geheel wordt overgenomen.


  ⚠️ Meld

 26. Kan me er alles bij voorstellen. Heb slechts één aansprekende VVD-er gekend. Terwijl ik (zeker nu) ook nog in een redelijk politieke omgeving zit. Sybe Schaap, was maandag de 5e nog op een filosofie-avond die hij leidde in De Agnietenberg. Innemende persoonlijkheid. Was ook nog op mijn afscheid in De Barones; de kroeg (destijds) van Gert O.

  Via iemand die op Sargasso postte kwam ik op http://www.vvdnext.nl daar zochten ze een tijdje geleden al openlijk naar een nieuwe Marky Mark. Heb hem aanbevolen, maar het is daar nogal ieder voor zich (zoals bekend bij de Remie-partij). Sybe zal dus na dit jaar gewoon stoppen met allerlei activiteiten. Maar vast niet achter de geraniums gaan zitten.


  ⚠️ Meld

 27. Dát onthoud ik vanaf nu wel. Ik heb trouwens alle tijd morgen vanaf 12 uur. Ik heb vrijdag maar één toets dus daar kan ik ’s Avonds nog wel aandacht aan schenken. (nog 19 uur, koko)


  ⚠️ Meld

 28. Argentinië heeft zich door een 1-0 overwinning op Uruguay geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika. Mario Bolatti was de gevierde man, kort voor tijd schoot hij de bezoekers naar de winst.

  Uruguay startte furieus aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten kreeg de thuisploeg al twee goede mogelijkheden. In de derde minuut was er een knappe actie van Luis Suarez op de achterlijn, maar hij legde de bal niet goed terug. Een minuut later stuurde Diego Forlán ploeggenoot Jorge Rodríguez weg, maar doelman Segio Romero kwam goed uit en voorkwam een snelle treffer.

  De tactiek van Argentinië was duidelijk: de ploeg van bondscoach Diego Maradona beperkte zich tot verdedigen en hoopte zich zo door een gelijkspel te plaatsen voor het WK. De bezoekers haalden het tempo uit de wedstrijd en creëerde nagenoeg geen kans. Maar door de defensieve speelwijze kreeg ook Uruguay weinig kansen, alleen door schoten van afstand beet de ploeg van zich af.

  Maxi Pereira ontsnapte kort voor rust aan zijn tweede gele kaart na een harde tackle op de enkel van Di María. Uruguay mocht dan ook niet klagen dat het de tweede helft begon met elf tegen elf. Na de hervatting zette de thuisploeg iets meer aan en bracht ook drie aanvallende wissels, maar veel effect hadden deze niet.

  In de 73ste minuut kreeg Diego Lugano de grootste kans op de 1-0, maar via de rug van de centrale verdediger verdween een vrije trap naast het doel van Romero. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de openingstreffer, terwijl Maradona er enkel verdedigers inbracht. Het lukte Uruguay dan ook niet om door de verdediging van Argentinië te breken.

  Binnen een minuut was de droom helemaal voorbij voor Uruguay. In de 83ste minuut kreeg Martin Cáceres zijn tweede gele kaart vanwege het neerleggen van Jonas Gutiérrez en zestig seconden later schoot Mario Bolatti Argentinië naar de overwinning. Een schot van Juan Verón kwam uit de kluts voor zijn voeten terecht en in zijn tweede interland bleef hij uiterst koel en scoorde.

  Doordat de wedstrijd Chili-Ecuador in een 1-0 overwinning eindigde voor de thuisploeg, plaatste Argentinië zich rechtstreeks voor het WK. Uruguay is veroordeeld tot twee beslissingsduels tegen de nummer vier van Noord- en Midden-Amerika.


  ⚠️ Meld

 29. @ASSENDORPER, lol 😉

  @Koko, nog 5 uurtjes.
  Ik hoop dat ik er 12 uur ben bedenk ik me..
  Om 10 over half 11 begint mijn laatste toets. Ik heb nog nooit de volle tijd gebruikt voor een toets, maar de toets die mag duren tot 5 voor 12 :D. Maar ik ga er wel van uit dat alles goed komt ;D


  ⚠️ Meld

 30. Goedemorgen allemaal,

  Tim succes met je toetsen, ik wacht wel ff daar. 12.00 of 12.15 maakt niet uit komt wel goed.

  @ASSENDORPER, ook succes om 11.00 uur maar die tent gaat pas om 12.00 uur open. Je bent trouwens van harte welkom om de .attemsekokobal te proeven hoor.

  😉


  ⚠️ Meld

 31. @ Tim: Succes met de laatste loodjes! Tuurlijk gaat de gillende, waar heeft ie anders zoveel comedy om gemaakt? Wat zullen zel lachen om die slechtgeplakte haat-en angstzaaiende hometape. Hij vindt het blijkbaar belangrijker als het AOW-debat en DSB. Van de week liet hij nog duidelijk blijken niets aan een ander over te willen laten. Tja, vind het wel kiezersbedrog dat hij dit jaar zo weinig aanwezig was bij essentiële debatten. Bijvoorbeeld toen hij in Amerika geld ging ophalen bij (na verluid) ultra-orthodoxe groeperingen.


  ⚠️ Meld

 32. @ Natascha: gehoord van #nobody f*cks with#Frank de Grave? (ontslagen omdat hij niet de volledige boekhouding mocht zien!). Is leeggelopen bij DNB. Robin Linschoten zou door DNB gepuched zijn om in de Raad van Bestuur plaats te nemen om te redden wat er te redden viel. Gister was Bos gewoon thuis. Er gingen al geruchten, die een vlucht kregen, dat hij erbij was. Ome Dirk is een ster in anderen de schuld geven hahaha. Maar hij kan niet eens normaal praten. Interessant gister Nova & P+W. Hij blijft hier vandaag mooi op radio 1.

