Het weer: fris

Zwolle – Dinsdag wordt het een rustige en vrij frisse dag. De koude winterlucht komt weliswaar net ten oosten van ons terecht, boven Nederland wordt het ook niet veel warmer dan een graad of 13. Hebben wij last van een enkele regenbui, boven Duitsland is er kans op sneeuw. De wind is zwak tot matig van kracht en waait uit het noorden.

21-10-200920weerfoto20molenkampsweg.jpg
Molenkampsweg

De nacht van dinsdag op woensdag wordt een koude in het oosten van het land. De temperatuur daalt naar 1 tot 2 graden onder het vriespunt, aan de grond wordt het nog een aantal graden kouder. In het westen van het land blijft het wel boven nul. Overdag is het prachtig helder weer met veel ruimte voor de zon. Het kwik komt niet verder dan een graad of 10. De noordoostelijke wind is zwak boven land en matig aan zee.

Donderdagochtend is het krabben geblazen. Het kwik komt in de nachtelijke uren op uitgebreide schaal onder het vriespunt uit. In de loop van de dag stijgt het kwik, onder leiding van de zon, naar circa 11 graden. Donderdagavond neemt de bewolking vanuit het noorden toe. Zachte lucht wordt vanuit het noorden aangevoerd, de koude lucht wordt dan tijdelijk het land uitgejaagd.

Vrijdag gaat de dag bewolkt en regenachtig van start. In de loop van de dag opklaringen en buien. Regenbuien welteverstaan. Het weekend verloopt zoals het er nu naar uitziet droog en redelijk zonnig. De temperaturen blijven aan de lage kant.

Artikel delen:

Reageer