Theater in voetgangerstunnel NS station

Zwolle – Op 16 t/m 18 oktober speelt NijT de voorstelling Charon in de voetgangerstunnel van het NS station in Zwolle. Charon is een beeldende muziektheatervoorstelling over eenzaamheid, contact maken en de keuze tussen dromen en doen. De voorstelling speelt op een bijzondere locatie: in de voetgangerstunnel van het NS station in Zwolle. In deze tunnel staat Charon, verloren en verlamd op een kruispunt in zijn leven.

Charon is de veerman van de onderwereld. Als hulpje van Hades vaart hij al eeuwen doden naar de onderwereld. Maar hij is alleen. Nooit heeft iemand belangstelling voor hem. Hij droomt van een leven met anderen. Daarom besluit hij protest aan te tekenen – vanaf vandaag gaat alles anders. Dan stapt er een vrouw op zijn boot die zich niks van zijn besluit aantrekt. Durft hij wel echt te kiezen voor contact? Om in gesprek te gaan over de betekenis van eenzaamheid, hebben de makers van Charon contact gezocht met deelnemers van Maatjeswerk en Focus in Zwolle. Beide organisaties helpen mensen met psychische of psychosociale problemen op verschillende manieren weer deel te nemen aan de maatschappij.

Over NijT
NijT (Nieuw Ijssels Theater) is een nieuw en fris theaterinitiatief in Zwolle. NijT wil beeldende muziektheatervoorstellingen maken waarbij kruisbestuiving centraal staat. Niet alleen tussen verschillende kunstdisciplines, maar ook tussen jong & oud, ver & dichtbij. NijT maakt theater dat je meesleept en je recht in het hart raakt.

16, 17 en 18 oktober | 21.30 | zuidzijde voetgangerstunnel NS station Zwolle | € 7,50 (€ 5,- voor deelnemers van Maatjeswerk en Focus)

Reserveren: stuur een mail naar kassa@nijt.nl (o.v.v. je naam, aantal kaarten en voorstellingsdatum)
Het kan koud zijn op locatie, kleed u dus warm aan

Meer info: kijk op www.nijt.nl.

Artikel delen:

Reageer