  Vanmiddag ook nog een kamerdebat over Financiën.


  ⚠️ Meld

 33. Ook die hoge provicies die zo’n beetje alle verkopers van koopsompolissen rekenden! We worden van de wieg tot ons graf door die witte boorden crimi’s in de maling genomen!!

  Trouwen wel leuk voor Romero, als ie morgen maar niet juichend bij AZ binnenkomt:'(


  ⚠️ Meld

 34. En maar wel heel hard lopen zeiken dat mensen geen tuintjes in hun huis mogen en kunnen hebben, terwijl dat over het algeheel mensen zijn die dat echt niet doen voor een extra zakcentje.

  @Koko, hier nog ff een stukje uit die papiercontainers voor assendorp topic:

  @koko

  In Hattem zit er toch ook een chip in je restafval container en je betaald per x dat je hem aan de weg zet toch?  ⚠️ Meld

 35. @natascha,

  Hopelijk wordt het net zo’n succes als in Hattem. Hier hebben we plasticzakken van de gemeente gekregen om daar het plastic in te doen.
  scheelt aanzienlijk in de grijze container.

  Onlangs stond er een artikel in de krant dat apart inzamelen van plastic niet erg was aangeslagen.
  Volgens mij zijn er vele Gemeentes nog niet mee bezig.

  Doordat wij hier in Hattem per container betalen merkt Koko het ook in zijn portemonnee!! Kan ik weer een balletje extra kopen smilies/cheesy.gif

  Dit gebeurt idd met zo’n chip.


  ⚠️ Meld

 36. M?gge dames en heren!

  Dick…we moeten die discussie toch eens een keer oppakken… Soms bekruipt mij het gevoel, dat je iedereen die wat meer geld verdient/krijgt dan een ander als “witte boorden crimineel” betitelt. Met name wanneer het feitelijke werk door een ander wordt uitgevoerd.

  Ik ben het daar lang niet altijd mee eens 🙂 Door velen (niet door mij overigens) zal je houding als jaloezie gezien worden. Waar komt dat gevoel tegenover machtshebbers toch vandaan? Of hoe zou je het zelf het liefste willen omschrijven?

  Ik “ken” je lang genoeg om erop te vertrouwen dat je begrijpt dat ik dit niet aanvallend bedoel en dat we hier vast een volwassen discussie over kunnen hebben. Ik ben gewoon ONTZETTEND nieuwsgierig naar de basis voor sommige van je opmerkingen.

  Misschien kan ik het beter aanhalen als zich zo’n situatie voordoet waarbij iemand (naar mijn idee) ten onrechte van witte boorden criminaliteit beticht wordt.


  ⚠️ Meld

 37. Natascha jou reactie/vraag was mij ontgaan. Ik was alweer bezig met de proef van plasticafval in zwollywood die gaat komen en daar had ik met het bovenstaande op gereageerd.

  Ik kan je wel vertellen dat het echt scheelt hoor. In ons gezin wordt er nogal wat plastic verzameld.

  Het zal wel niet al te lang gaan duren en dan betalen we ook voor het plastic;D  ⚠️ Meld

 38. Volgens mij is wel duidelijk Plantje wie Natascha en ik als Witte-Boorden criminelen zien? Jij deelt dat niet? Wie zijn het niet?
  Denk dat het vele (zeer vaak sluw verscholen) onrecht bestreden moet worden.

  Tuurlijk zijn de stromannen/-vrouwen slechts uitvoerders. Maar ik wilde niet aan die (mensenoplichtende) praktijken meedoen.

  Wat moet ik van jou precies omschrijven? Die witteboordencrimi’s zijn misdadigers vind ik en ontsnappen te vaak…..
  Maak je geen zorgen over jaloezie/afgunst haha. Ken zoveel mensen die op een eerlijke manier meer geld hebben als een ander: uitstekend Plantje!


  ⚠️ Meld

 39. Goedemorgen Plantje,

  Ik denk dat net als bij zoveel andere dingen vaak alles over één kam geschoren wordt.

  Als er op een Gemeentehuis iets fout gaat deugen alle ambtenaren niet, als een vrachtwagen is gekanteld zijn alle chauffeurs fout enz enz


  ⚠️ Meld

 40. Gister bij Dirkie S. applaudiseerde het personeel voor Dirk….en van

  Van “de media en de politiek” deugde nixxx. Het lijkt wel of veel mensen in grote hokken willen denken omdat ze het anders niet meer vatten.

  Beeldvorming door deze of gene speelt ook een belangrijke rol; de mensen kennen immers de afspraken niet zo precies als de beleidsbepalers. En de nuance? Die is al tijden zoek.


  ⚠️ Meld

 41. @Dick.

  Ook ik heb de reconstructie op nova gevolgd en later P&W en iedere simpele Nederlander heeft kunnen zien dat de DSB met hun laatste stuiptrekkingen bezig zijn en nog proberen te redden wat er te redden valt en het bekende beschuldigende vingertje naar de ander wijzen.
  En dat de walgelijke toneelact van Dirk de wolf in schaapskleding met zijn krokodillen tranen.

  Maar het grote spel is begonnen en ieder verantwoordelijke zal zijn straatje proberen schoon te vegen


  ⚠️ Meld

 42. @ Zwolse: Idd verschrikkelijk slechte acteur die (suiker)ome Dirk. Ongelooflijk dat 1 persoon zoveel macht kan krijgen. Ook de enige aandeelhouder bij AZ en eigenaar en voorzitter… Velen liftten mee op zijn populariteit, ome Lowie ook.

  Vind die hoogleraar (2x bij NOVA) erg sterk en duidelijk overkomen, jij ook?


  ⚠️ Meld

 43. Ach ja Zwolse (9:40) knoop er een stroppie om l*l een beetje wollig; deftig pak eromheen en de verpakking is van een wolf. Jammer dat velen zo vaak geïmponeerd raken door de buitenkant.

  Sterker nog; er waren veel simpele fatsoensrakkerTs (aangaande de buitenkant) die Hans Spekman ook enkel in pak en met stroppende strop in de Kamer wilden. CDA-ers ook, zal wel bij hun Normen & Waarden horen.


  ⚠️ Meld

 44. Ik kan je wel vertellen dat het echt scheelt hoor. In ons gezin wordt er nogal wat plastic verzameld.
  Het zal wel niet al te lang gaan duren en dan betalen we ook voor het plastic
  Door Koko Hattem, op 15 oktober 2009 om 09:10

  Hier in genemuiden idem. Maar om voor dat plastic te gaan betalen? We betalen toch al een heffing? Iets van verpakking belasting oid?


  ⚠️ Meld

 45. Dat er koppen gaan rollen is volgens mij zo zeker als wat,ben er van overtuigd dat dit pas het begin is en dat er ongelooflijke blunders boven zullen komen drijven alleen al om ieder zijn eigen status en hachie zal willen redden.

  Pieter Lakeman wordt nu aangevallen ,maar in de jaren tachtig heeft hij dit al eens beschreven in een van zijn boeken.


  ⚠️ Meld

 46. Maak je geen zorgen over jaloezie/afgunst haha. Ken zoveel mensen die op een eerlijke manier meer geld hebben als een ander: uitstekend Plantje!

  Daar maak ik me ook absoluut geen zorgen om. Je geeft vaak te kennen niet jaloers te zijn.

  Laat ik anders zelf even zeggen wat ik als “witten boorden criminelen” zie. Naar mijn idee zijn het mensen die zakelijke misdrijven plegen. Dus geen mensen mishandelen, geen inbraken plegen…
  Even wat gegoogeld:
  Personen uit midden- en hogere milieus zijn oververtegenwoordigd bij de zogenoemde witte-boorden-criminaliteit. Onder witte-boorden-criminaliteit verstaan we die criminaliteit die vooral door mensen met hogere functies gepleegd kan worden zoals verduistering, fraude en belastingontduiking.

  Van Wikipedia:
  Er bestaan verschillende definities van witteboordencriminaliteit.

  De FBI hanteert de volgende definitie: ‘strafbare feiten gekarakteriseerd door bedrog, verduistering of schending van vertrouwen, die niet afhankelijk zijn van bedreiging of het gebruik van geweld.’ Deze definitie gaat met name van het feit uit.

  Anderen gaan, zoals de term suggereert, uit van de dader. Shover en Wright (2000) stellen dat de achtergrond van de dader een beter aanknopingspunt is voor het maken van onderscheid tussen strafbare feiten, aangezien de wet slechts een neutrale omschrijving van gedrag geeft.

  Een derde benadering gaat uit van het routinematige en geplande karakter van witteboordencriminaliteit zoals Appelbaum en Chambliss (1997, 117). Veel gevallen van witteboordencriminaliteit zijn inderdaad het resultaat van een van tevoren uitgedachte of in de loop der tijd gegroeide strategie.

  Samenvattend zou men dus ervan uit kunnen gaan dat wittenboordencriminaliteit gepleegd wordt door personen van hoge sociale status en gekarakteriseerd wordt door een zekere planmatigheid en afwezigheid van geweld of bedreiging.

  Dat is wel een mooie basis dacht ik zo! 🙂

  En wat zie ik hier vaak gebeuren?
  Top functionarissen die een bonus krijgen worden gezien als witte boorden criminelen.
  Zo ook managers die zich genoodzaakt zien hun bedrijf te saneren en mensen moeten ontslaan.
  Wethouders die bepaalde impopulaire beslissingen nemen worden witte boorden criminelen genoemd.
  Zo zijn er wellicht nog wat meer voorbeelden te noemen.

  Maar wat me dus vooral opvalt is, dat mensen die wat hoger in organisaties zitten al snel witte boorden criminelen genoemd worden. Zelfs als ze niets echt fout doen. Je kunt niet altijd blij zijn met de maatregelen die ze nemen of de uitspraken die ze doen, maar het is dan vaak nog verre van crimineel.

  Met jouw permissie wil ik er nog wel eens op terugkomen als ik het (naar mijn idee) weer eens ten onrechte gebruikt zie worden.
  Zo heb ik met ghehe ook regelmatig discussies over privacy gehad en er zullen er wellicht ook nog wel wat volgen.


  ⚠️ Meld

 47. @ Plantje; Wiki zegt:

  Witteboordencriminaliteit is een vorm van criminaliteit gepleegd door een persoon met een hoge sociale status. Witteboordencriminaliteit verwijst naar de witte boorden van de plegers, die immers vanwege de veronderstelde hoge sociale status meestal worden geacht een wit of licht overhemd te dragen. De term heeft meestal geen juridische betekenis. & Witteboordencriminelen lijken door verschillende oorzaken makkelijker de dans te ontspringen en minder snel te worden gepakt. Uiteraard kunnen ze zich door hun hoge status de beste advocaten veroorloven die hen verdedigen. In sommige jurisdicties kunnen witteboordencriminelen zelfs gebruik maken van omkoping of beïnvloeding van magistraten en wetgevers. De schade is bovendien lastig te achterhalen en uit zich in veel gevallen ook slechts indirect, bijvoorbeeld door koersdaling van effecten. Ook kan men wellicht in sommige gevallen besluiten niet tot vervolging over te gaan omdat een onderneming een bepaald maatschappelijk belang vertegenwoordigt. Wanneer bijvoorbeeld een bedrijf vervolgd wordt voor milieufraude zijn uiteindelijk ook de volstrekt onschuldige werknemers en onwetende aandeelhouders hiervan de dupe. En nog veel meer

  Voorbeelden:

  Belastingfraude
  Verduistering (misdrijf)
  Bepaalde vormen van bedrog
  Handel met voorkennis en andere vormen van effectenfraude
  Jaarrekeningenfraude
  Milieufraude
  Valsheid in geschrifte  ⚠️ Meld

 48. 😀 Plantje, ben gelijk op wiki gaan kijken. Er is een overlap….

  Mooi, dan wachten we je voorbeeld van een ten onrechte als witteboordencriminele uitvoerder van al dan niet kwalijke taken af.


  ⚠️ Meld

 49. Heb net een rechtstreeks live telf gesprek gehoord van Dirk met RTL7 ,daar ontkent Dirk ten stelligste de beweringen van Frank de Grave en wenste daar nu niet op in te gaan.

  Dirk kwam moeilijk uit zijn woorden en weet dat zijn hoofd op het hakblok ligt en het wachten op het overhalen van de handel is.


  ⚠️ Meld

 50. Natascha.

  Iedereen verwacht ook dat veel spelers eieren voor hun geld gaan kiezen en az tot een middelmatig eredivisie zal blijven.

  Zonder het bloedgeld van Dirk zal het geen rol van betekenis kunnen spelen in de top.


  ⚠️ Meld

 51. @Koko: Heerlijk nostalgisch he. Vond alles van van Kooten en de Bie goed. Zoals De Tegenpartij…zou nu ook gewoon nog kunnen. Ze waren ook erg spitsvondig in taal gebruik. Kan die boekjes (modernismen, meer modernismen en meest modernismen) van Kees helaas niet terug vinden. Maar ik heb nog wel meer inspirerende boekjes van die satirische toppers op eenzame hoogte.

  Jullie hebben er potverdorie mooi weer bij!


  ⚠️ Meld

 52. Ja Zwolse ik denk dat er in de winterstop al wel jongens zullen worden verkocht waarvan de kontrakten aan het eind van het Seizoen aflopen,anders beuren niets meer.Er lopen er nog wat rond die een paar miljoentjes opbrengen.En dan wordt AZ inderdaad een middlbare ploeg zo niet erger.Voor de werknemers toch jammer dat er geen doorstart kan gemaakt worden of zijn jullie van mening dat zij ook een rol van betekenis hebben gespeeld.???


  ⚠️ Meld

 53. Wichert.

  Ik wil absoluut niet alle werknemers van de DSB onder 1 kam willen scheren,maar ik persoonlijk vind wel dat figuren die met hun wat ik dan maar aaneem volle verstand deze woekerpollissen hebben ondertekend zich mede schuldig hebben gemaakt aan dit debacle.
  Ik heb mij verbaasd en vol ongeloof zitten kijken naar P&W waar een lid van de ondernemingsraad van de DSB met droge ogen zat te verdedigen wat een geweldige bank de DSB wel is.


  ⚠️ Meld

 54. Eens Zwolse. De 4 berichten van de ex-werknemers (eerder op NOVA) werden ook niet ontkracht. Die over het verschil tussen liegen en bedriegen (geloof ik?) was helemaal bijzonder.

  Wouter Bos net: vanaf 1 oktober was men op Financiën al met alle scenario’s bezig. Kom net weer terug maar dit is een leuke link 2e Kamer Live-stream


  ⚠️ Meld

 55. @ Wichert, kan Ajax mooi kiezen uit de spitsen van AZ. Rekening houdend met het nakende vertrek van Suarez. Snel handelen is geboden!

  Ga je zaterdag nog naar ASC? Wij zijn dus een weekend weg, wel jammer had graag bij ASC gekeken. Mijn collega is daar voorzitter; prima kerel. Is ook goed een biertje mee te drinken. Hij legde dinsdag al, heel slim, de favorietenrol bij WVF.


  ⚠️ Meld

 56. Sluit me ook aan bij Zwolse wat die polissen betreft. Maar toch zullen er waarschijnlijk ook velen zijn die daar niets van wisten, zoals de medewerkers van de afdeling spaar en de afdeling gewone rekening-courant.

  Nou dan mag Niklas Moisander wel weer terug komen bij ons 😀 wel sneu voor die jongen.


  ⚠️ Meld

 57. @ Zwolse: BNR is vanavond interessant Die Steeph is van Sargasso, waar vaak hele interessante info op staat. Kan het niet altijd linken omdat mijn mailadres dan mee wordt genomen. Vanavond 20.30 een discussie over de invloed van weblogs op de maatschappij en de politiek….


  ⚠️ Meld

 58. Om nog een koper te vinden….voor schrootprijs zeker. 12 uur uitstel idd. Vond de uitleg van Bos erg duidelijk…vooral over de positie van de bank (en de hoogte van de claim, het verlies van de vordering op DSB beheer, 77.000.000,= kon waarschijnlijjk niet terugbetaald worden) de laatste dagen. Bleek gelijk wat van Goor gister in NOVA verzweeg.


  ⚠️ Meld

 59. Toen wij onze hypotheek gingen afsluiten (dan heb ik het over 1,5 jaar geleden) sprak onze hypotheekadviseur:”Je zult hier en daar zien dat de DSB naar voren komt, maar daar ga ik de hypotheek niet voor je afsluiten. De DSB zijn boefjes!” Ben ik wel blij dat ik daar naar geluisterd heb!

  Een paar weken geleden viel me op, dat het rendement van onze spaarrekening bij de Rabobank ook niet helemaal om over naar huis te schrijven is. Toen ben ik eens gaan rondkijken. DSB kwam hier en daar wel met het hoogste rentepercentage uit de bus. Toch keek ik even verder op het forum van MisterMoney en zag al snel, dat je daar niet moest zijn!

  Allemaal die reclames van lenen.nl enz enz komen (kwamen) van DSB. Wat zal ik blij zijn als we daar vanaf zijn!

  Het blijkt maar weer: te mooi om waar te zijn is vaak ook niet waar!

  Dan nog een ander dingetje… Zou er ook een dergelijke manier zijn om te zorgen, dat de sms diensten omvallen?! 😀 Geen carspotter meer, geen baby namen generator meer, geen partner locator meer…. wat zou dat heerlijk zijn!


  ⚠️ Meld

 60. maar is dat dan niet wat Scheringa bedoelde met die 80 miljoenen op de tv?

  Ik vind het nu een beetje moeilijk te volgen, komt ook omdat ik niet naar bos als naar bnr of rtl 7 aan het luisteren/kijken ben.


  ⚠️ Meld

 61. Precies Dick.

  En verder denk ik dat het uitstel van executie is.

  Het begint wel op een hele slechte b film te lijken.

  Ga vanavond BNR luisteren.;D


  ⚠️ Meld

 62. @ Plantje, het sparen van mijn oom ging altijd goed tegen een waarschijnlijk goed rentepercentage anders had ie daar niet gezeten maar hij heb nu gewoon pech denk ik.

  Wel apart trouwens dat ze dus eignelijk 1,5 jaar geleden al af wisten van zulke praktijken en dat er niemand ooit aan de bel heeft getrokken.

  koko en tim, eet smakelijk!


  ⚠️ Meld

 63. Het is toch volgens mij vrij duidelijk dat er voor Dirk Scheringa geen rol van betekenis meer is in de bankcultuur.

  Het lijkt mij niet voor niets dat binnenskamers al bekend was/is dat Dirk 12 oktober zou aftreden,lijkt mij niet wegens goed gedrag of weelde.


  ⚠️ Meld

 64. @ Natascha, volgens mij bedoelde Dirk met die 80 miljoen een te laag ingeschatte waarde. Dit is extra

  de hoogte van de claim, het verlies van de vordering op DSB beheer, 77.000.000,= kon waarschijnlijjk niet terugbetaald worden

  Dus een claim van DSB op DSB-beheer van 77 miljoen Euro kan waarschijnlijk niet terugbetaald worden. Vind het idd een zakie van heb ik jou daar en moet zachtjes huilen om de beeldvorming die (kat in ’t nauw) Dirkje opwerpt.


  ⚠️ Meld

 65. Zo blijkt ook dat veel mensen zich hebben laten verleiden met de dollartekens in de ogen en niet verder gekeken hoe deze produkten die de DSB aanbood in werkelijkheid in elkaar op zaten.

  Als meer mensen hadden gedaan zoals Plantje heeft gedaan was er veel leed voorkomen.


  ⚠️ Meld

 66. Ik heb ook genoeg fouten gemaakt en ik maak nog dagelijks fouten die me geld kosten hoor! 😉

  Gelukkig niet zoveel geld…zo heb ik gisteren nog met mijn stomme kop de verkeerde band op de fiets van mijn vriendin gelegd. Alles tien keer nagekeken….juiste maat enz enz… Geen rekening mee gehouden, dat de modernere bandjes een maatje slanker zijn! Nu ja…even afwachten hoe lang deze meegaat 😀


  ⚠️ Meld

 67. Hahahaha Plantje ongelooflijk stom ook.Ergste wat je hiermee kan overkomen is dat er beslag op de fiets wordt gelegd en tijdens een exexecutie verkoop uit je leven verdwijnd.

  Kerel ik leef met je mee;D;D


  ⚠️ Meld

 68. Dank 🙂

  Punt blijft: sommige dingen kun je voorkomen, andere niet. En om hoe meer geld het gaat of hoe belangrijker iets voor je is hoe meer onderzoek je moet doen voordat je een beslissing over het één of het ander neemt!


  ⚠️ Meld

 69. Ja Tim een .attemsekokogakbal gaat er altijd in. Was idd gezellig. Knap dat je het in één keer kon vinden met al die snackzaken op een rij;)

  Je kunt beginnen met aftellen toch??? 1 toets en Tim heb vakantie:D


  ⚠️ Meld

 70. Toch moet ik zeggen, dat het werken mij lang niet zo zwaar valt als dat ik dacht toen ik nog aan het studeren was. Ik zag er behoorlijk tegenop week in week uit 40 uur per week te moeten werken. Maar alles bij elkaar valt het me best mee!

  Misschien dat je dan wat vrolijker gestemd bent Tim 🙂


  ⚠️ Meld

 71. Ongeval letsel PKP N35 L – HEINOSEWEG ZWOLLE
  Hoorde net inderdaad net al veel toeters en bellen, dacht al wat zou er aan de hand zijn, maar denk dat het bdit ongeval was.


  ⚠️ Meld

 72. Hij heeft vanmiddag nog een tijd met Wouter Bos om tafel gezeten. Misschien maakt ie vanavond de transferprijs van zijn spitsen wel bekend? Van die club waarvan hij eigenaar, voorzitter en enige aandeelhouder is…

  Misschien wel ff kijken.


  ⚠️ Meld

 73. Wel 1 snack tentje! Die op het hoekje als je door rijd zit je op de nieuwe weg en niet op de dijk. Of ben ik nou echt van de pot gepleurd?


  ⚠️ Meld

 74. Oja Natascha je bent niet helemaal van de pot ge….. dat stukje (t.h.v. De Ridderhof) heet bevrijdingsweg en is nog niet de nieuweweg;D


  ⚠️ Meld

 75. :D:D:D Met het pontje ;D;D ja dan vind ik het niet zo gek ;D ik kwam in gedachten al aangereden via de brug hahaha

  Begon serieus al aan mezelf te twijfelen, na 14 jaar camping daar en de sch fam dacht ik toch wel te weten wat voor een ”frietkotten” er daar waren hahaha;D


  ⚠️ Meld

 76. Ja Tim ik denk dat we daar het eens een keer over moeten gaan hebben. Misschien is weblogzwolle ook bereid hier aan mee te werken en kunnen we met z’n allen wat organiseren.

  Lijkt me leuk:D


  ⚠️ Meld

 77. Haha koko, ja hoor. Ik heb morgen ook nog een paar uurtjes, ik had verteld he dat ik om 10.40 pas de toets heb ;)… Morgen gewoon rond de klok van 7 de wekker, ontbijten, webloggen en leren/oefentoets maken…


  ⚠️ Meld

 78. Was ik vanavond voor een klusje in .attem en wou ik die bal daar ook eens proeven maar toen bleek die gakbalschuur van koko al om 21.50 uur dicht te zijn. Avondklok in .attem of waren ze door de voorraad heen?


  ⚠️ Meld

 79. ASSENDORPER zou hier toch vandaag om 11.00 uur bij de gakbalschuur zijn.

  Tja wie z’n gat verbrand moet op de blaren zitten:D

  Ja Tim Die zwolse nachtkrakers gaan maar naar de pierik;)

  ASSENDORPER aan het klussen in .attem? En morgen zeker weer bij de baas op de steiger uitrusten?


  ⚠️ Meld

 80. Koko gaat weer naar z’n mandje, morgen weer naar zwollywood en uiteraard een g….l bij de pierik om 12.00 uur.

  Tot morgen allemaal:)


  ⚠️ Meld

 81. De DSB zal vallen.

  De VVD kliek in Wognum gaat ten onder aan hun eigen zo gewenste marktwerving.

  Wat mij betreft maar weer teug naar de oude vertrouwde staatsbank of weer terug naar de oude sok op zolder.


  ⚠️ Meld

 82. Nou de kogel is door de (leegstaande) kerk. De anti kraakwet is aangenomen.
  En weer is NL een stukje roomser geworden dan de Paus.
  Ben benieuwd wat de volgende wet is om mensen hun vrijheid in te kunnen perken.  ⚠️ Meld

 83. Ik ben eerst eens benieuwd naar hoe deze anti kraakwet gaat uitpakken!

  Ik wil nu wel eens zien of we over 5-10 jaar overal vervallen panden zien die overduidelijk door hun eigenaren verwaarloosd worden. (Wat daar ook het doel van moge zijn…)

  Ik zie met deze wet mijn persoonlijke vrijheid niet beperkt worden. De vrijheid van de huidige krakers is weliswaar beperkt; de vrijheid van eigenaren van gebouwen is wat toegenomen.


  ⚠️ Meld

 84. Ik heb nog enkele kredietjes lopen bij de DSB. Als geen enkele andere bank die bende overneemt dan kom ik daar mooi op een geschikte manier van af. Binnenkort maar eens met de SNS om de tafel. Is dat niet de volgende die op springen staat?;D;D


  ⚠️ Meld

 85. Tjonge wat een gejank van die VVD-2e Kamer boy, gister bij P&W. Iedereen heeft het gedaan behalve die VVD-kopstukken w.o. “nopbody f*cks with” die zelfs naar DNB ging om over de puinzooi te vertellen. Noch Hans Hoogervorst die moest controleren. Noch de marktwerking. Dan heeft zijn achterban op internet het nog beter in de gaten.


  ⚠️ Meld

 86. Vond de welgevoede dame van de ondernemingsraad van de DSB ook nou niet het toppunt van intelligentie;)

  Maar eerder al toppunt van onkunde gezien bij DWDD waar een tafeldame totaal geen kennis bezat en als een blinde vink en heel ongepast vragen stelde.
  Deze blonde muts wist niet wie Maradonna was en had van Pieter Lakeman nooit gehoord,ze weet het verschil waarschijnlijk niet tussen zaken als boer zoekt vrouw en de banken wanorde die nu aan de orde is.

  Kan mij niet voorstellen dat dit positieve recenties opleveren.


  ⚠️ Meld

 87. Hahahaha Zwolse:D Ik denk dat er wel meer mensen zijn die niet weten wie Maradonna en Pieter Lakerman 😉

  Maar waarom zat die griet daar eigenlijk aan de tafel? Hollands next top model ofzo 😀


  ⚠️ Meld

 88. 😀 Nee idd, die hebben ze denk ik gewoon voor het contrast terug gehaald. Ga zo eens kijken op tv.

  Heb net dat stukje meegekregen van die boerin die zoektochten begeleid. Ze had wel gelijk over die oh-programma’s waar irritante Hans Kraay jr zicht voortdurend door VI-patser Johan-3 voor l*l laat zetten. Commerciële Jr. had trouwens zijn jas een in het Zwolse-carnaval-spektakel “vergeten” om hem de volgende dag met een bosje bloemen bij een medewerkster op te komen halen. Vind Gijpie wél leuk.


  ⚠️ Meld

 89. @ Natasch; alles is trouwens beter bij Matthijs aan tafel als Jan-Overkill-Mu. Kan die vent eens bij de beeldbuis wegblijven? Met zijn geraaskaal? Zal wel een vriendje zijn van deze en gene uit de scene:'(


  ⚠️ Meld

 90. Las in de uitstekend geïnformeerde en onderhoudende VARA-gids, dat ze populist-Fritsma op 5/10 kritiekloos en lang aan het woord lieten. Hij is ook nog van de niet-democratische lijst voor marktwerking. Waarvan de leider zichzelf belangrijker vind als WAO (op 65) en DSB en daarom vandaag in Engeland zit.
  Ook hebben ze bij DWDD eens met z’n allen (olv Mulder) mijn jeugdheld Frits Spits afgemaakt. Die Jort Kelder mag ik trouwens ook niet. Maar volgens mijn vrouw mag ik er meer niet als wel. Zal wel iets het “zichzelf meervoelen als een ander, slijmen en vriendjespolitiek” te maken hebben.

  Ben wel al jaaaaaren bewonderaar van de veelzijdige Matthijs van N. Maar ik vind hem bij DWDD niet altijd even scherp.


  ⚠️ Meld

 91. @ Plantje; ik moet er weer heen, heb mijn (hoe toepasselijk) grote, gele, uiterst handige JUMBO-draagtas in de C1000 laten staan :'(


  ⚠️ Meld

 92. Zijn speeltje Fitna is belangrijker voor die populist dan de uiterst zware zaken die momenteel de maatschappij bezig houden.

  En nog zijn er hordes die achter dit individu aan hobbelen en niet zien dat ze gebruikt worden als klapvee.


  ⚠️ Meld

 93. @ Plantje, jij bent ook niet de enige die wel eens een minder-slimme actie (te smalle buitenband oid) maakt. Ach, het levert ook altijd wel weer leuke confrontaties op.


  ⚠️ Meld

 94. Idd Zwolse: en maar comedy maken over die samenwerking met Agnes… Mocht ook niemand anders doen. Nou, hij heeft nog nooit een relevante oplossing bedacht. Hoor enkel roeptoeterent gebral over “linkse hobby’s en moslims” gaaaaaaaap.

  Kuddedieren genoeg idd. Wel heel erg interessant dat de massa zich zo laat beïnvloeden! Eerst bij Pim al. Massa-psychologie. Het zal ook wel te maken hebben met de nadrukkelijke wil om ergens bij te horen. En het onvermogen, en of gemak, om zelf niet te hoeven na te denken.


  ⚠️ Meld

 95. Precies Dick en zal in de toekomst net zo min een oplossing aandragen.

  Pfffffffffff zucht wanneer wordt de bevolking eens wakker.
  Misschien wat voor Pieter Lakeman om ze wakker te schudden


  ⚠️ Meld

 96. 😀 Doe het voor een kilo Alkmaarse oude kaas per maand en elk weekend de beschikking over een “geschikte vergaderlocatie”. Aan het Egmondse strand. En alleen mét Plantje en gitaar natuurlijk. Doe ook mee Zwolse….beetje vrouwelijke invloeden kunnen geen kwaad in die haantjes-wereld.

  Maar uh, heb nog wel een heel lijstje jokers dat ik daar absoluut niet weer wil tegenkomen.


  ⚠️ Meld

 97. Dan ben ik wel toezichthouder 😀

  Yvon Jaspers had ik wel wat hoger ingeschat eigenlijk. Iig die lakeman had ze wel kunnen kennen denk ik.


  ⚠️ Meld

 98. Een hele week vakantie Tim, wat zul je je school missen.

  Misschien is het slim om elke dag een paar uur in je boeken te kijken zodat je een beetje bij blijft:D


  ⚠️ Meld

 99. @koko, je hoeft niet te vertellen hoe jij het vroeger deed, hoor 😉

  @Plantje, je gaat naar zwolle, dus kun je niet meer op de weblog?


  ⚠️ Meld

 100. ‘Wouter, zonder jouw hulp redden we het niet!’
  De Raad van Bestuur van de DSB Bank doet in een brief aan Wouter Bos een laatste verzoek om de bank te redden. Hieronder de volledige tekst:
  Beste Wouter,

  Zonder jouw hulp zal morgen het faillissement van DSB Bank worden uitgesproken.

  Wij zien een mogelijkheid waarmee we DSB Bank, de spaarders, klanten alsmede personeel kunnen redden. Dit als gevolg van een gisteren gestarte massale actie van onze achtergestelde en niet gegarandeerde spaarders. De spaarders zijn hiermee begonnen, de vakbonden en ondernemingsraad steunen het ook. En natuurlijk sluiten ook wij ons hier graag bij aan. Jij bent hierbij nog de enige ontbrekende schakel die nodig is om dit plan te realiseren. Er is in totaal Eur 200 mln vermogenssteun nodig. Dit bedrag is nodig om alle problemen en klachten in de meest ruime zin van het woord tot een oplossing te brengen.

  Van die Eur 200 mln kan Eur 100 mln opgebracht worden door onze spaarders.

  Wat ons voor ogen staat is dat wij in combinatie met de overheid en achtergestelde en niet gegarandeerde spaarders een aanvullende vermogensstorting binnen DSB Bank realiseren.

  Via de massale actie van onze achtergestelde spaarders is het dus mogelijk de helft van het benodigde aanvullende kapitaal te realiseren. Hiervoor hebben zich sinds gisteren al heel veel spaarders aangemeld.

  Mijn vraag is of de staat beschikbaar is om de andere helft van de in totaal benodigde Eur 200 mln voor zijn rekening te nemen in de vorm van een lening. Doordat de klachten en claims opgelost worden zal de betaalbaarheid door klanten en de kwaliteit van de DSB kredietportefeuille verbeteren. Daardoor kan De Nederlandsche Bank in principe niet anders dan tot de conclusie komen om de eerder doorgevoerde haircut van Eur 800 mln op beleenbare activa grotendeels danwel geheel terug te draaien. Hiermee zal ook de liquiditeitsproblematiek opgelost zijn. Daarbij zal met de steun van de staat ook het opvraagbaarheidsrisico van de huidige resterende spaarklanten sterk afnemen.

  Wij zeggen toe dat indien deze steun komt vanuit de staat en DNB, dat wij overeenkomstig de wensen van DNB met betrekking tot governance en aandeelhouderschap zullen handelen. Dit zoals ook al was overeengekomen met DNB twee weken terug. Dit zelfde geldt uiteraard ook voor de door de AFM gestelde eisen.

  Met vriendelijke groet,

  De Raad van Bestuur van DSB Bank

  © RTL Nieuws.nl

  Zojuist verschenen in de Volkskrant.

  De cowboys uit Texas hebben waarschijnlijk afgehaakt.


  ⚠️ Meld

 101. @Zwolse,
  Je bent nog een stukje vergeten.

  Met vriendelijke groet,

  De Raad van Bestuur van DSB Bank.

  P.s. We regelen wel wat met een beetje provisie (procentje of 80 of zo)


  ⚠️ Meld

 102. De reddingspoging voor de DSB Bank is mislukt. Dat heeft Jelle Hendrickx van het Steunfonds Probleemhypotheken van de bewindvoerders gehoord. Den Haag is niet bereid geld te steken in de bank.

  Vandaag is de hele dag overlegd over een plan om een faillissement van DSB te voorkomen. Het bestuur van DSB had minister Bos gevraagd om 100 miljoen euro steun. Daarnaast dacht de bank 100 miljoen binnen te halen door mensen met een achtergesteld deposito spaargeld te laten omzetten in aandelen.

  Maandag om 9.00 uur komt de rechtbank bijeen om te bepalen of DSB officieel failliet wordt verklaard.


  ⚠️ Meld

 103. Voormalig AZ-spelers hekelen Scheringa
  Een aantal voormalig spelers van AZ hebben hard uitgehaald naar voorzitter Dirk Scheringa. Volgens de voetballers werden zij gepaaid met aanbiedingen bij de inmiddels omgevallen DSB Bank.

  “Mij werd een laag basissalaris aangeboden, maar dat kon ik dan opkrikken met een aandelenpakket dat aan het einde van m??n contract 1 miljoen waard was. Op papier heel mooi, maar dat was nou net het probleem. Scheringa wilde die eindsom niet garanderen, er werd niets getekend, het was een mondelinge afspraak”, aldus een ex-AZ-speler tegenover Sportweek, die zijn naam niet openbaar wil maken.

  Volgens de voormalig speler van de Alkmaarse club heeft Scheringa op die manier veel spelers om de tuin geleid. “Sommige spelers zijn daar met open ogen ingetuind, die stonden na drie jaar met lege handen.”

  Een andere speler werd naar eigen zeggen gechanteerd op het moment dat hij AZ wilde verlaten. “Het was regelrechte chantage. Het stond zwart op wit dat ik recht had op een bepaald percentage van de transfersom, maar ik moest een papier ondertekenen dat ik er vanaf zag. Dan praatte je wel over heel veel geld. Natuurlijk had je kunnen weigeren dat te tekenen, maar dan kwam je niet weg bij AZ.”

  Een derde anonieme speler zegt dat het ‘chantagebeleid’ van AZ de echte reden was achter het vertrek van Martin van Geel, die enkele jaren als technisch directeur onder contract stond in Alkmaar. “Die kon zich niet meer verenigen met de heersende bedrijfscultuur van liegen en bedriegen. Afspraken werden moedwillig vergeten. Niemand durfde het op te nemen tegen de almachtige Dirk Scheringa. Zwijgen werd beloond, het waren allemaal gehersenspoelde ja-knikkers geworden. Het was net een sekte.”  ⚠️ Meld

 104. Ik begon ook al afkickverschijnselen te krijgen 🙂

  Mooie tekst Rowwen H?ze:
  “Wat ze niet snappen dat is flauwekul en wat ze niet weten is meestal niet waar.” (Uit Blieve Loepe (Blijven lopen) waar nog wel wat meer mooie stukjes tekst in zitten)  ⚠️ Meld

Reageer